NAMIBIJA

3,290.00 

Trajanje:
12 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 6 februarja, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Namibija je gotovo ena od najlepših afriških dežel. Na pot vabimo vse ljubitelje prostrane narave, živali in sploh vse tiste, ki želijo doživeti nekaj novega in drugačnega. Narodni park Etosha je eden največjih v Afriki, tu bomo lahko opazovali pristno afriško živalsko kraljestvo. Nepozaben je sprehod po največjih peščenih sipinah na svetu, prav tako pa srečanje z nenavadno rastlino velbičevko, ki v suhi puščavi preživi do dva tisoč let. Obiskali bomo pleme Himbe, ki so daleč od civilizacije ohranile svoj tradicionalni slog življenja. Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Odhodi

06.02. – 17.02.2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – WINDHOEK

Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču ali se odpeljali do enega od bližnjih letališč ter z enim vmesnim postankom poleteli proti Afriki.

2. dan: WINDHOEK

Po prihodu v namibijsko prestolnico se bomo posvetili spoznavanju mesta, ki se tako kot z mešanico prebivalstva kaže tudi z različnimi arhitekturnimi slogi. Ni težko opaziti nemškega kolonialnega sloga, pa tudi ne južnoafriškega. Sprehodili se bomo po ulici Post St. Mall z ostanki meteorita, ki je padel v južno Namibijo. Videli bomo najstarejšo zgradbo v mestu Alte Feste, luteransko cerkev, parlament, mestni park, železniško postajo. Nočitev.

3. dan: WINDHOEK – OTJIWARONGO – ETOSHA

Pot nas vodi proti severu in področju, ki je izredno bogato z rudami in minerali. V prvih letih 20. stoletja je bila zgrajena železnica do pristaniškega mesta Swakopmunda in takrat se je začelo veliko izkopavanje teh naravnih bogastev. Odkrili so skoraj dvesto vrst različnih mineralov, od katerih jih nekaj ne najdemo nikjer drugje na svetu. Prihod na področje parka Etosha, ki je po velikosti kot Slovenija in tako eden največjih narodnih parkov v Afriki. Večerja in nočitev.

4. dan: ETOSHA

Današnji safari nam bo odkril mnoge od več kot stotih vrst sesalcev in več kot tristotih ptičjih vrst, ki domujejo tu. Najboljše lokacije za lovce na fotografije so vodni izviri, okoli katerih se živali najraje zadržujejo. Naravno okolje je puščava, savana in gozd, tako da tu najdemo vse najpomembnejše afriške živali: slone, žirafe, nosoroge, zebre, leve, antilope, geparde, hijene… Večerja in nočitev.

5. dan: ETOSHA – OPUWO

Odpeljemo se proti Opuwu, ki bo naše izhodišče za obisk Himb v severnem delu dežele. Za Opuwo lahko rečemo, da leži nekje na robu urejenega sveta oziroma kot pove njegovo ime: na koncu ceste. Za razliko od preostalega dela Namibije, predvsem večjih mest, kjer še vedno prevladuje nemška urejenost, je to drugačen svet – pravo afriško doživetje, včasih kaotično in prašno, kjer lahko tudi v mestu vidimo osle, koze in kokoši. Prava Afrika torej. Večerja in nočitev.

6. dan: HIMBE – DAMARALAND

Himbe so eno zadnjih ljudstev, ki živijo bolj ali manj na svoj tradicionalen način kot nomadi s čredami krav in koz. Čeprav so tudi ta ljudstva že navajena obiskov belih ljudi, pa so vseeno ohranila svoje starodavne navade. Tako je vsak obisk lahko nekaj posebnega. Lokalni vodič se bo moral najprej pogovoriti s poglavarjem plemena, nato pa nas bodo spustili v vas, kjer poteka vsakodnevno življenje. Tako se bomo prepustili prvinskemu načinu življenja. Ogledali si bomo lahko njihova prebivališča, mogoče nam bodo predstavili svoje tradicionalne plese … Značilna so njihova rdeča pobarvana telesa in dekleta v kratkih krilcih iz kozje kože. Večerja in nočitev.

7. dan: DAMARALAND – SWAKOPMUND

Damaraland se nahaja v prehodu med parkom Etosho in obalno atlantsko ravnino, ime pa je dobil po redko naseljenem ljudstvu Damara. Tukajšnja ljudstva so se morala dobro prilagoditi divjini. Pokrajina ponuja veliko naravnih zanimivosti. Ena od njih je okameneli gozd, ki ga je ustvarila davna naravna katastrofa. Okamenela debla so stara okrog 250 milijonov let. Naleteli bomo na skalne gravure, ki so jih tukajšnja ljudstva ustvarila že v kameni dobi. Nekatere naslikane živali, ki so jih poznali  takratni lovci, ne živijo več tukaj. Nato spust proti Atlantskemu oceanu. Ta del namibijske obale je znan kot Skeleton coast (Obala okostij). Neredko namreč lahko naletimo na ostanke ladij, ki so tu nasedle ali zašle v megli. Zvečer prispemo v priljubljeno letoviško mesto Swakopmund. Nočitev.

8. dan: SWAKOPMUND

Dan, ko se bomo sprostili v Swakopmundu. Sprehod po mestu, kjer lahko najdemo številne odlične restavracije. Privoščimo si lahko križarjenje z ladjo po zalivu Walvis Bay in opazujemo številne delfine, tjulnje, pelikane… Možnost helikopterskega preleta nad namibijsko puščavo in Skeleton coastom. Nočitev.

9. dan: SWAKOPMUND – NAMIB  NAUKLUFT PARK – SOLITAIRE – SESRIEM

Vstopili bomo v zanimiv in raznolik svet velikega parka Namib Naukluft. Redkokje nam puščavski svet lahko ponudi toliko vznemirljivih in drugačnih podob. Spoznali bomo nenavadno rastlino, velbičevko, ki je tudi simbol dežele, saj ne raste nikjer drugje na svetu. Izredno dobro se je prilagodila na svet brez vode, tako da lahko dočaka tudi dva tisoč let starosti. Mesečeva dolina poimenujejo svet okrog reke Kuiseb, ki ga je ta z erozijo spremenila v nenavadne oblike. Preko enega od prelazov hribovja Naukluft prispemo v Sesriem. Večerja in nočitev.

10. dan: SOSSUSVLEI – WINDHOEK

Še en dan za uživanje v lepotah parka Namib Naukluft. Tokrat nas bodo najbolj navdušile peščene sipine, ki jih imajo mnogi celo za najlepši del dežele. Res je nepozabno opazovati hribovito peščeno pokrajino, ki spreminja barvo od nežno marelične do temno rdeče. Pravi raj za fotografe, saj je to gotovo najbolj slikovita puščava na svetu. Popoldne odhod proti Windhoeku. Nočitev.

11. dan: WINDHOEK – EVROPA

Nekaj prostega časa v glavnem mestu, ki je tudi geografsko skoraj v središču dežele. Popoldne polet z enim postankom proti Evropi.

12. dan: LJUBLJANA

Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

Cena

CENA:

3.290 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

3.390 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

3.590 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

 

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih in lodžih 3* in 4* , polpenzione po programu (razen v Windhoeku in Swakopmundu), vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodnika in lokalne spremljevalce, zdravstveno in nezgodno zavarovanje

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 390EUR, pričakovane napitnine cca 50EUR

OBVEZNO DOPLAČILO: vizum 95EUR (3 tedne pred odhodom potrebujemo potni list in 2 fotografiji)

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NAMIBIJA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.