To potovanje je poteklo in ni več na voljo.

Dubaj (in Abu Dhabi) z direktnim letom

1,198.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Discount:
Datum odhoda:
  • 20 oktobra, 2023
  • 3 novembra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Združeni Arabski Emirati, Arabeske, Dubaj, Bližnji vzhod, Abu Dhabi

Odhodi

 

 

20.10. - 25.10. 2023
03.11. - 08.11. 2023

 

Program

1. dan: LJUBLJANA – DUBAJ

Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Nočitev. (nočitev)

2. dan: DUBAJ – MESTO PRSTIŽA OB OBALI PERZIJSKEGA ZALIVA ( BURJ KHALIFA IN KRIŽARJENJE PO CREEKU)

Zajtrk in spoznavanje mesta, ki se vzporedno z obalo razteza na več kot 70 kilometrih dolžine in nekaj zanimivih umetnih otokih. Večji del novega dela Dubaja zaznamuje moderna arhitektura, kjer stavbe med seboj tekmujejo v višini, zanimivih oblikah in fasadah. Spoznali bomo prestižno področje Jumeirah, se ustavili na znameniti plaži ob še danes ikonskemu hotelu Burj Al Arab. Od zunaj si bomo ogledali eno izmed lepših mestnih mošej in mimo najelitnejših hotelov nadaljevali pot do otoka Palm Jumeirah. Umetni  otok v obliki palme je poseljen z vilami, stanovanjskimi zgradbami in prestižnimi hoteli. Z razgledne točke bo krasen pogled na Atlantis. Skozi internetno mesto se bomo podali do Marine. Postanek in osvežitev na eni izmed teras znamenite Marine Walk. Ob najdaljši cesti Sheika Zayeda, ki vodi skozi mesto, so nanizani arhitekturno dosežki zadnjih desetletij. Skupno spoznavanje modernega dela mesta bomo zaključili pri enem največjih nakupovalnih središč na svetu. V sklopu Dubaj malla je tudi najvišja zgradba na svetu Burj Khalifa (doplačilo). Popoldan lahko preživite v nakupovalnem središču, obiščete  akvarij ali spijete kavo ob velikem drsališču. Nikakor ne bomo zamudili ogleda velikih fontan, ki ob večernem času zažarijo v barvah in kjer voda slikovito ubira ritme spremljajoče glasbe. Zvečer predlagamo križarjenje z ladjo Dhow po Creeku (doplačilo), ki bo gotovo posebno doživetje.  Vrnitev v hotel. Nočitev. (zajtrk, nočitev)

3. dan: DUBAJ

Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje starejšega in bolj tradicionalnega dela mesta. Skozi osrednji upravni del se bomo preko Trga združitve zapeljali do mestnega zaliva Khor, ga prečkali po najstarejšem mestnem mostu in se ustavili v velikem vladarskem parku Zabeel. Tu stojijo palače dubajske vladarske družine,  do uradne delovne rezidence se bomo sprehodili skozi čudovit park. Pot bomo nadaljevali ob Khoru, mimo palač ministrstev do najstarejšega ohranjenega in obnovljenega dela mesta. V Bastakyji se srečamo z začetki poseljevanja, tipično arhitekturo in nekaj tradicije. Mimo stare utrdbe nadaljujemo pot do znamenite tekstilne tržnice. Sprehod med številnimi prodajalnami, nato pa prečkanje mestnega zaliva s tardicionalnimi čolni Abra. Na drugi strani nas bodo močne vonjave povabile na tržnico začimb, na znameniti Tržnici zlata bomo občudovali stvaritve tamkajšnjih zlatarjev. Prosto popoldne za obisk katere od številnih atrakcij ali muzejev. (zajtrk, nočitev)

4. dan: DUBAJ – (izlet ABU DHABI ali SARJAH)

Prosti dan v Dubaju. Priporočamo obisk sosednjega mesta in emirata Abu Dhabi (doplačilo) prestolice Združenih arabskih emiratov. Predstavlja drugačen koncept mesta, z veliko naravnimi zelenimi površinami,  čudovitimi parki ter obmorsko promenado, ki očara obiskovalce. Ustavili se bomo na polotoku Yaas, znanem po največjem Ferrarijevem svetu in dirkališču Formule 1. Tudi tamkajšnji muzej Louvre je privlačna arhitekturna in umetniška atrakcija. Med vožnjo ob osrednji obalni promenadi bomo občudovali mestne parke in visoke poslovne, stanovanjske in hotelske zgradbe. V muzeju na prostem, Heritage villageu, bomo spoznali začetke Abu Dhabija in tradicijo. Po želji in ob doplačilu obisk nove predsedniške palače ali veličastne Velike mošeje šejka Al Zayeda, ki s svojo arhitekturo, ornamenti in veličastnim dvoranami jemlje dih.

Če ste za dogodivščino bliže, se je možnost izleta v Emirat in mesto Sharjah, ki velja za kulturno in umetniško prestolnico Združenih arabskih emiratov, s številnimi bogatimi muzeji in galerijami. V Sharjahu se bomo popeljali do Univerzitetnega mesta, ki ga zaznamujejo številne univerze, med drugim nova Al Qasimia, arhitekturno pa obiskovalce prevzame Akademija astronomije, vesoljskih znanosti in tehnologije. Nova knjižnica arhitekta Fosterja se uvršča med posebnosti mesta. Nadaljevanje do Trga kulture, kjer stojijo vladarjeva palača, Palača kulture in Javna knjižnica. Na trgu Ittihad bomo občudovali ikonsko Faisalovo mošejo, od tu pa se podali do impozantnega Muzeja islamske civilizacije, ki predstavlja enega izmed bogatejših muzejev bližnjega vzhoda. Nadaljevanje mimo srca Sharjaha, rekonstrukcije starega mesta, zatem pa sprehod po Souq Jubail, največji živilski tržnici v Emiratih . Obisk Modrega Souka, kjer se v čudoviti zgradbi vrstijo trgovinice z lokalnimi izdelki, spominki in tudi zlatom. Na obali notranje mestne lagune se skozi nasad palm sprehodimo do Al Noor mošeje. Tudi enega najbolj znamenitih parkov in mestnih promenad bomo obiskali –  Al Majzal, ker si bomo privoščili daljši postanek za okrepčilni napitek in prigrizek. V poznih popoldanskih urah povratek v Dubaj. (zajtrk, nočitev)

5. dan: DUBAJ (PO ŽELJI JEEP SAFARI)

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Po želji se boste odločili za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj. (zajtrk, nočitev)

6. dan: DUBAJ – LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani. (zajtrk)

Cena

CENA VKLJUČUJE: direkten polet s Flydubai z Ljubljane, vključen en kos ročne in oddane prtljage, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, 5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju – center, v ceni dvodnevni ogled Dubaja, spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 20 in 29 potnikov 45 €, med 10 in 19 potnikov 90 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 350EUR, priporočljive napitnine 30EUR, vožnje z metroji v Dubaju, vzpon na Burj Khalifa (125. nadstropje) 50EUR, enoposteljna soba: 290 €, izlet v Abu Dhabi (min. 15 pax)  64 €* , izlet v Sarjah (min. 15 pax ) 52 €*, jeep safari(min. 10 pax): 89 €, križarenje z večer jo – Dhow Cruise Creek 49 €, vzpon na Burj Khaliffo: 55 €, PRIPOROČAMO, (najava in doplačilo možno do 14 dni pred odhodom), Legoland: 85 €, Vodni park Atlantis z akvarijem: 89 € odrasli, otroci (3 do 7 let) 75 € , Vodni park Atlantis: 69 €, La Perle Show: 64,00 € odrasli – brez prevoza, zdravstveno zavarovanje in zavarovanje rizika odpovedi
*Minimalno število oseb za izvedbo izleta je 15 oseb, sicer se napravi preračun na manjše število

DOPLAČILA NA POTI: turistina taksa približno 5 eur na sobo na noč, napitnine pribl. 30 eur na osebo, metro cca 5 eur

POPUSTI: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka), odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dubaj (in Abu Dhabi) z direktnim letom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.