Dubaj in Abu Dhabi

1,150.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Discount:
Datum odhoda:
  • 10 februarja, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Arabski Emirati so dežela šejkov, nafte, luksuza, eksotike, blišča pa tudi kamel in peska. Ogledali si bomo milijonsko mesto, kjer se najvišji nebotičnik Burj Khalifa s svojimi 829 metri skoraj dotika neba... Popeljali se bomo po osupljivih Palmah, se podali na puščavski jeep safari ter občudovali Abu Dhabi...

Odhodi

10.02. – 15.02.2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – DUBAJ

Zbirališče na ljubljanskem letališču in polet v Dubaj. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: NOVI DUBAJ

Zajtrk. Spoznavali bomo novi Dubaj, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers ter nakupovalna središča. Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na znameniti hotel Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeirah. Naš naslednji cilj je hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne zvezde. Pot nadaljujemo do marine, ki je zgrajena ob umetnem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čudoviti peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa. Še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan. Nočitev.

3. dan: STARI DUBAJ

Zajtrk. Zjutraj ogled starega Dubaja, kjer nas očara muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi, ki nas zapelje na drugo stran, kjer obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne prosto za kopanje, nakupovanje… Nočitev.

4. dan: ABU DHABI

Zajtrk. Odpravimo se v upravno in poslovno središče Združenih emiratov, Abu Dhabi. V modernem mestu je sedež vlade Združenih arabskih emiratov, mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank. Mesto, ki je zraslo iz puščave zaradi bogatih nahajališč nafte, je danes ozaljšano s številnimi zelenimi površinami, parki in fontanami. Postali bomo ob eni najlepših mošej, Veliki mošeji, ki jo krasi 83 kupol. Videli bomo znameniti hotel Emirates Palace in Heritage Village, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Povratek po puščavski cesti v Dubaj. Nočitev.

5. dan: SAFARI V PUŠČAVI

Zajtrk. Dopoldan imamo prosto za samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi nakupovalnimi centri. Priporočamo obisk nakupovalnega središča Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Popoldne se odpravimo na safari z džipi. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah ali ježi kamel. Uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo ritmi beduinske glasbe. Večerni povratek v Dubaj. Nočitev.

6. dan: DUBAJ – LJUBLJANA

Zajtrk in odhod na letališče. Polet v Ljubljano, kjer zaključimo našo pot.

Cena

CENA:

1.150 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočevanje z zajtrki v hotelu 4*, večerja na safariju, poldnevni ogled Dubaja, ogled starega Dubaja, izlet v Abu Dhabi, safari z džipi, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 350EUR, priporočljive napitnine 30EUR, vožnje z metroji v Dubaju, vzpon na Burj Khalifa (125. nadstropje) 50EUR

POPUSTI: odrasla oseba na 3. ležišču 50EUR, otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču 10%

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dubaj in Abu Dhabi”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.