Magični Peru

2,990.00 

Trajanje:
13 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 16 februarja, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Zlati inkovski zakladi – skrivnostne linije v Nazci – očarljiva kolonialna arhitektura – mogočni kondorji - jezero Titikaka in ljudstvo Uros – nepozabni Machu Picchu in inkovska Sveta dolina

Odhodi

16.02. – 28.02.2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – LIMA

Jutranji odhod do beneškega letališča in polet z enim postankom proti Peruju.

2. dan: LIMA – PARACAS (Z,V)

Limo, nekoč najbogatejše mesto v Ameriki, ki ga je ustanovil Francisco Pizarro, bomo spoznali med zanimivo panoramsko vožnjo. Videli bomo revnejše predele in bogate četrti Miraflores ob Pacifiku. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, zgrajenem v španskem kolonialnem slogu. Tu stoji vladna palača, katedrala, nadškofova palača in druge pomembne stavbe. Obiskali bomo tudi slavni muzej zlata. Popoldan se odpeljemo proti Paracasu. Južno od Lime se že začenja perujska puščava, ki pa jo pogosto prekinjajo zelene oaze. Večerja in nočitev.

3. dan: PARACAS – OTOKI BALLESTAS – HUACACHINA – NAZCA (Z,K)

Zajtrk. Izlet s čolni v naravni park Ballestas, ki jih imenujejo perujski Galapagos. Na skalnatih otočkih domujejo kolonije morskih levov, pingvinov, tjulnjev in več kot 50 vrst vrst zanimivih ptic: pelikani, kormorani, flamingi… Te ptice so tudi vir pomembnega naravnega gnojila gvana, pravega naravnega bogastva. Cesta Panamericana nas nato pripelje do idilične oaze Huacachine, ki jo obdajajo peščene sipine. To je tudi najvišja puščavska planota v Južni Ameriki… Kosilo. Proti večeru bomo prispeli v Nazco in že zaslutili obrise skrivnostnih linij, katerih izvor še danes ni pojasnjen. Nočitev.

4. dan: NAZCA – AREQUIPA (Z,K)

Zajtrk. Najbolje bomo geometrijske like, ki so zarezani v peščeno in kamnito puščavo, lahko opazovali iz zraka med panoramskim preletom (doplačilo). Pot bomo spet nadaljevali ob Pacifiku, uživali v dramatični pokrajini in končno zavili proti Andom ter zvečer prispeli v belo mesto Arequipo, obdano z mogočnimi zasneženimi ognjeniki. Med potjo kosilo. Nočitev.

5. dan: AREQUIPA (Z,K)

Zajtrk. Spoznali bomo čudovito Arequipo in se sprehodili po enem najlepših trgov v Peruju. Arequipi zaradi dobrega podnebja pravijo tudi mesto večne modrine. Obiskali bomo samostan sv. Katarine, ki je eden najbolj posebnih v deželi, slišali bomo zgodbo o njegovi zanimivi zgodovini. Kosilo. Prosto popoldne za sprehode in nakupe v tem čudovitem mestu. Nočitev.

6. dan: AREQUIPA – COLCA (Z,K)

Zajtrk. Odhod proti kanjonu Colca. V slikoviti andski pokrajini bomo srečevali lame, alpake in druge značilne živali tega dela sveta. Tudi rastlinstvo se je dobro prilagodilo na to naravno okolje. Mimo majhnih indijanskih vasic bomo prišli na prelaz, ki bo tudi najvišja točka našega potovanja. Morebitno vrtoglavico bomo lahko pregnali s kokinimi listi in čajem. Nato se bomo spustili v dolino, do Chivaya, znanega po termalnih vrelcih La Calera. Nočitev.

7. dan: COLCA – CRUZ DEL CONDOR – PUNO (Z,V)

Zajtrk. Odpravili se bomo do prelaza Cruz del Condor, kjer bomo z malo sreče lahko od blizu opazovali največjo ptico na svetu, andskega kondorja, ki meri čez krila kar 3,5 metra. Dih nam bodo jemala tudi terasasto obdelana polja iz predinkovskih časov, ki pa jih kmetje obdelujejo še danes. Domačini, ki pripadajo različnim indijanskim skupinam, so tu še vedno oblečeni v tradicionalna živopisana oblačila. Popoldan se po odpeljemo v Puno ob jezeru Titicaca. Glede na to, da je veliko skoraj za polovico naše domovine, včasih pa je bilo še večje, ni presenetljivo, da so Inki verjeli, da so njihovi predniki prišli iz jezerskih globin. Večerja in nočitev.

8. dan: PUNO – PLAVAJOČI OTOKI URUS – SILLUSTANI – CUSCO (Z,K)

Zajtrk. Danes bomo spoznali, kako si je življenje uredilo ljudstvo Uros. Iz trsja, ki raste ob obrežjih Titicace, so si namreč naredili prave plavajoče otoke in si na njih zgradili tudi cele vasi. Celo šolo imajo na teh otokih, med katerimi se prevažajo z značilnimi čolni. Tako jim dejansko sploh ni potrebno iti na kopno, saj imajo na otokih vse, kar potrebujejo za življenje. Sledi še ogled posebnih grobnic v Sillustaniju, kamor so nekdanja ljudstva pokopavala svoje plemstvo. Nekateri pogrebni stolpi dosežejo tudi 15 metrov v višino. Na poti proti Cuscu pozno kosilo. Nočitev.

9. dan: CUSCO (Z,K)

Zajtrk. Nekoč je bil Cusco eno najbogatejših mest na svetu. Zlato je kmalu privabilo Špance, ki so umorili inkovskega vladarja in s tem zrušili celotno državo. Toda mesto je danes resnično veličasten spomenik nekdanjim časom in ima čar, ki ga nima nobeno drugo v Peruju. Enkraten je glavni trg, obkrožen s čudovitimi kolonialnimi zgradbami in cerkvami. Lahko si samo domišljamo, kako je bil v časih Inkov mogočen zlati tempelj Korikanča. Ogromni kamni v zidovih so izklesani tako natančno, da mednje ne gre niti noževa konica. Kosilo. Zanimivi so tudi inkovski ostanki nekoliko iz mesta: trdnjava Sacsayhuaman, Puca Pucara, kopeli v Tambo Machayu. Nočitev.

10. dan: CUSCO – CHINCHERO – SVETA DOLINA – SALINAS – URUBAMBA (Z,K)

Zajtrk. Odpravili se bomo v inkovsko Sveto dolino. Ta leži približno šeststo metrov nižje od Cusca, tako da ima zelo prijetno klimo, kar so vedeli tudi inkovski vladarji, ki so radi zahajali sem. Njena lega med mogočni andskimi vrhovi je res posebna. Na poti se bomo ustavili v Chincheru s prijetnim indijanskim trgom in kolonialno cerkvico. Kosilo. Ogledali si bomo soline, Salinas, kjer še danes v neštetih bazenčkih domačini pridobivajo sol iz vode, ki priteče iz gore. Nočitev.

11. dan: URUBAMBA – MACHU PICCHU – OLLANTAYTAMBO (Z,K)

Zajtrk. Za konec potovanja smo si prihranili še največje doživetje, obisk izgubljenega inkovskega mesta Machu Picchuja, ki ga Španci niso odkrili in je tako ostalo skrito vse do 20. stoletja. Še vedno znanstveniki ne vedo natančno, kakšno vlogo je imelo mesto, toda to prav nič ne zmanjšuje njegove osupljive lepote. Machu Picchu je verjetno najpomembnejši arheološki spomenik na svetu. Na poti v Cusco se bomo ustavili še v Ollantaytambu, kjer stoji še ena inkovska utrdba, ki jo Španci niso nikoli zavzeli. Večerja in nočitev.

12. dan: CUSCO – LIMA – EVROPA

Zajtrk in nato prosto do poleta v Limo ter večerno nadaljevanje poti v Evropo.

13. dan: BENETKE – LJUBLJANA

Še prevoz iz Benetk do Ljubljane ter konec potovanja.

Cena

CENA:

2.990 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

3.090 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

3.190 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

 

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz, notranji polet Cusco – Lima, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3* in 4* , polpenzione po programu, lokalne prevoze, oglede in vstopnine po programu, slovenskega vodnika, zdravstveno in nezgodno zavarovanje

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 420EUR, priporočljive napitnine cca 50EUR, panoramski polet nad linijami Nazca 130USD, morebitna ESTA

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magični Peru”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.