Dunaj

Trajanje:
2 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

Veličastna Habsburška prestolnica, Sacher torta, tečaj pečenja pravega »avstrijskega« jabolčnega zavitka, Habsburžani in za Dunaj usodni Slovenci

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

  • dijak spozna mesto in njegove znamenitosti,
  • dijak razširi znanje o zgodovini habsburške monarhije,
  • utrjevanje znanj s področja naravoslovja v Naravoslovnem muzeju,
  • utrjevanje znanja nemščine,
  • dijak razširi znanje o Slovencih, ki so živeli in ustvarjali na Dunaju (Primož Trubar, matematik Jurij Vega, fizik Jožef Štefan, Fran Miklošič, Jernej Kopitar, France Prešeren, Ivan Cankar, Josip Stritar, Prežihov Voranc, Jože Plečnik, Maks Fabiani, raketni inženir Herman Potočnik Noordung, Boris Podrecca),
  • srečanje s posebno dunajsko kavarniško kulturo in družino Sacher.

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija
REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.
NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Miran Bedne, dipl. ekon.
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu.

Program

1. dan: SLOVENIJA – DUNAJ

Avtobusni prevoz do Dunaja. Sprehod po veličastnih vrtovih letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Povzpeli se bomo do Gloriette. Za tem vam predlagamo, da se udeležite tečaja priprave jabolčnega zavitka, ki ga Avstrijci pojmujejo kot svojo kulinarično specialiteto. Odpeljali se bomo do Naravoslovno-zgodovinskega muzeja. Na 8.700 m² bomo »potovali« skozi zgodovino zemlje in spoznavali neverjetna čudesa narave. Sledi srečanje z znamenitim Ringom (Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Mestna hiša, Univerza, Borza,…). Sprehodili se bomo do Štefanove cerkve in po Kärtner Strasse in se srečali s Plečnikovo stvaritvijo Zaherlevo hišo. Še nekaj prostega za košček Sacher torte. Nastanitev.

2. dan: DUNAJ – SLOVENIJA

Dan bo namenjen spoznavanju Slovencev, ki so živeli in ustvarjali na Dunaju. Primož Trubar, matematik Jurij Vega, fizik Jožef Štefan, Fran Miklošič, Jernej Kopitar, France Prešeren, Ivan Cankar, Josip Stritar, Prežihov Voranc, Jože Plečnik, Maks Fabiani, raketni inženir Herman Potočnik Noordung, Boris Podrecca,… Vožnja do Hiše metuljev – na več kot 2000 m² se bomo iz vrveža Dunaja »preselili« v tropsko podnebje z bujnim rastjem in pisanimi metulji. Vožnja do znamenite hiše, ki jo je skonstruiral Hundertwasser. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dunaj”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.