Dunaj

Trajanje:
1 dan
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:
Kategorija: Oznaka:

Special offer

Opis

Urbani razvoj in prispevek Plečnika v arhitekturi avstrijske prestolnice, tečaj pečenja pravega »avstrijskega« jabolčnega zavitka

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

  • dijak spozna Dunaj in njegove znamenitosti,
  • dijak razširi znanje o zgodovini habsburške monarhije,
  • utrjevanje znanj s področja naravoslovja v Naravoslovnem muzeju,
  • utrjevanje znanja nemščine,
  • dijak razširi znanje o arhitektu Plečniku in njegovem ustvarjanju v Avstriji,
  • tečaj pečenja jabolčnega zavitka v Schönbrunnu,
  • srečanje s posebno dunajsko kavarniško kulturo in družino Sacher.

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija
REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.
NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Miran Bedne, dipl. ekon.
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu.

Program

 ENODNEVNA EKSKURZIJA: SLOVENIJA-DUNAJ-SLOVENIJA

Avtobusni prevoz do Dunaja. Sprehod po veličastnih vrtovih letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Povzpeli se bomo do Gloriette. Za tem vam predlagamo, da se udeležite tečaja priprave jabolčnega zavitka, ki ga Avstrijci pojmujejo kot svojo kulinarično specialiteto. Na koncu vsak tudi poskusi že pečen zavitek. Odpeljali se bomo do naravoslovno-zgodovinskega muzeja. Na 8.700 m² bomo »potovali« skozi zgodovino zemlje in spoznavali neverjetna čudesa narave. Sledi srečanje z znamenitim Ringom (Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Mestna hiša, Univerza, Borza,…). Sprehodili se bomo do Štefanove cerkve in po Kärtner Strasse ter se srečali s Plečnikovo stvaritvijo Zaherlevo hišo. Še nekaj prostega za košček Sacher torte. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dunaj”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.