ADVENTNA PRAVLJICA ZA PRIJATELJE – ADVENTNA PRAGA IN ČEŠKI KRUMLOV

DATUM: 08.12. – 10.12.2023

1. DAN: MARIBOR, PRAGA

Ob 03.00 se bomo odpeljali iz Maribora. Vožnja preko Avstrije do glavnega mesta Češke. Praga, češka prestolnica nas bo pozdravila v zgodnjem popoldnevu. Veličastno mesto v veličastno zgodovino in arhitekturo. Vožnja v center Prage. Ves adventen in bleščeč. Sprehod po Vaclavskih namestih in čas za prvo pokušino kuhanega vina. Zatem bomo nadaljevali potepanje v Židovsko četrt, ki jo še danes upravlja židovska skupnost. Židovsko pokopališče. Še postanek pred 45 ton težko instalacijo rotirajoče Kafkove glave. Kar 42 samostojnih plasti iz nerjavečega jekla se samostojno vrti na tem ogromnem spomeniku – instalaciji. Vožnja do hotela. Nastanitev v hotelu. Nopčitev.

2. DAN: PRAGA (Z)

Zajtrk. A veste, da je predsednik takrat Češkoslovaške, Masaryk po koncu prve svetovne vojne Plečniku zaupal obnovo praškega gradu, ki je bil stoletja sedež čeških kraljev in knezov? Ogledali  si znameniti grad Hradčani, kjer domuje tudi češki predsednik. Ali veste, da velja za največji grad na svetu? Ob sprehodu skozi dvorišča se bomo seznanili s Plečnikovim delom na tej najslavnejši stavbi na Češkem. Srečali se boste tudi s cerkvijo Sv. Vida. Sprehod po imenitni četrti Mala strana do Manifesto Marketa, ki se nahaja sredi trenutno najbolj »hipsterske« četrti Andel. Sledi konceptu manifesto marketov, ki se nahajajo tudi v Berlinu, Firancah, Dublinu…. Predstavlja nov koncept urbanega združevanja, restavracij, barov,…  Čas za morebitno kosilo.Popoldan pa ogled starega dela mesta in Karlovega mostu. Staromestske namesti. Trg predstavlja verjetno eno najlepših adventnih pravljic na svetu s svojo veličastno scenografijo. Prosto za uživanje na stojnicah ob kuhanem vinu, punču, praški šunki, klobasah, sladkih dobrotah Juhuhu! Ob tem pa bomo nedvomno opazovali, da odbije polna ura na znameniti astronomski uri Čista adventna romantika. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: PRAGA, ČEŠKI KRUMLOV, MARIBOR (Z)

Zajtrk. Brez naglice. Vožnja do srednejveškega Češkega Krumlova. V tem romantičnem mestu najdemo drugi največji grad na Češkem. Sprehod po ozkih ulice starega  jedra. Prosto za potikanje po stojnicah, morebiti zadnji golaž s »knedlički«. Rekli bomo samo še AHOJ in se odpravili proti domu. Prihod domov poznih nočnih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK

CENA:

229 EURPri najmanj 40 gostih v avtobusu
242 EURPri najmanj 35 gostih v avtobusu
259 EURPri najmanj 30 gostih v avtobusu
285 EURPri najmanj 25 gostih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 85 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR.

CENA VKJUČUJE: avtobusni prevoz, vstop v Češki Krumlov, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, turistično takso, vstopnino za ogled Hradčanov, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje/spremstvo, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah.

PRIJAVA IN PLAČILO: Od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino 30% ter morebitno zavarovanje. Preostali del zneska je moč poravnati najkasneje 10 dni pred odhodom.

Agencija GALILEO 3000 si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene. Morebitna odpoved potovanja je usklajena z 902. členom Obligacijskega zakonika (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo programa).

ODSTOPNINA IN ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE NA POTI V TUJINO:  obe navednei zavarovanji sta možni ob odločitvi za potovanje. Navedene cene veljajo pri odločitvi najmanj najmanj 15 oseb za  eno od oblik zavarovanja. Odstopnina pomeni zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine. Odstopnina znaša 14 EUR, zdravstveno zavarovanje na poti  pa znaša za potovanja do 3 dni 9 EUR.

Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji. 

GALILEO 3000, Židovska ulica 4a ali na www.galileo3000.si

ČAS ZA PRIJAVO: Do 20. 11. 2023 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena. V primeru prijave po navedenem datumu agencija ne more garantirati omenjenega hotela ampak hotel v isti kategoriji.