Amsterdam in Nizozemska z avtobusom

349.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 13 septembra, 2023
 • 11 oktobra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Nizozemska je dežela polj ukradenih morju, ravne pokrajine in kolesarskih stez; kraljevine in diamantov, velikih umetnikov in svobode. Je dežela kanalov in mostov, tulipanov in cokel, sira in krompirja vseh barv. Verjeli ali ne, tukaj je več kot 4.400 km kanalov in rek ter več kot 300 gradov. Skoraj vsak Nizozemec je lastnik vsaj enega kolesa, skupaj pa jih naštejejo več kot 16 milijonov. Pa še nekaj boste opazili, Nizozemci so najvišji ljudje na svetu. Moški merijo v povprečju kar 184cm in ženske 170cm. Razlog? Sami pravijo, da zaradi velike količine zaužitega sira in mlečnih izdelkov. 

Odhodi

13.09. - 17. 09. 2023
11. 10. - 15. 10. 2023

 

Program

1. dan: SLOVENIJA – NIZOZEMSKA

Odhod iz Slovenije v poznih popoldanskih urah in nočna vožnja proti Nizozemski.

2. dan: AMSTERDAM

Po prihodu na Nizozemsko se bomo z javnimi prevoznimi sredstvi podali v središče Amsterdama in si ogledali glavne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo in četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih ter trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere je Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev umetnine Nočna staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo z ladjico zapeljali po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Lahko se sprehodite po glavni nakupovalni ulici – Kalvenstraat, ali pa se odpravite na Muzejski trg in obiščete muzeja Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Namestitev v hotelu in nočitev.

*Nekateri muzeji v Amsterdamu so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč, nakup vstopnic na licu mesta ni možen in zagotovljen.

3. dan: AMSTERDAM ALI SEVERNA IN JUŽNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS – VOLENDAM – DEN HAAG – SCHEVENINGEN

Prost dan za raziskovanje Amsterdama ali ob doplačilu izlet v Severno in Južno Holandijo. Po zajtrku bomo najprej obiskali tipično holandsko vasico Zaanse Schans, ki je znana po nizozemskih simbolih – mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Ogledali si bomo, kako so nekoč delali cokle, in izvedeli kaj več o nizozemskih sirih. Brez pokušine seveda ne bo šlo. Po želji bomo pokukali še v enega od mlinov. Na poti v simpatično ribiško vasico Volendam, kjer boste lahko poskusili katero od kulinaričnih specialitet, bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Izlet bomo nadaljevali v 3. največjem mestu v državi Den Haagu, kjer je tudi sedež vlade in drugih pomembnih državnih institucij. Ogledali si bomo grad Binnenhof in se sprehodili do palače Noordeinde, kjer ima kralj svoje delovne prostore. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru, sedežem Meddržavnega sodišča. Naš zadnji postanek bo Scheveningen, priljubljeno letovišče, kjer bo čas za sprehod ob Severnem morju in razvajanje z morskimi specialitetami. Ko bomo zapuščali letovišče, se bomo zapeljali mimo zloglasnih »Haaških zaporov«. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: AMSTERDAM – ROTTERDAM – SLOVENIJA

Dan bomo preživeli v Rotterdamu, in sicer kot pravi Nizozemci, ki večino svojih poti opravijo z javnimi prevoznimi sredstvi. Po zajtrku se bomo z vlakom odpeljali v Rotterdam in med potjo opazovali mesta, prostrane ravnice, obdelana polja in zelene pašnike. Vožnja z vlakom bo še prehitro minila. Rotterdam velja za enega največjih pristaniških mest na svetu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Tam si bomo ogledali mestni simbol, 185 m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo), s katerega se odpira čudovit pogled na mesto, pristanišče in znamenit Erazmov most. Obiskali bomo tudi posebna arhitekturna presežka: kubične hiše in Markthal, pokrito tržnico, ki si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Nekaj prostega časa za sprehod po tržnici in mestu. Pozno popoldan zbor potnikov in začetek vožnje z avtobusom proti Sloveniji.

5. dan: PRIHOD V SLOVENIJO

Prihod v Slovenijo predviden v dopoldanskih urah.

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusne prevoze po programu
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*
 • zunanje oglede
 • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potnikov: 49 €
 • med 25 in 34 potnikov: 79 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 129 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet Severna in Južna Holandija (avtobus in vodenje)  45 € odrasli in 35 € otroci do 15. leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 55 € odrasli in 45 € otroci do 15. leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • stolp Euromast od 12,50 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 11. leta (najava in plačilo ob prijavi)
 • vožnja z ladjico po kanalih 15 € (najava in plačilo ob prijavi)

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz – avtobus ali vlak)
 • muzeji v Amsterdamu od 16 – 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POMEMBNO: za večino muzejev je možno kupiti vstopnice samo na spletu, s predhodno določitvijo ure vstopa.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.0

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Amsterdam in Nizozemska z avtobusom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.