Kanarski otoki

1,290.00 

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 7 februarja, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Lanzarote - Fuerteventura - Tenerife - Gomera

Odhodi

07.02. – 14.02.2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – LANZAROTE

Zgodaj zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poleteli na Lanzarote, najsevernejšega od sedmih otokov, ki sestavljajo Kanarsko otočje. Otočje na geografski širini južnega Maroka se ponaša z dokaj enakomerno klimo skozi vse leto, zato je obisk mogoč prav vedno. Glavni razlog za obisk so izjemne naravne lepote, raznolikost ekosistemov, stik z naravo. Po pristanku se odpeljemo v narodni park Timanfaya, ki leži na pogorju, imenovanem Montanas del Fuego (Ognjene gore), kjer si lahko ogledate nekaj od 300 ugaslih vulkanov, kolikor jih šteje otok. Pogled na zemeljsko površje, ki se je dvignilo z morskega dna v eksploziji ognja in kipeče lave, daje pokrajini poseben videz kot na Luni. Pokrajina, prekrita z vulkanskimi kraterji in črno-rdeče-sivim skalovjem najrazličnejših oblik in tekstur, je naravnost osupljiva. Kljub neizprosni in nerodovitni zemlji pa so tamkajšnji prebivalci razvili prav posebno vrsto t. i. suhega poljedelstva in s to metodo tako danes uspešno pridelujejo tako zelenjavo kot vino. Razvili so svojevrstno vinogradniško tehniko in uspeli iz zemlje izvleči priznano vrsto vina. Tamkajšnji vinogradi so prava posebnost: v zemljo izkopljejo lijak, ki poskrbi za črpanje vlage, nato v sredino lijaka posadijo vinsko trto, vse skupaj pa zaščitijo s polkrožnimi kamnitimi zidovi. Večerja in nočitev.

2. dan: LANZAROTE

Danes se ponovno posvetimo raziskovanju tega mirnega vulkanskega otoka. V notranjosti otoka je že vožnja po skoraj praznih cestah sproščujoča. Zasluga za prečudovito in usklajeno urbanistično podobo otoka gre domačemu arhitektu, slikarju, kiparju Cesarju Manriqueju, za katerega domačini radi poudarijo, da je ustvaril Lanzarote. Za otok je tako danes značilna nizka gradnja hiš, tradicionalna bela barva z zelenimi ali modrimi okni in vrati ter tipičnimi čebulasto oblikovanimi dimniki. Obiskali bomo razgledno točko Mirador del Rio, od koder se ponuja dih jemajoč pogled na odprto morje in sosednji otok Isla Graciosa. Ustavili se bomo v vrtu kaktusov, kjer spoznamo tisoč in eno vrsto kaktusov. Spoznamo jamo Jameos del Agua, ki ji poseben pečat daje laguna ob izhodu iz jame s turkizno modro obarvanim dnom in snežno belim obrežjem ter najdaljši vulkanski tunel na svetu v vulkanski jami Cueva de los Verdes. Zvečer nas čaka trajekt na sosednji otok Fuerteventura. Nočitev.

3. dan: FUERTEVENTURA

Celodnevni izlet z ogledom glavnega mesta Puerto del Rosario. Na poti si bomo ogledali svetovno znane sipine (Dunas), ogledali si bomo največje turistično mestece na Fuerteventuri Corralejo s starim mestnim jedrom, kjer so številni lokali, restavracije in trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali pot do bližnjega vulkana in se povzpeli na njegov vrh (cca 200 metrov), kjer nas bo čakal čudovit pogled na severni del otoka in Lanzarote. Vožnjo bomo nadaljevali do zahodnega mesteca El Cotillo, ki je znam predvsem po neverjetnih »surferskih« plažah ter se ustavili v zanimivi vasici La Oliva. Večerja in nočitev.

4. dan:FUERTEVENTURA

Ogledali si bomo največjo plantažo Aloe vere v Evropi, kje vam bodo predstavili postopek proizvodnje in neverjetne lastnosti te kraljice med rastlinami. Možen je nakup njihovih izdelkov. Sledi ogled sirarne v Betancuriji in pokušina priznanega kozjega sira. Vožnjo bomo nadaljevali do naselja Ajuj, kjer si ogledamo klife z jamami, v vasici Antigua pa lahko poskusimo tradicionalne tapase. Nekaj prostega časa, nato pa polet na otok Tenerife. Nočitev.

5. dan: TENERIFE

Čaka nas celodnevni izlet po otoku. Spoznamo Orotavo, nato pa se odpeljemo v Icod de Vinos, kjer se ustavimo ob zmajevem drevesu, ki velja za najstarejše drevo na svetu. Sledi vožnja skozi Garachico in po serpentinah do vasice Masca, od koder se nam bo odprl čudovit  razgled na celotno obalo. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.

6. dan: TENERIFE, PARK LORO

Prost dan za sprehode, nakupe. Lahko pa se odpravimo na obisk parka Loro, kjer uživamo v sprehodu skozi akvarij s pisanimi ribicami, ob igrah delfinov, morskih levov in ork, videli bomo pigvine, šimpanze in številne druge živali v bujni tropski naravi. Vsekakor je to ena od najbolj obiskanih znamenitosti Kanarskih otokov. Nočitev.

7. dan: GOMERA

Prost dan, ko bo možno po želji obiskati sosednji otok Gomero – majhen, slikovit, nedotaknjen zelen otoček, kjer raziskujemo naravo narodnega parka Garajonay, čudovito dolino Valle Gran Rey in se vzpnemo na enega od vrhov (krajši pohod 1-2 uri). Zvečer se s trajektom vrnemo na Tenerife. Nočitev.

8. dan: GOMERA – LJUBLJANA

Zadnji dan obiščemo vulkansko goro Teide, ki je najvišji vrh Španije in eden izmed redkih še aktivnih vulkanov v Evropi. Pot nas bo vodila skozi narodni park Canadas Del Teide, ki je znan po številnih endemičnih vrstah flore in favne. Po želji (doplačilo) vzpon z žičnico pod vrh gore, kjer lahko uživamo v čudovitih razgledih na Kanarske otoke. Nato odhod na letališče in polet proti bližnjemu letališču. Sledi še prevoz do Ljubljane.

Cena

CENA:

1.290 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

1.390 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, notranji polet Fuerteventura – Tenerife, letališke pristojbine, ročna prtljaga (10kg), prevoz do letališča in nazaj, trajektni prevoz Lanzarote – Fuerteventura, prenočevanje v hotelih 3* z zajtrki, 3 večerje, vse prevoze, oglede s slovenskim vodnikom, zdravstveno in nezgodno zavarovanje

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 290EUR, vstopnine (muzeji) cca 40EUR, velik kovček (20kg) 50EUR(sporočite obvezno ob prijavi), obisk Loro parka cca 40EUR, vzpenjača na Taide cca 27EUR, izlet na otok Gomera

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kanarski otoki”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.