Magična Kolumbija

3,190.00 

Trajanje:
13 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 16 februarja, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

V samo nekaj letih se je Kolumbija prelevila iz popotnikom relativno nevarne destinacije v enega najbolj zaželenih potovalnih ciljev, in to ne samo v Južni Ameriki. Nekaj desetletij osame zaradi »drogeraških« vojn je po drugi strani omogočilo, da je Kolumbija ostala pristna, barvita in v »veselem pričakovanju« obiskovalcev, ki jim resnično ima kaj ponuditi. In to še zdaleč ni le za mnoge najboljša kava na svetu, ki jo bomo seveda prav tako okušali na vsakem koraku. Predvsem njena izjemna narava, prekrasna kolonialna mesta, prijazni in nasmejani domačini, odlična hrana… Vse to vabi v Kolumbijo vedno več popotnikov, ki se vračajo navdušeni. V naš program, poln doživetij slikovitih mest, vasic in bujne narave smo dodali tudi krajši počitek ob turkiznem karibskem morju, tako da vas zares čaka nepozabna pustolovščina.

Odhodi

16.02. – 28.02.2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – BOGOTA

Z avtobusom se odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Kolumbiji. Prevoz do hotela in nočitev.

2. dan: BOGOTA

Zajtrk. Bogota je milijonska prestolnica dežele, ki je v zadnjih letih dobila veliko bolj privlačen obraz, kot ga je imela v časih narko kartelov in postaja eno najlepših južnoameriških velemest. Seveda pa kot drugod v Južni Ameriki tudi tu naletimo na velika nasprotja med bogastvom in revščino. Posebno bogastvo bomo zasledili v Muzeju zlata, ki hrani izredne primerke zlatih in srebrnih izdelkov različnih predkolumbovskih kultur. Sledi sprehod po starem delu mesta Candelaria in trgu Bolivar. Tu se nahajajo katedrala, parlament, vladna palača, vidimo pa seveda tudi velik kip Simona Bolivarja. Večerja in nočitev.

3. dan: BOGOTA – TUNJA – VILLA DE LEYVA

Zajtrk. Sledi pot v kolumbijsko kordiljero, kjer se nahaja nekaj lepih kolonialnih mestec. Uživanje v prekrasni naravi, kolumbijskem podeželju in srečevanju domačinov. Vožnja skozi Tunjo in ostale kraje, dan pa bomo zaključili s sprehodom po slikoviti Villi de Leyvi, enem od najočarljivejših mestec v deželi. Večerja in nočitev.

4. dan: VILLA DE LEYVA – ZIPAQUIRA – BOGOTA – ARMENIA

Zajtrk. Villa de Leyva je bila leta 1954 proglašena za nacionalni spomenik in je tako ohranila čudovito kolonialno podobo. Tu skoraj ne najdemo novejše arhitekture, le podobo mesta iz 16. stoletja s tlakovanimi ulicami, značilnimi fasadami in domačini, ki vsakega obiskovalca prijazno pozdravijo. V miru raziskujemo in se sprehajamo po slikovitem mestu. Sledi povratek proti Bogoti mimo krajev, ki so znani po izdelkih domače obrti (Sutamarchan – dolge svinjske klobase, Raquira – lončarstvo, ponči, klobuki, vezenine), v katerem od njih se tudi ustavimo, glavni postanek pa v Zipaquiri oziroma tamkajšnjem rudniku, kjer nas navdušujejo solne skulpture in podzemna katedrala. Kosilo v lokalni restavraciji. Zvečer polet v Armenio, središče »kavne« pokrajine. Nočitev.

5. dan: KAVNA PLANTAŽA, DOLINA COCORA, FILANDIJA

Zajtrk. Ljubitelji kave ste gotovo že slišali za sloves kolumbijske kave. Dan začnemo z obiskom plantaže, kjer se seznanimo s postopkom pridelave prvorazredne kave. Nato se odpravimo v dolino Cocora, eno najlepših v Kolumbiji, kjer nas navdušuje prekrasna pokrajina in čudoviti razgledi. Tu raste kolumbijski narodni simbol, drevo Palma de Cera, ena od najvišjih palm na svetu. Ustavimo se tudi v barviti vasici Filandija z zanimivi trgovinicami lokalnih obrtnikov in umetnikov. Večerja in nočitev.

6. dan: ARMENIA – MEDELLIN

Zajtrk. Odpeljali se bomo proti mestu Medellin. Vozili se bomo po območju andskega gorovja, kjer se bomo srečevali z manjšimi mesteci in vasmi. Po prihodu ogled Medellina, ki je v zadnjem desetletju doživel popoln preobrat iz centra kokainskih navez do urejenega in enega najvarnejših mest Južne Amerike. Zaradi prijetne klime, ki jo ima mesto, se ga je prijelo tudi ime »mesto večne pomladi«. Leži na nadmorski višini 1.500 metrov in je z vseh strani obdan s hribi in vrhovi, kar omogoča izjemne poglede v vse smeri. Večerja in nočitev.

7. dan: MEDELLIN, GUATAPE, EL PENOL

Zajtrk. Izlet v okolico Medellina nas bo še dolgo ostal v spominu. Odpeljemo se do okoli 200 metrov visokega monolita, na katerega se povzpnemo po kar 650 stopnicah. Napor bo poplačan s prečudovitim razgledom na pokrajino zelenih gora in modrih jezer. Po jezeru, okoli katerega imajo vile bogataši, se popeljemo z ladjico. Vožnja z lokalno chivo do vasice Guatape s pisanimi hiškami in znamenito cerkvijo. Vozili se bomo po slikoviti cesti skozi višavja pokrajine Antiohije. Popoldne ogled Medellina. Ustavimo se na trgu Botero, ki nosi ime po svetovno znanem kolumbijskem umetniku Fernandu Boteru. Po želji vožnja z gondolo do slikovite Comune, nekakšne kolumbijske favele. Večerja in nočitev.

8. dan: MEDELLIN – CARTAGENA

Zajtrk. Zjutraj poletimo na sever Kolumbije, kjer nas čaka še en biser naše poti, eno od najlepših mest Južne Amerike, prelepa Cartagena pod zaščito Unesca. Čar Cartagene je neopisljiv, mesto s kolonialno dušo in karibskim šarmom prepriča še tako zahtevnega obiskovalca s svojo pravljično romantičnostjo, tlakovanimi ulicami, velikimi balkoni, ki jih krasijo boganvilije, nešteto kulturnimi spomeniki, palačami, trgi, cerkvami, muzeji… Obiščemo samostan La Popa, ki se nahaja na najvišjem hribu okoli mesta. Ustavimo se tudi pred izjemno utrdbo San Felipe de Barajas, ki dominira nad mestom in je bila največja utrdba, ki so jo Španci kadarkoli postavili v svojih kolonijah. Bila je izredno dobro utrjena, prepredena s podzemnimi hodniki in strateško locirana, tako da je ni nikoli nihče zavzel. Večerja in nočitev.

9. dan: CARTAGENA – VULKAN TOTUMO – SANTA MARTA

Zajtrk. Nadaljevanje poti proti skrajnemu severu dežele. Na poti se ustavimo ob čisto posebnem miniaturnem vulkanu, ki ima krater napolnjen z blatom. Tu si lahko privoščimo mineralno blatno kopel (doplačilo) in nato nadaljujemo pot do Santa Marte. Sprehode po mestu, lahko obiščemo muzej, ki hrani zbirko predkolumbovskih ljudstev ali posestvo, kjer je zadnje dni življenja preživel osvoboditelj Latinske Amerike Simon Bolivar. Večerja in nočitev.

10. dan: NARODNI PARK TAYRONA (ALI TAIRONAKA)

Zajtrk. Dan bomo namenili raziskovanju še enega izjemnega narodnega parka Tayrona, kjer nas bo razveseljeval pogled na granitne skale, turkizno morje in s snegom pokrite vrhove pogorja Sierra Nevada. Vegetacija je tu res bujna. Odpravili se bomo na krajši treking po tropskem gozdu, čas bo tudi za še en skok v morje, po želji si lahko na obali privoščimo okusno morsko kosilo. Povratek v Santo Marto oziroma na eno od letovišč v bližini, večerja in nočitev.

11. dan: POČITNICE

Zajtrk. Dan za počitek, sprostitev, plavanje, snorkljanje… Večerja in nočitev.

12. dan: SANTA MARTA – BOGOTA – EVROPA

Zajtrk. Dopoldne še nekaj prostega časa za sprehode, nato odhod na letališče in polet preko Bogote v Evropo.

13. dan: LJUBLJANA

Zajtrk. Pristanek na enem od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

Cena

CENA:

3.190 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

3.290 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

3.390 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

 

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz in notranje polete v Kolumbiji, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih in lodžih 3* in 4* , polpenzione, vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, slovensega vodnika in lokalne spremljevalce, zdravstveno in nezgodno zavarovanje

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 350EUR, priporočljive napitnine cca 50EUR, morebitne izstopne takse

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magična Kolumbija”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.