NEW YORK in WASHINGTON

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Discount:

Special offer

Opis

NEW YORK in WASHINGTON

Spoznajte »Big apple« -  New York, ki je najbolj kozmopolitansko mesto na svetu ter Washington prestolnico ZDA. Nebotičniki na Manhattnu, razgled z vrha Empire State Buildinga, Kip svobode, Bela hiša... Nepozabno

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

-  dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi New Yorka ter Washingtona,

- dijak spozna zgodovino ZDA od odkritja, razglasitve neodvisnosti, državljanske vojne...

- razširitev znanja o življenju v ZDA in vsakdanjem utripu živahnih mest ter novodobni arhitekturi,

- uporaba tujega jezika,

-  srečanje z informacijami o gospodarstvu ZDA in največji borzi za svetu

- dijak se seznani s politiko in svetovnim političnim vplivom ZDA

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

 1. DAN: SLOVENIJA – NEW YORK
  Transfer na letališče in polet proti New Yorku. Prihod v New York. Z javnim prevoznim sredstvom  (doplačilo*) do hotela. Nočitev.
 2. DAN: NEW YORK
  Dobro jutro »Big Apple«, kakor Američani radi imenujejo nedvomno najbolj kozmopolitsko in večno vibrirajoče mesto. Na ogled se bomo podali peš in po potrebi z metrojem. Sprehod skozi Centralni park, ki je priljubljena zelena oaza mesta, muzej moderne umetnosti MoMa, Guggenheimov in Metropolitanski muzej. Že zunanja veličina poudari bogastvo, ki je v njih razstavljeno. Stavba Dakota, kjer je živel in življenje izgubil John Lennon, Opera, Trumpova stolpnica, Rockefeller center. In že smo na zgornji strani Manhattna. Odprl se nam bo pogled na prestižno Peto avenijo in pred nami bo glavna Newyorška prometna žila Broadway. Ulica umetnosti, ulica teatrov. Najbolj živahni in najbolj svetleč predel mesta. Times Square – zbirališče Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta. Empire State Building je 381,60 m visok nebotičnik iz leta 1931, zgrajen v slogu »art deco«. Če bo čas in ne bo gneče, se lahko proti doplačilu z dvigalom povzpnemo do razgledne ploščadi. Čarobno osvetljen Manhattan bo videti kot na dlani in mesto, ki obljublja dogodivščine, se razteza, kamor seže oko. Manhattan bomo začutili v pravi meri. Prosto za večerjo in nočitev v hotelu.
 3. DAN: NEW YORK
  Zjutraj se bomo z metrojem odpravili na južni del Manhattna. Vsak del mesta je kot mesto zase in ima svoj prav poseben karakter. Brooklynski most, delo očeta in sina Roeblinga, ki se pne nad reko Hudson, pomol št. 17 in pogled na znameniti Ellis iland in Kip svobode, ki simbolizira vrata v novi svet, ter muzejem prve postaje številnih priseljencev v Ameriko, ki so upali na boljši jutri. Kip so Američanom leta 1884, v počastitev stoletnice ameriške neodvisnosti, podarili Francozi. Etnično raznolik East Village, Kitajska četrt, ki je azijski svet v malem, ‘Little Italy (v New Yorku živi več prebivalcev italijanskega porekla kot v Rimu), ‘Ground Zero’, kjer sedaj nastaja nov mestni predel, in kultni finančni del mesta, Wall Street in art deco–jevska postaja Grand Central ter znameniti Madison Square. V sosednji ulici najbolj poznana trgovska hiša Macy’s. Na robu Manhattna se nahaja tudi sedež Združenih narodov. Dan lahko zaključimo z muzikalom, dobro komedijo ali predstavo na Broadwayu ali ob njem.
 4. DAN: NEW YORK– WASHINGTON DC
  Zjutraj se bomo z metrojem odpeljali do avtobusne postaje. Sledi vožnja proti Washingtonu. Mimo Newarka, Baltimora, Silver springa bomo zgodaj popoldan prispeli do upravnega središča in politične prestolnice ZDA, izkrcali se bomo na eni najlepših postaj – Union Station, v strogem centru mesta. Washington je postal prestolnica ZDA, ko sta zvezni državi Maryland in Virginia konec 18. stoletja odločili, da del svojih ozemelj namenita zvezni državi, vendar ne več, kot 10 x 10 milj in tako je nastalo okrožje Kolumbije (DC – District of Columbia) kamor se je prestolnica ZDA preselila iz Philadelphie. Zgodovina Washingtona pa je nedvomno zapisana v njegovi arhitekturi, spomenikih in muzejih, ki so, do zadnjega, vredni ogleda. Nastanitev v hotelu. Washington DC je prestolnica ZDA z znamenitostmi, ki imajo prav posebno ikonično vrednost, saj gre za popolnoma monumentalno mesto, ki na vsakem koraku izkazuje red, moč in zgodovino ZDA. Simetrija ulic, široke avenije, mogočne zgradbe in gigantski spomeniki so tisto, po čemer si boste Washington tudi zapomnili. Ne veliki Elipsi so spomeniki, posvečeni slavnim predsednikom ZDA. Obelisk obeležuje prvega predsednika ZDA, generala Georga Washingtona. Narejen je iz marmorja, granita in peščenca, za izgradnjo pa je bilo potrebnih več kot 40 let. Hkrati je to najvišji obelisk na svetu, kakor tudi najvišja samostoječa kamnita struktura. Iz vrha se ponuja imeniten razgled, vendar je za pot do vrha treba kar dolgo čakati v vrsti. Tukaj sta tudi spominsko obeležje Lincolna in Jeffersona, in še številni drugi, posvečeni vojnam v katerih so ZDA sodelovale. Od zunaj si bomo ogledali tudi Belo hišo, ki je uradno postala domovanje vsakega ameriškega predsednika od leta 1801 dalje. Ker se v mestu nahajajo mnoga tuja veleposlaništva, se čutijo vplivi kultur vsega sveta. V nočnem življenju prestolnice prevladujejo ritmi jazza, bluesa in indijske glasbe. Nočitev v hotelu.
 5. DAN: WASHINGTON DC

Mogočni Kapitol, kjer se nahaja kongres ZDA. Iz kapitolskega hriba je tudi najlepši pogled na t.i. National Mall. V samem Kapitolu pa se nahaja tudi kongresna knjižnica, ki je ena najlepših, in si jo je ob potrjeni vnaprejšnji najavi mogoče tudi ogledati. Nekaj posebnega je, zares. S kapitljem je celo povezana s podzemnim tunelom. Na 3 km dolgem parku stojijo najpomembnejši muzeji, in vsi so brezplačni. Nacionalni muzej zgodovine ZDA, Nacionalna umetnostna galerija, Nacionalni naravoslovni muzej, Nacionalni muzej letalstva in vesolja, ki velja za enega najboljših na svetu, Nacionalni muzej ameriških Indijancev… V bližini se nahaja tudi stavba FBI. Dan bo prekratek, boste videli.

 1. DAN: WASHINGTON DC – ODHODNO LETALIŠČE

Zjutraj se z javnim prevozom lahko odpravimo še do znamenitega skrbno urejenega vojaškega Arlingtonskega pokopališča. Poleg padlih vojakov so tukaj častno pokopani tudi ponesrečeni astronavti, največ obiskovalcev pa se ustavi pred grobom Johna F. Kennedyja, umorjenem v atentatu, ki še danes buri duhove in okrog katerega se kar vrstijo teorije zarot. Zatem pa bo počasi treba na letališče, z metrojem. Polet proti Evropi.

 1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE-MARIBOR

Po pristanku na letališču sledi transfer kraja odhoda na potovanje..

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NEW YORK in WASHINGTON”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.