Kuba Libre in počitnice v Varaderu

2,229.00 

Trajanje:
11 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 25 oktobra, 2023
 • 15 novembra, 2023
 • 21 januarja, 2024
 • 16 februarja, 2024
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Šestnajsti (16.) največji otok na svetu že od nekdaj slovi po svoji eksotiki. Bogata zgodovinska dediščina, socialistična ideologija, kubanska glasba v ritmih salse in rumbe, cigare, 100 in več kubanskih koktajlov, dolge biserne plaže, nebeško morje, Kubanci, ujeti v čas revolucije.

Boste rekli, da še niste slišali za Cuba libre? Mešanico ruma, kole in ledenih kock, s katero so proslavili kubansko neodvisnost? Mamljiva pa je tudi kubanska kuhinja, kjer začutimo vplive španske, afriške in indijske kulinarike. Vabljeni s Palmo na Kubo

Odhodi

 

27.10. – 5.11.2023

15.11. - 25.11. 2023

21.01. - 30. 01. 2024

16. 02. - 26. 02. 2024

 

Program

1. dan: SLOVENIJA – EVROPA – HAVANA

POLET V KUBANSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko enega izmed evropskih letališč proti  Havani. Pristanek istega dne ali naslednje jutro (odvisno od časovnice letov). Prevoz do hotela. Za najbolj zagrete in ne preutrujene morda že prvi koraki salse za odličen začetek počitnic. Nočitev.

2. dan: HAVANA

KOLONIALNA HAVANA
Po zajtrku sledi ogled kubanske prestolnice. Raziskovanje starega mestnega središča je poseben užitek, saj nas prevzamejo lepo ohranjene kolonialne stavbe, na ulicah pa so kot na razstavi, parkirani barviti ameriški starodobniki. Ogled bomo začeli ob mestnem obzidju, mogočni utrdbi El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Na Plaza de la Catedral bomo občudovali katedralo San Cristobal in začutili pravo podobo mesta. Na Kubi ne gre brez ruma, zato se bomo ustavili v znamenitem baru, kjer naj bi pripravili prvi Mojito – slavni koktajl si bomo tudi privoščili. Potem se bomo odpravili do Trga evolucije, predsedniške palače, Centralnega parka, Kapitola, Univerze, trga San Francisco… Obiskali bomo še Muzej ruma in najlepšo baročno palačo na Kubi – Los Capitanes Generales, kjer je danes mestni muzej. Večerja in nočitev. (Z,V)

3. dan: HAVANA – COJIMAR – HAVANA

PO POTEH HEMINGWAYA 
Po zajtrku se bomo napotili v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je tudi opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta 1954. Leta 1994 je Cojimar veljal za eno bolj obleganih pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. V mestecu San Francisco de Paula si bomo ogledali vilo Finca Vigia, v kateri je živel in pisal Ernest Hemingway, danes pa je preurejena v muzej. Ustavili se bomo še v priljubljenem baru Ernesta Hemingwaya, kjer bomo degustirali slavni koktejl. Po večerji predlagamo ogled (doplačilo) enega izmed svetovno znanih kabarejev, Tropicano. (Z,V)

4. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA

KUBANSKE CIGARE
Čaka nas vožnja proti zahodu otoka, v dolino Vinales. Zaradi tradicije gojenja tobaka in edinstvene gorske pokrajine spada pod zaščito Unesca in velja za najlepše naravno območje Kube. V provinci Pinar del Rio – domovini najboljšega tobaka, proizvedejo kar 80 % vseh kubanskih cigar. Na mnogih plantažah tobaka je še danes moč videti tradicionalne tehnike vzgoje. Tradicionalno kosilo na lokalni farmi. Po kosilu ogled poslikave dolge 180 metrov, na steni gore Sierra del Vinales, katero je naslikal vajenec Mehičana Diega Rivere, leta 1961. Nedaleč od Vinalesa bomo obiskali podzemno jamo, ki je bila v preteklosti naseljena z Indiosi in ponovno odkrita leta 1920. Sprehodili se bomo po jami in nato z ladjico zapluli do izhoda. Povratek v Havano v večernih urah.  (Z,K)

5. dan: HAVANA – ZAPATA – GUAMA – FARMA KROKODILOV – CIENGUEGOS

FARMA KROKODILOV IN BOTANIČNI VRT 
Vožnja proti jugu, čez močvirnato področje na polotoku Zapata, ki je razglašen kot Nacionalni park. Vožnja proti Prašičjemu zalivu, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra in naprej do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo. Videli bomo vzrejo krokodilov, se z njimi slikali ali si morda privoščili krokodilji zrezek. Nadaljevali bomo do vasice Villa Guama, ki je danes muzej na prostem in prikazuje življenje prvotnih prebivalcev Kube – Tainos, ki so se na jugozahod Kube naselili leta 1250. Z ladjico zaplujemo do vasice, zgrajene na 12 otočkih, na katerih stoji 32 figur Tainos v naravni velikosti. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo do mesta Cienfuegos na obali Karibskega morja, ki ga upravičeno imenujejo biser juga. Enkraten je tudi največji in najstarejši botanični vrt na otoku, ki ga obiščemo v skladu s časom. Večerja v hotelu.  (Z,V)

6. dan: CIENFUEGOS – TRINIDAD

BISER JUGA – CIENFUEGOS IN KOLONIALNI TRINIDAD
Ogled Cienfuegosa. Mešanica francoskega šarma in karibskega sloga se kaže v mogočnih palačah iz 20. stoletja in barvitih uličicah. Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom kolonialnega muzejskega mesteca Trinidad, ki je od leta 1988 na Unescovem seznamu in od nekdaj mesto »baronov sladkornega trsa«. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane in obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo poizkusili najstarejši znani koktejl na Kubi. Potep po prijetnih uličicah baročnega Trinidada in večerni utrip mesta.  (Z,V)

7. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

CHE GUEVARA
Vožnja proti Varaderu. Postanek na sredini otoka, v živahnem mestecu Santa Clara, ki ga prežema mladostna energija. Santa Clara je sinonim za Che Guevaro, ki je vodil napad na mesto in ga osvobodil Batistovega režima. Velja za pomembno osebnost kubanske revolucije, njegova stilirizirana podoba pa je postala vse pristoten protikulturni simbol upora. Sprehod do Parka Vidal in Muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja, ki ga obiščemo. Proti večeru prihod v Varadero. Nastanitev v hotelu na osnovi ponudbe vse vključeno in zaslužene počitnice. (Z,V)

8. dan: VARADERO

SLADKO BREZDELJE
Za konec še “sladko brezdelje” in uživanje na eni izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku – Varaderu. mehak bel pesek in prekrasne peščene uvale, v okolici pa golf igrišča, številni hoteli in restavracije. Dnevi bodo namenjeni kopanju in počitku, po želji  (doplačilo) se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa… Izkoristili bomo lahko vse prednosti in možnosti all inclusive ponudbe hotela. (Možnost podaljšanja počitnic- individualno, pošljite povpraševanje pred prijavo). (All inclusive)

9. dan: VARADERO – HAVANA – EVROPA

ŠE ZADNJI CUBA LIBRE
V skladu s časom vožnja do Havane in predvidoma večerni polet proti Evropi.

10. dan: EVROPA – SLOVENIJA

Polet preko enega izmed evropskih letališč in pristanek na bližnjem letališču ali v Ljubljani.

 

Cena

Cena vključuje

 • letalski prevoz bližnje letališče – Havana – bližnje letališče
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 6 nočitev z zajtrkom in večerjo v hotelu 4* v Havani, Cienfuegosu in Trinidadu
 • 2 nočitvi v hotelu 4* (na osnovi storitve all inclusive) po programu v Varaderu (POZOR- NA ODHODU 25.10. so v VARADERU 3 nočitve)
 • obroke po programu
 • avtobusne prevoze po programu
 • oglede in vstopnine po programu
 • lokalnega vodnika
 • vizum za Kubo
 • vodenje in organizacijo potovanja

POMEMBNO: odhod 25.10. traja potovanje 11 dni (ena nočitev več je v Varaderu).

 

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 14 potniki 140 €
 • med 15 in 24 potniki 90 €

DOPLAČILA na poti:

 • napitnine (tudi otroci) 50 €
 • ogled predstave svetovno znanega kabareja Tropicana pribl.110 €

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana – letališče Benetke 33 € /smer/osebo (odhod 4.2.2023)
 • enoposteljna soba 475 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 0 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

OPOMBE:

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Prvi in zadnji dan lahko pride do prilagoditve programa v skaldu s časovnicami leta. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kuba Libre in počitnice v Varaderu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.