To potovanje je poteklo in ni več na voljo.

Pariz in njegove impresije

748.00 

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 12 oktobra, 2023
 • 29 oktobra, 2023
 • 16 novembra, 2023
 • 8 decembra, 2023
 • 22 decembra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Vabimo vas v Francijo, v deželo šansonov, odlične  kuhinje in ravno prav vzvišenih Francozov, ki jim je »joie de vivre« (užitek do življenja) prva zapoved, Palmovci pa v tej domovini užitka preverjeno organiziramo potovalne užitke.

ODHODI

12.10. - 15.10. 2023
29.10. - 01.11. 2023
16.11. - 19.11. 2023
08.12. - 11.12. 2023
22.12. - 25.12. 2023

Program

1. dan: CREME DE LA CREME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA

Po pristanku na letališču v Parizu, prevoz do mestnega središča. Krajša panoramska vožnja v ritmu najlepših francoskih šansonov po znameniti Napoleonovi zgodovinski osi, ki jo slavnostno začenja Slavolok zmage in zaključi veličastni Louvre. Edinstveni pariški joie de vivre – uživaški življenjski stil – vas bo prevzel že na začetku potovanja. Vožnja do hotela in osvežitev. Nadaljevali bomo peš in z metrojem. Prijeten sprehod po Elizejskih poljanah ali ob Seni. Zvečer si bomo privoščili križarjenje po Seni in po želji vzpon na Eifflov stolp.

2. dan: OPERA GARNIER – LATINSKA ČETRT – MONTMARTRE

Po zajtrku sprehod mimo  Garnierjeve opere vse do vrtov Tuileries, ki so eni najlepših primerkov francoskih vrtov. Pot bomo nadaljevali ob obrežjih reke Seine proti Mestnemu otoku, kjer se je začela zgodovina Pariza. Na poti se  bomo ustavili in občudovali umetnine v znamenitem muzeju Louvre. Zvečer se bomo povzpeli na Montmartre, umetniški grič, kjer so ustvarjali slikarji svetovnega slovesa: Dali, Kandinsky, Picasso, Van Gogh …Obisk po mnenju mnogih, najlepše cerkve v Parizu- Sacre Coeur. Pred povratkom v hotel še postanek na razgledni točki, od koder je lep pogled na razsvetljeni Pariz. Na stopnicah pred prelepo baziliko Sacré Coeur boste lahko občudovali Mesto luči in pohajkovali po boemskih uličicah Montmartra.

3. dan: PARIS JE T’AIME: PARIŠKI UŽITKI // PO ŽELJI EURODISNEY ALI VERSAILLES

Sledi najljubša pariška aktivnost: flâner – pohajkovanje. To pot vas bo navdušil levi breg, t.i. Latinska četrt, tradicionalno zbirališče izobraženske elite vse od 12. stoletja, kamor sega ustanovitev danes ene najbolj priznanih evropskih fakultet Université de Sorbonne. Odkrivali bomo najljubše kotičke Parižanov. Med njimi je na
prvem mestu kultna četrt Saint Gérmain des Près, polna kavarn in intimnih koncertnih kleti, kjer so se v prejšnjem stoletju srečevali najslavnejši misleci, pisci in glasbeniki, od Sartra do Hemingwaya. Sprehod priljubljenih pariških vrtovih Jardins du Luxembourg. Pariške impresije vas bodo klicale nazaj v mesto luči. Nočitev.Vodniki bodo na voljo z informacijami vsem tistim, ki želite v Eurodisney ali v Versailles.

4. dan: AU REVOIR, PARIS!

V primeru kasnejšega poleta iz Pariza, nadaljevanje ogledov in popolno doživetje Pariza, sicer pa polet proti domu v opoldanskih urah (predviden je kasnejši polet iz Pariza).

 

 

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz v obe smeri,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • tri urni avtobusni ogled mesta,
 • tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*,
 • prevoz letališče – hotel – letališče,
 • stroške spremstva in organizacije potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potniki 50 €
 • med 25 in 34 potniki 30 €

DOPLAČILA na poti:

  • vzpon na Eifflov stolp
   • do 3. nadstropja: odrasli 32€, otroci/mladostniki od 11. do 24. leta 18,50€, otroci od 4. do 11. leta 11,50€
   • do 2. nadstropja: odrasli 22€, otroci/mladostniki od 11. do 24. leta 13,50€, otroci od 4. do 11. leta 9,50€
  • križarjenje z ladjico po Seni 18€
  • Izlet v Versailles 29 € (min 15 potnikov, v primeru dobrih časovnic)
  • vstopnina v dvorec v Versaillesu 20 € vključena rezervacija
  • vstopnina na vrtove 12 €
  • prevoz v Eurodisney cca 15 €
  • podzemna železnica 17,10 € (deset voženj)
  • obisk varieteja 90 – 120 €
  • turistična taksa v hotelu pribl.3 €/noč
  • mladi do 25. leta imajo v nekatere muzeje prost vstop, plačajo morebitne stroške rezevacije
  • sobe 1 /3 so na vprašanje in niso vedno na razpolago

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 189 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • vstopnina in rezervacija za Louvre 20€ (mladi do 26. leta 3€) rezervacija možna za prijave do 21 dni pred odhodom
 • vstopnina v Eurodisney odrasli 99€, otroci do 11. leta 91€ (vključeni stroški rezervacije) rezervacija možna za prijave do 21 dni pred odhodom
 • povratni prevoz na bližnje letališče cc. 58€, v primeru poleta iz katerega od bližnjih letališč
 • vstop v Celju  (min. 10 potnikov) 20 € na osebo

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

OPOMBE:

Transfer po želji je za doplačilo ob prijavi.

VSTOPNICE:
Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje za približno 10% do 20% od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno, v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Potrditev nakupa vstopnic je lahko samo ob prijavi, in ne tik pred odhodom ( znotraj 21 dni pred odhodom), saj ne moremo zagotoviti prostih terminov ogleda.  Vrstni red ogledov pri programih se lahko spremeni, zaradi optimalne izvedbe programa.

Rezervacije vstopnic, ki niso vključene v ceno potovanja, potnik opravi sam preko spleta (online), s predhodno določitvijo ure vstopa. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

Na posameznih odhodih bo doplačilo za oddano prtljago v višini cca. 70 €.

Datumi odhodov z doplačilom za prtljago bo objavljeno sproti na spletni strani.

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :

prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb in nazaj 58

 

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pariz in njegove impresije”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.