Benetke

Trajanje:
2 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

Beneška gotika, obisk plemiške družine baronov Von Stepski Doliwa in srečanje z vinogradništvom te družine, izdelovanje muranskega stekla, barvna poezija Burana

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

 • dijak spozna mesto in njegove znamenitosti,
 • dijak razširi znanje o zgodovini beneške republike Serenissime,
 • utrjevanje znanj s področja posebne gradnje Benetk,
 • utrjevanje znanja italijanščine,
 • dijak se bo srečal z znanjem o lagunskem življenju,
 • spoznavanje italijanske kulinarike,
 • dijak bo spoznal zakonitosti vinogradništva v ravninski Italiji,
 • dijak bo doživel redko srečanje z baronom Von Stepski Doliwa in se sprehodil po njihovem posestvu,
 • dijak bo spoznal način proizvodnje znamenitih izdelkov iz muranskega stekla in pisano arhitekturo Burana,
 • dijak bo spoznal resnico o življenju Giacoma Casanove,
 • dijak bo spoznal zgodovino širjenja krščanske vere na slovensko ozemlje pod vplivom oglejskega patriarhata.

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.
REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.
NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Miran Bedne, dipl. ekon.
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu

Program

1. dan: SLOVENIJA-BENETKE

Vožnja do Benečije. Plovba z ladjico v center Benetk. Ogled Benetk. Kdo je bil sv. Marko? Kako je tako vplivno zaznamoval beneško zgodovino? Markov trg z baziliko sv. Marka, ki predstavlja najmogočnejšo bizantinsko mojstrovino, knjižnica – najprestižnejši gradbeni primerek renesanse – delo Jacopa Sansovina, Prokuratije, Doževa palača, s svojo prefinjeno gotsko strukturo, Campanile, Urni stolp, Most vzdihljajev, Riva degli Schiavoni, Rialto… V izložbah številnih prodajaln se bomo srečali s tipičnimi beneškimi maskami, ki so našle svoj izvor v Neaplju in njegovi znameniti operi Buffi. Le kdo se skriva za Pulcinello, Dottorem, Colombino, Capetanom,…? In kdo je bil poznani Benečan, pisatelj in avanturist Giacomo Casanova, ki je podaril svoj priimek fantom in možem, spretnim v zavajanju deklet? Popoldne se bomo z ladjico vrnili na »kontinent«. Nočitev v hotelu.

2. dan: BENETKE-BURANO-MURANO-POSESTVO BARONOV VON STEPSKI DOLIWA-OGLEJ

Ladijski izlet na otoka Murano in Burano. Prvi se ponaša s svetovno znano steklarsko šolo. Steklarski izdelki z Murana krasijo najprestižnejše evropske palače. Burano se predstavlja s posebno otoško idilo. Ob kanalih se vrste nizke hišice, ki jih prav njihove intenzivne barve pročelij narede v skorajda pravljična bivališča domačinov. Vrnitev z ladjo na Punto Sabbioni. Vožnja v smeri Furlanije in posestva Rechsteiner v lasti plemiške družine Von Stepski-Doliwa. Del posestva baronov in vinsko klet si bomo ogledali. Po želji nam lahko pripravijo na posestvu tudi kosilo. Z nami bo kosil mladi baron Florian, le če mu bo čas dopuščal. Popoldan bomo obiskali Oglej (Aquileia). Predstavlja eno najmočnejših mest velikega rimskega imperija. Ustanovljeno je bilo 181 leta pr. n. št.. Še danes lahko v Ogleju srečamo izkopanine, ki nas spominjajo na slavne čase mesta. Ogledali si bomo zgodnjekrščansko baziliko, zgrajeno v 4. stoletju našega štetja. Pomen oglejskega patriarhata za Slovenijo!!! Vožnja domov.

Cene

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Benetke”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.