Maroška pravljica

1,129.00 

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 15 septembra, 2023
  • 27 oktobra, 2023
  • 17 novembra, 2023
  • 22 decembra, 2023
  • 29 decembra, 2023
Kategoriji: , Oznaka:

Special offer

Opis

Maroko, Arabeske, Marakeš

Odhodi

 

 

15.09. - 22. 09. 2023

27.10. - 03.11.2023

17.11. - 24.11. 2023

22.12. - 29.12. 2023

29.12. 2023 - 05.01. 2024

Program

1. dan: SLOVENIJA – CASABLANCA

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet v Casablanco. Po pristanku vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (nočitev)

2. dan: CASABLANCA – RABAT

Zajtrk in ogled največjega mesta v Maroku, Casablance. Impresivna mošeja Hassana II. ki velja za arhitekturni čudež (doplačilo za ogled notranjosti), je ena največjih na svetu in se nahaja tik ob morju. Zapeljali se bomo do obalnega predela »La Corniche « in se ustavili na trgu Mohameda V., upravnega središča Casablance.  Nadaljujemo z vožnjo proti severu do maroške prestolnice. Postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov. Rabat je glavno mesto in politično središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzolej Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko s pogajanji s Francozi popeljal v neodvisnost. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (zajtrk, večerja, nočitev)

3. dan: RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES

Po zajtrku nadaljevanje vožnje v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. st., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je Bab Mansourju posodil svoje stebre. Dan bomo sklenili v Fesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (zajtrk, večerja, nočitev)

4. dan: FES

Zajtrk in ogledi Fesa. To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. st. najstarejša, neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si bomo ogledali zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Imeli bomo tudi priložnost spoznati stare obrti in se ustaviti v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu bomo občudovali zunanjost Kraljeve palače in se sprehodili skozi staro judovsko četrt. Dolg dan bo za nami, vrnili se bomo v hotel, večerja in nočitev. (zajtrk, večerja, nočitev)

5. dan: FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI)

Po zgodnjem zajtrku se bomo podali preko Srednjega Atlasa, poznanega po čudovitih cedrovih gozdovih. Ustavili se bomo v naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Danes srečamo tukaj še vedno maroške Berbere ter njihove vasi in črede ovac, gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino do veličastnih sipin Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine, kamor se povzpnemo peš. * Nastanitev v hotelu, večerja. (zajtrk, večerja, nočitev)

* V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo med sipinami s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sončni vzhod.

6. dan: ERFOUD – POT TISOČERIH KASB – OUARZAZATE

Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu “khettara”, nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteska Todra, ene najspektakularenjših naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala številne kanjone. Osupljivih je zadnjih 600 m, kjer dno soteske ponekod meri pičlih 10 m, rožnate stene pa se dvigujejo 160 m visoko. Nadaljujemo po “poti tisočerih kasb”, ki jo kitijo prelepe datljeve palme, skozi Dolino vrtnic,  do mesta Ourzazate. Ustavimo se pri kasbi Taourirt (zunanji ogled), v kateri je živela družina Glaoui, ki je v zameno za podporo Francozom do pridobitve neodvisnosti Maroka imela popolnoma proste roke. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (zajtrk, večerja, nočitev)

7. dan: OURZAZATE – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ

Zgodaj zjutraj vožnja do utrjene eksotične berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n’Tichka do Marakeša. Že od daleč bo pozdravljal minaret Koutoubia. Sledi ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. st. ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali boste krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja, ki podarja večno mladost. Sledi še ogled grobnice dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. st. Marakeš spet izbrali za prestolnico, in palače Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Večerja in nočitev v hotelu. (zajtrk, večerja, nočitev)

8. dan: MARAKEŠ – SLOVENIJA

Zgodnji zajtrk, prevoz do letališča in polet preko Casablance proti Evropi. Pristanek na bližnjem letališču. (zajtrk)

Cena

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke  – Casablanca, Marakeš – Benetke, letališke in varnostne pristojbine, prevoze po programu, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 4*  (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 25 in 34 oseb 60 €, med 15 in 24 oseb 90 € , med 10 in 14 oseb 150 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI: prevoz Ljubljana – letališče Benetke 33 € po osebi na smer, enoposteljna soba 230 €

DOPLAČILA NA OSEBO NA POTI: jeep safari  45 €, vstopnina v mošejo Hassana II – 16 €, Volubilis 9 €

DOPLAČILA NA POTI: napitnine 45EUR (tudi otroci)

POPUSTI OB PRIJAVI: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka), otrok od 2 – 12 let na osnovnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 1 odrasle osebe in otroka)

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Program in vsebina ostajata nespremenjena, možna je menjava zaporedja v dnevih.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Maroška pravljica”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.