Idilična Tirolska in Dolomiti

258.00 

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 16 junija, 2023
 • 14 julija, 2023
 • 18 avgusta, 2023
 • 29 septembra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Nazobčani vrhovi Dolomitov s slavno Marmolado vabijo popotnike s celega sveta, saj ponujajo številne pohodniške poti, nepozabne razglede in ter številne alpske vasice oz. mesteca. Ellmau je po vsem nemško govorečem svetu znan kot "Der Bergdoktor". Uspešna dolgoletna istoimenska TV-serija je posneta v tej čudoviti vasici in okoli nje s čudovitim razgledom na gore Wilder Kaiser. Innsbrucku predseduje velika habsburška palača in baročna katedrala, medtem ko olimpijska skakalnica z velikimi gorskimi pogledi omogoča spektakularen preskok med mestnim in zunanjim prostorom. Nazobčani skalni robovi območja Nordkette so tako blizu, da je v nekaj minutah mogoče potovati od osrčja mesta do več kot 2.000 m nadmorske višine in alpskih pašnikov, kjer zvonijo kravji zvonovi.

ODHODI

16.06. - 18.06. 2023
14.07. - 16.07. 2023
18.08. - 20.08. 2023
29.09. - 01.10. 2023

Program

1. dan: SLOVENIJA – HEILINGENBLUT – GROSSGLOCKNER – WILDER KAISER

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po Dravski dolini mimo Spittala po dolini reke Möll do idilične vasice Heiligenblut. Gorska vasica se nahaja v osrčju nacionalnega parka Visoke Ture. Po eni strani vabi z osupljivo kuliso masiva Grossglockner in idiličnim »ansamblom« vasi z razglednic, po drugi strani pa z vrhunskimi aktivnimi doživetji narave in gora. Po prihodu krajši sprehod po vasici in ogled ene izmed najlepših gotskih cerkva Avstrije – cerkve Sv. Vincenca, s čudovitim dvokrilnim olatrjem, ki hrani relikvijo z domnevno Kristusovo sveto krvjo. Nato se bomo popeljali po visokogorski cesti do razgledne ploščadi Kaiser Franz Jozef Hohe, od koder je čudovit razgled na najvišji avstrijski vrh, Veliki Klek (Grossglockner). Ogled razstave v osrednjem razstavnem prostoru. Po želji in za doplačilo možnost spusta do ledenika Pasterze (doplačilo). V zgodnjih popoldanskih urah bomo zapustili Veliki Klek in naš cilj bo idilična pokrajina Wilder Kaiser, kjer je bila snemana priljubljena nadaljevanka Gorski zdravnik. Postanek v vasici Ellmau in Going, kjer so številna prizorišča dogajanj tirolskega zdravnika, dr. Martina Gruberja, ki je po 15 letih dela v New Yorku prišel domov na mamin rojstni dan.

2. dan: HALL – INNSBRUCK – BRENNER – BRIXEN

Po zajtrku vožnja po dolini reke Inn proti Innsbrucku. Postanek v simpatičnem mestecu Hall in Tirol. Sprehod skozi mestece in ogled mestnih znamenitosti: cerkev Sv. Nikolaja, mestni muzej s prikazom kovanja denarja (vstopnina doplačilo). Nadaljevanje do glavnega mesta Tirolske – Innsbrucka. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro s stolnico Sv. Jakoba, Zlata strešica… Sledi prosti čas za sprehode. Na koncu se bomo zapeljali še do znamenitega Bergisla, kjer stoji znana smučarska skakalnica, s katere se ponujajo čudoviti razgledi na okoliško pokrajino (vzpon po želji za doplačilo). V popoldanskem času vožnja proti prelazu Brenner. Na poti postanek za ogled mogočnega mostu »EUROPA Brücke«. Vožnja v Italijo in nočitev v okolici Brixna.

3. dan: PASSO FALZAREGO – CORTINA D’AMPEZZO – JEZERO MISSURINA – SLOVENIJA

Zjutraj se bomo odpeljali v osrednji del Dolomitov, ki se razteza na območju severne Italije oziroma Južne Tirolske in je spričo svoje lepote in edinstvene pokrajine vpisan na Unescov seznam. Postanek na prelazu Falzarego, kjer si bomo privoščili malico v pravem okolju Dolomitov in v seveda v dobri družbi sopotnikov. Nadaljevanje poti v mondeno Cortino, kjer bo čas za kavico in nato vzpon na prelaz, Passo Tre Croci. Cesta nas vodi do čudovitega jezera Misurina. Še zadnji trenutki za nabiranje nepozabnih vtisov. Sledi slovo od prekrasnih gora in pot proti Dobbiacu, od koder bomo nadaljevali vožnjo proti Sloveniji. Povratek je predviden v poznih večernih urah.

 

 

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona v penzionu oz. podeželskem hotelu
 • zunanje oglede po programu
 • pristojbina za Grossglocknersko visokogorsko cesto
 • popotniška malica zadnji dan
 • spremstvo in organizacijo izleta

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 20 €
 • med 25 in 34 potnikov: 40 €

DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa pribl. 2 € na osebo/na noč
 • muzej v Hallu odrasli 8 €, otroci 6 €
 • skakalnica Bergisel odrasli 8,5 €, otroci 4,5 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 65 €

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Idilična Tirolska in Dolomiti”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.