ČRNA GORA PONOSNAAAAAAAA…… LJEPA, BOGATA…… UAAA…

249.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

Budva

Program

1. dan

Odhod avtobusa nekaj pred polnočjo. Smer Plitvice, Split, Dubrovnik.

2. dan

Po nočni vožnji s postanki bomo v jutranjih urah prispeli v Dubrovnik, ki sodi med mesta pod posebno zaščito UNESCO. V spremstvu obveznega lokalnega vodnika se bomo sprehodili po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317. Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala. Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico. Vožnja do Črne gore. Nastanitev v izbranem turističnem centru (Budva/Bečiči/Petrovac… po želji). Večerja. Raziskovanje pisanega nočnega utripa. Diskoteka?

3. dan

Poldnevni izlet. Srečali se boste z veličastnim fjordom Boke in spoznali tudi Kotor – mesto pod zaščito UNESCA. Več kot 4 km dolgo mestno obzidje skriva za seboj urejeno, ponosno mesto. Mestna vrata, pravoslavna cerkev,… Ogledali si bomo Pomorski muzej, saj je Kotor predstavljal eno najmočnejših pomorskih postojank. Vrnitev v hotel. Kosilo. Prost popoldan za zabavo na plaži. Večerja. Zvečer pa sprehod do centra Budve. Znotraj starega mestnega obzidja, ki odseva center budvanskega kulturnega dogajanja je polno barov, razstavnih prostorov, trgovinic, odprtih dolgo v noč. V soju zvezd pa se začne nočno življenje na znani budvanski promenadi. Vabijo vas številne diskoteke na prostem… Nočitev.

4. dan

Po zajtrku (kosilo ta dan lunch paket) se bomo popeljali do stare črnogorske prestolnice Cetinja. Ogled Njegoševega muzeja (palača in samostan), kjer se nam življenje dinastije Petrovićev predstavi v nepredvidljivih razsežnostih male, a zelo pomembne državice. Zatem se bomo povzpeli na 1.574 m visok Lovčen in si ogledali mavzolej črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Ob povratku za doplačilo možna degustacija odličnega pršuta in sira v vasici Njeguši.) Prosto popoldne. Morda se boste iz Budve z ladjico odpravili tudi na otok Sv. Nikole, ki ga domačini popularno imenujejo Hawai. Večerja v hotelu. Ponovno nas vabijo številni klubi in diskoteke. Trocadero, Maine,…

5. dan

Zajtrk. Dopoldne namenjeno kopanju. Kosilo. Kratek popoldanski izlet do Svetega Štefana. Stoletja naseljen otoček – polotoček je v svetu poznan kot prestižni turistični center. Luksuzni Sveti Štefan je vedno znal poskrbeti za želje tudi najbolj petičnih gostov, od svetovno poznanih igralcev do politikov. Prosti čas za kopanje na plaži nasproti Sv. Štefana. Nedaleč se nahaja tudi dvorec – hotel Miločer, ki je bil nekdaj rezidenca kralja Aleksandra Karađorđevića. Po želji sprehod do Kraljičine plaže. Večerja. Lahko noč bomo rekli nekoliko kasneje. Zabavaaa!!!

6. dan

Zajtrk (kosilo ta dan lunch paket). Da, potrebno se bo posloviti. Vožnja proti severu, s postanki seveda. Zgodaj popoldne se bomo ustavili še v Splitu. Kratek orientacijski sprehod. Dioklecianova palača in katedrala Sv. Duje, številne palače (Papalić, Cambij,…) ter uživanje v živopisanem vrvežu »najlipšeg« Splita. Na vrata svojih domov boste potrkali v zelo kasnih večernih urah.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polne penzione v hotelu *** z nastanitvijo v večposteljnih sobah, turistično pristojbino, vse izlete in zunanje oglede po programu, obveznega lokalnega vodnika v Dubrovniku, 2 x trajektni prevoz za potnike in avtobus preko Boke Kotorske, vstopnino v pomorski muzej v Kotorju, Njegošev muzej v Cetinju, mavzolej na Lovčenu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

ODHOD: po želji (bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ČRNA GORA PONOSNAAAAAAAA…… LJEPA, BOGATA…… UAAA…”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.