To potovanje je poteklo in ni več na voljo.

Barcelona

689.00 

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 28 oktobra, 2023
 • 2 novembra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Odhodi

28.10. - 31.10. 2023
02.11. - 05.11. 2023

 

Program

1. dan: Slovenija – Barcelona

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na bližnjem letališču (Benetke/Trst– odvisno od datuma odhoda) in polet v Barcelono. Po pristanku sledi avtobusna panoramska vožnja in Ob pristanku informativni ogled mesta –  avtobusna panoramska vožnja in ogled glavnih mestnih znamenitosti. Prvi postanek bo pri simbolu mesta – znameniti cerkvi Sagrada Familija (zunanji ogled), ki jo gradijo že več kot 100 let. Nadaljevali bomo po aveniji Diagonal mimo znanih meščanskih hiš Case Batllo in Case Mile del arhitekta Gaudija ter do parka Guell (zunanji ogled).  Pot nadaljujemo do trga Plaza Espana, od koder se bomo povzpeli na grič Montjuic, prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 1992. Iz Montjuica vožnja do hotela. Nastanitev in nočitev.

2. dan: Barcelona

Po zajtrku raziskovanje središča mesta (peš oziroma z javnim prevozom). Sprehodili se bomo po znameniti ulici La Rambla, s številnimi lokali in uličnimi umetniki, od Katalonskega trga do spomenika Krištofu Kolumba. Obiskali bomo staro gotsko četrt (Barrio Gotico) in katedralo, poiskali skrite trge in si privoščili postanek na enem izmed njih. Sprehod ne bo minil brez obiska ene najlepših evropskih tržnic, La Boqueria. Po želji in ob doplačilu predlagamo tipično špansko kosilo: paello. Popoldne predlagamo obisk trgovsko – zabaviščnega središča Mare Magnum, kjer je eden najlepših evropskih akvarijev ali sprehod po boemski četrti El Born s številnimi majhnimi trgovinicami, bari in »morsko katedralo«, cerkvijo Santa Maria del Mar. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk tipičnega lokala s programom tradicionalnega flamenka. (Z)

3. dan: Barcelona (obisk muzejev ali izlet po Costa Bravi)

Dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju številnih muzejev v mestu. Morda ogled enega od glavnih simbolov mesta, cerkve Sagrada Familia ali znamenitega stadiona Camp Nou, domu kluba FC Barcelona ali ka-terega drugega muzeja: Picassov muzej, Pomorski muzej, galerija Tapies, … Lahko pa se odpravite na izlet po Costa Bravi (doplačilo). Obiskali bomo Figueres, rojstni kraj ekscentričnega španskega umetnika Salvadorja Dalija in si ogledali njegovo galerijo. Pot bomo nadaljevali v eno večjih katalonskih mest Girona z lepo ohranjenim srednjeveškim mestnim jedrom. Girona ima eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi, v središču mesta pa dominira mogočna gotska stolnica. Za konec še kratek postanek v simpatičnem obmorskem mestecu Tossa de Mar. (Z)

4. dan: Barcelona (izlet na Montserrat in kleti) – Slovenija

Dan lahko izkoristimo za zadnje samostojne sprehode, nakupe ali oglede. Ob doplačilu predlagamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, v idilični naravi. Obiskali bomo benediktinski samostan, kjer hranijo kipec črne Marije in predstavlja simbol Katalonije. Ustavili se bomo tudi v eni od vinskih kleti, kjer pridelujejo peneče katalonsko vino, Cava. Ob koncu obiska sledi pokušina in po želji nakup (v kolikor glede na čas poleta izlet ta dan ne bo možen se prestavi na druge dni). Vožnja na letališče in polet proti Sloveniji ali na bližnje letališče (Benetke/ Trst – odvisno od datuma odhoda).

Cena

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, Ročno prtljago do 8 kg ter oddano prtljago do 20 kg, prevoz letališče – hotel – letališče z avtobusnim ogledom mesta, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3* v Barceloni ali okolici, zunanje oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 50 €
 • med 25 in 34 potniki 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • mestna turistična pristojbina: 3 – 5 € (plačilo v recepciji hotela),
 • predstava flamenka 35 €, otroci do 15. leta 22 €
 • Akvarij Barcelona;  odrasli 24 €, otroci od 5 – 10 let 17€, otroci od 3 – 4 leta 8€
 • strošek vstopnin in javnega prevoza.

PRIPOROČAMO: zaradi izredno velikega obiska spomenikov v Barceloni priporočamo rezervacijo za ogled Sagrade Familie in stadiona Camp Nou že ob prijavi.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 120 €
 • izlet na Montserrat (min. 20 prijavljenih potniikov): 59 €,
 • izlet po Costa Bravi z vključeno vstopnino v galerijo Dali (min. 20 prijavljenih potnikov): 55 €,
 • prevoz na letališče v obe smeri: 66 €,
 • enosmerni prevoz na letališče: 33 €,
 • vstopnina v Camp Nou: 28 €,
 • Sagrada Familia: 34 € + strošek vodenja lokalnega vodnika (ob prijavi min. 9 potnikov).

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: 

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.

Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.

Na posameznih odhodih bo doplačilo za oddano prtljago v višini cca. 70 €. Datumi odhodov z doplačilom za prtljago bo objavljeno sproti na spletni strani.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :

prevoz Ljubljana – letališče Benetke – Ljubljana 66 €

prevoz Ljubljana – letališče Trst in nazaj 58 €

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.0

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Barcelona”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.