Islandija – med ognjem in ledom, posebno letalo

1,089.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 28 septembra, 2023
  • 20 oktobra, 2023
Kategoriji: , Oznaka:

Special offer

Opis

Islandija je dežela med ognjem in ledom, eksotična in zelo posebna.  Dežela na skrajnem severu Evrope je dom številnih  zanimivosti kot so gejzirji, veličastni slapovi , vulkani, ledene  jame, fjordi in jezera…. Islandija je dežela ekstremnih naravnih kontrastov, mati narava jo je obarvala v veličastni dekoraciji in podarila številne geološke fenomene, ki jih lahko srečamo le na Islandiji. Poleti sonce ne zaide in je paleta barvnih kontrastov idilične narave vaša vsakdanja uspavanka.

Odhodi

 

 

28.09. - 02.10. 2023

20.10. - 24.10. 2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK – REYKJAVIK

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let proti Islandiji. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku, najbolj severno ležeči prestolnici na svetu. Peš orientacijski ogled mesta, ki vas bo navdušilo v vseh pogledih. (nočitev)

2. dan: REYKJAVIK ali CELODNEVNI IZLET “ZLATI KROG”

Po zajtrku prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu predlagamo celodnevno izlet po Zlatem krogu. Zapeljemo se skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Postanek pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljujemo do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Obiščemo narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec obisk Hveragerde, enega redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo. (zajtrk, nočitev)

3. dan: REYKJAVIK ali IZLET PO JUŽNI OBALI

Prosto za samostojna raziskovanja. Od doplačilu izlet po južni obali Islandije. Pričnemo z ogledom plaže Reynisfjara, z znamenitimi stolpičastimi tvorbami, ki se dvigajo iz morja. Nadaljujemo v vas Skogar, kjer si ogledamo najvišji slap na Islandiji, Skogarfoss. Po želji obiščemo Skogar muzej in spoznamo značilnosti islandske zgodovine in kulture. Na poti se ustavimo še pri slapu Seljalandsfoss, ki pada kar 60 m v globino in velja za najpogosteje fotografiran slap na Islandiji. (zajtrk, nočitev)

4. dan: REYKJAVIK ali MODRA LAGUNA

Dopoldne si ogledamo Reykjavik, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledamo si stari in novi del mesta,  pristanišče in se sprehodimo mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Občudujemo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) vožnja se bomo do svetovno znane Modre lagune. Kopanje  je posebno doživetje, saj znaša povprečna temperatura z minerali bogate geotermalne vode kar 38 stopinj . Za popolni kontrast poskrbijo polja črne lave, ki še poudarijo modrino lagune. (zajtrk, nočitev)

5. dan: REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA (Z)

Prosto in zadnji utrinki prisrčnega mesta. V primeru dobrih vremenskih pogojev opazovanje kitov (doplačilo) ali krajši pobeg v naravo, kjer se boste lahko pomerili v jahanju konjev. Popoldan prevoz na letališče Keflavik in let v Ljubljano. (zajtrk)

Cena

CENA VKLJUČUJE: povratni let s posebnim letalom v/iz Keflavika, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevozi po programu, 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3*, ogled Reykjavika (brez vstopnin), spremstvo in organizacijo potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 35 in 44 potniki: 80€, med 25 in 34 potniki: 120 €, med 15 in 24 potniki: 160 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI: Enoposteljna soba 340 €, Zlati krog odrasli 68 €, otroci 49 € (min. 25 potnikov), Modra laguna (vključen prevoz, vstopnino in brisačo) odrasli 120 €, otroci 90 € (min. 25 potnikov), izlet po južni obali: odrasli 89 €, otroci 69 € (min. 25 potnikov), opazovanje kitov 120 €  (min. 10 potnikov), zdravstveno zavarovanje in zavarovanje rizika odpovedi

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Islandija – med ognjem in ledom, posebno letalo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.