Nizozemska

549.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni in letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 20 aprila, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Nizozemska je dežela polj ukradenih morju, ravne pokrajine in kolesarskih stez; kraljevine in diamantov, velikih umetnikov in svobode. Je dežela kanalov in mostov, tulipanov in cokel, sira in krompirja vseh barv. Verjeli ali ne, tukaj je več kot 4.400 km kanalov in rek ter več kot 300 gradov. Skoraj vsak Nizozemec je lastnik vsaj enega kolesa, skupaj pa jih naštejejo več kot 16 milijonov. Pa še nekaj boste opazili, Nizozemci so najvišji ljudje na svetu. Moški merijo v povprečju kar 184cm in ženske 170cm. Razlog? Sami pravijo, da zaradi velike količine zaužitega sira in mlečnih izdelkov. 

Odhodi

20. 04. – 24. 04. 2023

 

Program

1. dan: SLOVENIJA – NIZOZEMSKA

Odhod iz Slovenije v poznih popoldanskih urah ter nočna vožnja z avtobusom proti Nizozemski.

2. dan: AMSTERDAM

Po prihodu se bomo z javnimi prevoznimi sredstvi podali v središče Amsterdama in si ogledali glavne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo in četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih ter trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere je Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev umetnine Nočna staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo z ladjico zapeljali po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Morda vas bo zamikala glavna nakupovalna ulica Kalvenstraat ali kateri od muzejev. Vožnja v hotel z javnim prevozom in nastanitev.

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč, nakup vstopnic na licu mesta ni možen in zagotovljen.

3. dan: AMSTERDAM ALI SEVERNA HOLANDIJA ALI KEUKENHOF

Prosto ali ob doplačilu možnost dveh fakultativnih izletov: Severna Holandija dopoldne in ogled arboretuma Keukenhof popoldne. Po zajtrku bomo najprej obiskali tipično holandsko vasico Zaanse Schans, ki je znana po nizozemskih simbolih – mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Ogledali si bomo, kako so nekoč delali cokle, in izvedeli kaj več o nizozemskih sirih. Brez pokušine seveda ne bo šlo. Po želji bomo pokukali še v enega od mlinov. Na poti v simpatično ribiško vasico Volendam, kjer boste lahko poskusili katero od kulinaričnih specialitet, bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Popoldan organiziran fakultativni izlet v arboretum Keukenhof. Razstavo cvetja pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje seveda nizozemski simbol, tulipan. Prosto za ogled razstave, nato povratek v hotel. (Z)

4. dan: AMSTERDAM ALI JUŽNA HOLANDIJA

Prosto za samostojna raziskovanja ali ob doplačilu izlet v Južno Holandijo. Pot bomo začeli v Rotterdamu, enem največjih pristaniških mest na svetu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali si bomo mestni simbol, 185m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo). Zapeljali se bomo mimo pristanišča in znamenitega Erazmovega mostu. Zaključili bomo s posebnima arhitekturnima presežkoma: kubičnimi hišami in  Markthalom, pokrito tržnico, ki si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Nekaj prostega časa za sprehod po tržnici. Izlet bomo nadaljevali v 3. največjem mestu v državi Den Haagu, kjer je tudi sedež vlade in drugih pomembnih državnih institucij. Ogledali si bomo grad Binnenhof in se sprehodili do palače Noordeinde, kjer ima kralj svoje delovne prostore. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru, sedežem Meddržavnega sodišča. Naš zadnji postanek bo Scheveningen, priljubljeno letovišče, kjer bo čas za sprehod ob Severnem morju in razvajanje z morskimi specialitetami. Ko bomo zapuščali letovišče, se bomo zapeljali mimo zloglasnih »Haaških zaporov«. Sledi vožnja do hotela in nočitev. (Z)

5. dan: DELFT – ROTTERDAM – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili v Delft, zgodovinsko pomembno mesto, ki je danes znano tudi po modrih keramičnih izdelkih. Ogledali si bomo način izdelave znamenite delftske keramike in se sprehodili po razstavnem prostoru. Sledi pot do letališča v Rotterdamu in polet v Slovenijo s posebnim letalom. (Z)

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz s posebnim letalom Rotterdam – Ljubljana
 • vključen en kos ročne in oddane prtljage
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potnikov: 49 €
 • med 25 in 34 potnikov: 79 €
 • med 18 in 24 potnikov: 98 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 189 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet Severna Holandija (avtobus in vodenje)  46 € odrasli in 36 € otroci do 15 leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 56 € odrasli in 46 € otroci do 15 leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • izlet v arboretum Keukenhof (prevoz, vodenje in vstopnine) 49 € odrasli in 39 € otroci do 15 leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 59 € odrasli in 49 € otroci do 15 leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • izlet Južna Holandija (avtobus in vodenje)  56 € odrasli in 46 € otroci do 15 leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 66 € odrasli in 56 € otroci do 15 leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • stolp Euromast od 12,50 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 11 leta (najava in plačilo ob prijavi)
 • vožnja z ladjico po kanalih 15 € (najava in plačilo ob prijavi)

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz – avtobus ali vlak)
 • muzeji v Amsterdamu od 16 – 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POMEMBNO: za večino muzejev je možno kupiti vstopnice samo na spletu, s predhodno določitvijo ure vstopa.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

DOPLAČILO ZA GORIVO:

Doplačilo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.0

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nizozemska”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.