To potovanje je poteklo in ni več na voljo.

Cinque Terre – pet pravljičnih vasi

269.00 

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 20 oktobra, 2023
 • 28 oktobra, 2023
 • 3 novembra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Pet ribiških vasic, katerih zgodovina sega v obdobje antike, je grajenih na eni izmed najbolj dramatičnih obalnih pokrajin. Strme, terasaste pečine, prepletene s krivuljastimi potmi in polji, katere so že dve tisočletji izklesane in naslonjene v na prvi pogled nedostopen svet. Obsežne murette, nizke kamnite zidove, lahko po svoji veličini in obsegu primerjamo z Kitajskim zidom. Dolgo časa je bil dostop omogočen samo z morske strani, dokler niso v 19. stoletju zgradili železniške proge, s številnimi mostovi in predori, ki so prav tako čudež gradnje in arhitekture.

ODHODI

20.10. - 22.10. 2023
28.10. - 30.10. 2023
03.11. - 05.11. 2023

Program

1. dan: SLOVENIJA – BOLOGNA – LUCCA

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Bologne. Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice dežele Emilija Romanja: Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno, kjer stojijo Neptunov vodnjak, srednjeveška palača Palazzo Comunale in cerkev San Petronio – ena največjih gotskih cerkva v Italiji. Sledil bo ogled mestnega jedra v Lucci: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, trga na prostoru rimskega amfiteatra.

2. dan: CINQUE TERRE

Vožnja do La Spezie, od koder se bomo podali na izlet v znamenite Cinque Terre. Ime so dobile po petih slikovitih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, zato se tod ponašajo z vinom, znanim po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh je predviden daljši postanek. Ob doplačilu bomo poizkusili izvrstna vina in jedi. Popoldanski povratek z vlakom.

3. dan: PARMA – MANTOVA – SLOVENIJA

Vožnja do Parme, mesta, ki mu pravijo spomenik dobremu življenju. Mesto slovi po odlični operni hiši, hrani, elegantnih kavarnah in trgovinah. Naslednji postanek bo v Mantovi, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Pozen nočni prihod v Slovenijo.

 

 

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona v hotelu 3*
 • zunanje oglede po programu
 • izlet v Cinque Terre – vožnja z ladjo in vrnitev z vlakom (v primeru slabega vremena vlak – vlak)
 • spremstvo in organizacijo izleta

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 25 €
 • med 25 in 34 potnikov: 65 €

DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 54 €

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cinque Terre – pet pravljičnih vasi”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.