Gruzija in Armenija – mistično Zakavkazje

1,389.00 

Trajanje:
9 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 2 junija, 2023
 • 17 junija, 2023
 • 26 junija, 2023
 • 14 julija, 2023
 • 12 avgusta, 2023
 • 15 septembra, 2023
 • 25 oktobra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Gruzija je zasanjana kavkaška država ob Črnem morju in več kot odlična destinacija za ljubitelje umetnosti ter raziskovalce legend. Podajmo se v deželo najstarejših cerkva, romantičnih gradov s stražnimi stolpi in nepozabnih razgledov na Kavkaz. Spoznajmo ponosne in gostoljubne Gruzijce, ki nam bodo ponosno postregli z njihovim najboljšim vinom.

Za visokimi gorami Kavkaza in daleč na drugi strani Črnega morja je Gruzija, talilni lonec kultur in kuhinj. In potem južno Armenija, grenko sladka dežela s prestolnico Yerevan, enim najstarejših mest na svetu z nalezljivo pozitivnim vzdušjem. V Gruziji druženja za mizo hitro postanejo predstava z večglasnim petjem in mojstrskimi zdravicami, ki ob dvignjenem kozarcu ganejo in očarajo celo omizje. V Armeniji se ne moreš nagledati, kako spretno in hitro valjajo lavash, kruh, tanek kot karton. Vse je neverjetno domače in drugačno hkrati, vsa ta mešanica evropskega, orientalskega in sovjetskega.

Zapletenost in lepoto tega dela sveta pooseblja dediščina karizmatičnega Sergeia Parajanova, velikana filmske umetnosti, ki ga je sovjetska oblast večkrat preganjala in zaprla, sam pa je rad rekel, da v drugih iščemo sebe in kot svoji doživljal tako Gruzijo kot Armenijo. Palmovci že nekaj sezon vabimo v domovino pra-vina, kjer žlahtno kapljico pridelujejo najdlje na svetu, vse od kamene dobe.

Odhodi

02.06. – 10.06. 2023
17.06 - 15.06. 2023
26.06. - 04.07. 2023
14.07. - 22.07. 2023
12.08. - 20.08. 2023
15.09. - 23.09. 2023
25.10. - 02.11. 2023

Program

1. dan: LJUBLJANA/DUNAJ/ZAGREB – TBILIS

Zbor potnikov v večerno nočnih/urah polet preko enega izmed letališč v Tbilisi.

2. dan: UNESCOV SAMOSTAN HAGHPAT – ČUDOVITO MESTO EREVAN

Po jutranjem zelo zgodnjem pristanku v Gruziji vožnja do gruzijsko – armenske meje, kjer bomo opravili obmejne formalnosti, zamenjali avtobus in nadaljevali do našega prvega postanka v Armeniji in sicer do znamenitega samostanskega kompleksa Haghpat, ki se nahaja na Unescovi listi kulturne dediščine. Po ogledu bomo nadaljevali mimo mest Vanadzor in Spitak proti Erevanu. Na poti še postanek pri samostanu Janeza Krstnika in v poznih popoldanskih urah prihod v glavno mesto Armenije, ki leži pod vznožjem mogočnega gorovja Ararat. Ogledali si bomo mesto, se sprehodili po njegovem središču, obiskali Trg republike, opero in park s stopnicami – kaskade. Nato se bomo zapeljali v park nad mestom in si ogledali muzej armenskega genocida (v primeru kasnejšega prihoda lahko del ogledov napravimo naslednji dan). Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: KHOR VIRAP – ECHMIADZIN – ZVARTNOST

DEGUSTACIJA ARMENSKEGA KONJAKA

Zajtrk in jutranja vožnja po rodovitni araratski nižini proti Khor Virapu, ki se nahaja med mestoma Artašat in Ararat, zato se nam bo odprl čudovit pogled na sveto goro Ararat. Kralj Trdat III. naj bi sredi ravnine Araksa zaprl Gregorja Iluminatorja v jamo ter ga mučil 13 let, da bi opustil krščanstvo. Po ogledu nadaljevanje do Echmiadzina, verskega središča, kjer si bomo ogledali katedralo. Mestece je, prav tako kot Zvartnots, pod zaščito Unesca. Po ogledih bomo za zaključek obiskali še tovarno konjaka, ga seveda degustirali in po želji tudi kupili. Vrnitev v hotel. Prosto za večerno raziskovanje Erevana ali ob doplačilu večerja v lokalni restavraciji (ob prijavi). Nočitev.

4. dan: EREVAN – JEZERO SEVAN – SAMOSTAN SEVANAVANK

Zajtrk v hotelu in nato vožnja do jezera Sevan, ki je največje sladkovodno jezero v Armeniji, največje jezero v kavkaški regiji in z nadmorsko višino 1900 metrov tudi eno najvišjih jezer na svetu. Skupaj z jezeri Van in Urmi predstavlja eno od treh velikih jezer antične Armenije. Njegova površina je 940 km2 in globina vse do 83 metrov. Zanimiv bo pogled na samostan Sevanavank, ki se nahaja na polotoku. Po obisku samostana se bomo odpeljali po slikoviti gozdni pokrajini do mesta Dilijan, se sprehodili po starodavnih uličicah s tradicionalnimi obrtniškimi trgovinami in značilnimi armenskimi izdelki. Nadaljevali bomo do samostana Goshavank, kjer so v Armeniji najdeni najboljši hakari (nagrobniki s klesanimi križi v plitkem reliefu). Nadaljevali bomo do meje z Gruzijo, kjer bomo po opravljenih obmejnih formalnostih in menjavi avtobusa nadaljevali v gruzijsko prestolnico Tbilisi. Nastanitev v hotelu večerja in nočitev.

5. dan: TBILIS – SIGHNAGHI – TSINANDALI – TBILIS

VINORODNA REGIJA KAKHETI

Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti. Gruzija je zibelka pridelave vina in tudi beseda vino, morda prihaja iz gruzijskega poimenovanja »gvino«. Obiskali bomo slikovito utrjeno mestece Singnaghi, ki leži nad rodovitno dolino reke Alazani, kjer so glavna vinorodna območja. Obiskali bomo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja. V okolici Gurjaanija bomo poskusili njihovo vino in izvedeli vse o starodavni tradiciji pridelave vina v glinenih posodah »kvevrih«. Večerja in nočitev.

6. dan: TBILIS – ANANURI – KAZBEGI – TBILISI

VOŽNJA PO VOJAŠKI CESTI

Po zajtrku panoramska vožnja do trdnjave Fort Ananuri, kjer se bomo ustavili pred vzponom na Kavkaz. Tukaj se začenja vožnja po » vojaški cesti« do skoraj 2.400 m visokega prelaza v osrčje Kavkaza, do vasice Kazbegi, ob meji z Rusijo. Tu nas bodo pričakali domačini, ki nas bodo s terenskimi vozili odpeljali do cerkvice Gergeti – Sv. Trojice, ki se nahaja pod goro Kazbegi (5.000 m). Po legendi naj bi prav tukaj antični bogovi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Povratek v Tbilisi in prosti čas. Nočitev.

7. dan: TBILISI – MTSKHETA – GORI – UPLITSIHE – TBILISI

STALINOVO ROJSTNO MESTO IN MUZEJ

Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mtskheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori, rojstno mesto Stalina. Postanek pred Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih prosto za pohajkovanje in kosilo. Nadaljevali bomo do antičnega jamskega mesta Uplitsikhe, ki so ga že pred več tisoč leti vklesali v mehak vulkanski tuf. Popoldanski povratek v Tbilisi. Po želji tradicionalna večerja. Nočitev.

8. dan: TBILISI

OGLED ENEGA NAJLEPŠIH ZAKAVKAŠKIH MEST

Tbilisi velja za enega najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in se zadržali v starem del mesta, kjer je bilo mesto pri žveplenih kopelih tudi ustanovljeno. Po ozkih ulicah se bomo izgubili v labirintu barv in vrveža. Vmes bo čas za kosilo. Povzpeli se bomo do mestne trdnjave Narikala, od koder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Povratek v središče mesta, kjer bomo nadaljevali mimo več kot 100 let stare sinagoge in pokukali v katedralo Sioni iz 6. stol. Nato se bomo sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer je mnogo zanimivih trgovin s spominki in filigrani, Še zadnja nočitev v Tbilisiju.

9. dan: TBILISI – SLOVENIJA

Zelo zgoden odhod na letališče in polet proti domu.

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • polet v Tbilisi in nazaj preko enega izmed letališč,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • lokalne avtobusne prevoze po programu,
 • šest nočitev z zajtrki v hotelih 3* /4*po programu,
 • ena nočitev brez zajtrka (zadnjo noč),
 • tri večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah,
 • vse zunanje oglede,
 • vključene vstopnine v samostane po programu,
 • degustacija vina v Gruziji,
 • degustacija konjaka v Armeniji,
 • lokalnega in slovenskega vodnika,
 • stroške organizacije potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 25 in 35 potnikov je 90 €,
 • med 15 in 24 potniki je 130 €.

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 248 €,
 • 2 tradicionalni večerji (Erevan + Tbilisi 70 €).

DOPLAČILA na poti:

 • napitnine 40 €,
 • dodatne vstopnine po želji 5 – 10 €.

POPUSTI:

 • Otroci 2 – 12 let na dodatnem ležišču: – 10%

OPOMBE: 

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :

 • prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 58€
 • prevoz Ljubljana –  letališče Dunaj 78€

 

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Vsebina ostaja nespremenjena.

 

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gruzija in Armenija – mistično Zakavkazje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.