Azori

1,390.00 

Trajanje:
7 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 29 januarja, 2023
  • 5 februarja, 2023
Kategoriji: , Oznaka:

Special offer

Opis

Izoliranost Azorov, ki ležijo skoraj sredi Atlantika, daje tem portugalskim otokom poseben čar. Tako v kulturi kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo tri otoke. Na Sao Miguelu se bomo na izletih ter sproščujočih sprehodih naužili pogledov na modri ocean, ognjenike, slapove, lagune... Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih... Sledi obisk ognjeniškega Pica in njegove divje lepote. Za konec še bolj svetovljanski otok Faial, kjer se ustavljajo križarke in od koder se proti Ameriki odpravljajo mnogi jadralci. Program je sproščen, brez hitenja, z lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

Odhodi

29.01. – 04.02.2023
05.02. – 11.02.2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – AZORI

Jutranji odhod proti odhodnemu letališču in polet z enim postankom na otok Sao Miguel. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

2. dan: SETE CIDADES

Zajtrk. Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi  vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče. Kosilo. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nočitev.

3. dan: FURNAS, TERRA NOSTRA

Zajtrk. Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Nočitev.

4. dan: LAGOA DO FOGO, RIBEIRA GRANDE, PONTA DELGADA

Zajtrk. Čaka nas izlet v Lagoa do Fogo in Ribeira Grande. Najprej bomo obiskali proizvodnjo keramike, ki je eden od zaščitnih znakov Portugalske. Lagoa do Fogo velja za eno od najlepših obal celotne Portugalske. Imeli bomo lepe poglede z roba kraterja. Pot nas nato vodi na severno obalo z endemično favno. Tu je termalni vrelec, v katerem se lahko kopamo (37 stopinj). Ustavimo se tudi v mestecu Ribeira Grande in tovarni lokalnega likerja. Kosilo. Vrnitev v Ponta Delgado, kjer med sprehodom spoznamo glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, glavno tržnico, mestna vrata… Nočitev.

5. dan: OTOK FAIAL

Zajtrk. Poletimo na otok Faial, katerega zaščitni znak so hortenzije modre barve. Vozimo se do rta Capelinhos, ki je v bistvu ozemlje, ki ga je nedolgo nazaj ustvarila lava po izbruhu istoimenskega vulkana. Tukaj imamo priložnost, da vidimo dokaj sveže strjeno lavo, ki je še ni prerasla vegetacija. Sprehodimo se med vulkanskimi dimniki in pod nogami ponekod še brbota, saj je spodaj še živa lava. Kosilo. Popoldan se vrnemo v Horto, kjer se sprehodimo po pristanišču, od koder se mnogi jadralci odpravljajo na pot proti Ameriki. Nočitev.

6. dan: OTOK PICO

Zajtrk. S trajektom se odpeljemo na Pico. Sredi otoka se dviga visok istoimenski vulkan, ki kraljuje nad okolico in vsekakor izstopa. Obiščemo naselje Layes do Pico, kjer si ogledamo muzej, posvečen kitolovu. Kitolov je bil nekoč najpomembnejša dejavnost za preživetje otočanov. Sprehodimo se po vasici, ki je znana po tipični tradicionalni arhitekturi. Tu imamo tudi kosilo. Obiščemo znamenite vinograde, ki jo je zaščitil Unesco ter najbolj slikovito laguno Lagoa do Capitano. Če nam bo čas dopuščal bomo obiskali še plantažo banan. Vožnja ob južni obali, kjer se ustavimo v kakšnem ob termalnih vrelcev. Zvečer se s trajektom vrnemo na otok Faial. Nočitev.

7. dan: AZORI – LJUBLJANA

Zajtrk. Jutranji odhod na letališče in polet z enim postankom do okoliškega letališča. Še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo našo pot.

Cena

CENA:

1.390 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov

1.490 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

1.590 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz ter notranja leta Ponta Delgada – Horta, Horta – Lizbona, ročna prtljaga (10kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih (najmanj) 3* z zajtrki, 5x kosilo, trajekt Faial – Pico – Faial, vse prevoze, zunanje oglede, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 250EUR, vstopnine cca 20EUR, velik kovček (20kg) 50EUR

POPUST: v kolikor bi potovanje potekalo s kombiji (manjša skupina), velja za šoferja druge skupine 300EUR  popusta (interes sporočite ob prijavi)

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Azori”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.