Apulija – skrivnostna južna Italija z letalom

749.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 16 septembra, 2023
 • 26 oktobra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Odhodi

16.09. - 21.09. 2023
26.10. - 31.10. 2023

 

Program

1. dan: SLOVENIJA – APULIJA

Odhod z bližnjega letališča (Trst ali Benetke) in polet v Bari, glavno mesto pokrajine Bari v italijanski deželi Apulija. Po pristanku prevoz do nastanitve, večerja in nočitev.

2. dan: BARI – CASTEL DEL MONTE

Po zajtrku vožnja v središče Barija in sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča, kjer se nahaja najbolj znana in obiskana stavba v Bariju – bazilika sv. Nikolaja iz Mire. Staro jedro obdaja novejši del mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepa obmorska promenada. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje in okrepčilo. Sledi ogled slovitega gradu Castel del Monte, enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije (UNESCO). Osmerokoten grad, ki je kot krona viden daleč naokoli ter ovit v skrivnosti gradnje in bogatega simbolizma, že stoletja buri domišljijo. Po ogledu vožnja v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: MATERA – ALTAMURA

Vožnja po slikoviti pokrajini do sosednje regije Bazilikate, kjer vabi mestece Matera. Globok kanjon je bil idealen prostor za naselitev človeka: živel je v jamah, ki jih je širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. V Materi se nam pred očmi odvije zgodovina vse od kamene dobe do mestnih naselij »Civitá« in skupka votlinskih bivališč imenovanih »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodimo med več deset cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, ki so jih spremenili v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, mdr. »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od leta 1993 na Unescovem seznamu svetovne in kulturne dediščine. Proti večeru krajši postanek v Altamaturi, ki je bila eno izmed palatinskih mest Friderika II. in že od nekdaj slovi kot mesto kruha. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: ALBEROBELLO – LOCOROTONDO – OSTUNI

Zjutraj vožnja po notranjosti do Alberobella, vasice pod zaščito UNESCA, ki se nahaja v kraški pokrajini Murgia. Kraj se ponaša s posebno oblikovanimi kamnitimi hišicami s stožčastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu med trulli bomo lahko občudovali skoraj pravljične hišice in si ogledali tudi nenavadno cerkev Sv. Antona, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca, ki kraljuje na vzpetini nad vinorodno pokrajino, in je dolga leta član združenja najlepših mestec Italije. Pred povratkom v hotel obisk belega mesta Ostuni, ki navdušuje tako s svojo lego na kraškem robu Murge kot tudi z izjemnimi proizvodi iz oljčnega olja. Vožnja v hotel v Lecceju, večerja in nočitev.

5. dan: LECCE – OTRANTO

Dan je namenjen raziskovanju Salentinskega polotoka, pokrajine, ki predstavlja samo peto italijanskega škornja. Obisk mesta Lecce, ki ga edinstvena baročna arhitektura uvršča med najlepša mesta Italije in ga zaradi nje imenujemo tudi “južne Firence”. Ogled mesta z bogatimi baročnimi fasadami v toplih barvah peščenjaka. V opoldanskih urah nadaljevanje poti do najvzhodnejšega mesteca Italije Otranta, ki je dalo ime Otrantski ožini, kjer se Apeninski polotok najbolj približa Balkanskemu. Utrjeno mestece navdušuje z zanimivimi kotički, med katerimi zagotovo izstopa katedrala iz 11. stoletja z mozaičnimi tlemi in grobom 800 mučenikov iz časov poskusa turškega prodora proti zahodu. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: MONOPOLI – POLIGNANO A MARE – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Monopolija in sprehod po središču mesteca s starim gradom in obzidjem, ki je kraj stoletja varovalo pred vojnimi in vremenskimi ujmami z morja. Nadaljevanje dne v simpatičnem obmorskem mestecu Polignano a Mare. Kraj z izrazito slikovito lego z razgledi pričara melodije Domenica Modegna, da si začnemo prepevati ponarodelo »Voooolare« ob osvežujočem sladoledu ali prijetnem aperitivu. Po obisku vožnja na letališče in polet proti domu.

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Benetke / bližnje letališče – Bari – Benetke / bližnje letališče
  (vključeni dve ročni prtljagi: torbica ali nahrbtnik mere 40 x 20 x 25 cm in kovček do 10 kg – 55 x 40 x 20 cm)
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 5 x polpenzion v hotelih  3/4*
 • izlete in prevoze po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 50 €
 • med 25 in 34 potnikov: 70 €
 • med 15 in 24 potnikov: 90 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 135 €
 • vstopnina in rezervacija v grad Castel del Monte 10 €
 • 20 kg prtljage je na vprašanje in se preverja ob prijavi.
 • prevoz do letališča v Trstu in nazaj: 38 € po osebi, do Benetk 66 € po osebi (min.15 oseb)

DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč
 • vstopnine: pribl 35 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

POMEMBNO:  V primeru drugačnih časov poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko tudi v obratnem vrstnem redu.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer

prevoz Ljubljana –  letališče Trst 19 € na sme

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Apulija – skrivnostna južna Italija z letalom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.