Slavonska Baranja in Vojvodina

Trajanje:
2 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Discount:

Special offer

Opis

Secesijska arhitektura Osijeka in Subotice, svet mokrišč v rezervatu Kopački Rit, vzreja lipicancev
(možen obisk doma za ostarele in srečanje z gerontološko – zdravstvenimi problemi)

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

  • dijak spozna Osijek in Subotico ter njune znamenitosti,
  • dijak razširi znanje o arhitekturnem slogu secesije,
  • utrjevanje znanj s področja naravnih mokrišč,
  • dijak se bo srečal z vzrejo konjev,
  • dijak se bo lahko kratko preizkusil v ježi konja,
  • spoznavanje vojvodinske kulinarike,
  • dijak bo lahko obiskal odlično organiziran dom za ostarele in se pobliže spoznal s področjem gerontologije in zdravstvene oskrbe starostnikov.

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija
REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.
NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Miran Bedne, dipl. ekon.
ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu.

Program

1. dan: SLOVENIJA–OSIJEK–KOPAČKI RIT-SUBOTICA

Avtobusni prevoz do Osijeka. Nekdanja keltska Mursa, rimska Colonia Aelia Mursa… Leta 1687 je Osijek pripadel Habsburški monarhiji. Ogled: frančiškanska cerkev, kužno znamenje, cerkev sv. Mihaela. Župnijska cerkev sv. Petra in Pavla in mogočne secesijske palače Evropske avenije. Vožnja do naravnega rezervata Kopački Rit, ki ga predstavljajo vodni labirinti mokrotnega sveta v sotočju Drave in Donave. Z ladjo bomo približno uro križarili po edinstvenem naravnem drstišču rib, domovanju žab, bobrov in vider ter pod gnezdišči ptičjih kolonij, ki predstavljajo pravi ornitološki raj. V okviru močvirnega ekosistema so našli svoj prostor tudi beljski kapitalni jeleni in košute ter divje svinje, zato je Kopački Rit vedno bil priljubljeno lovišče lovcev. Postanek pred dvorcem Tikveš. Nastanitev v Subotici.

2. dan: SUBOTICA–PALIĆ–VZREJA LIPICANCEV KELEBIJA

Ogled Subotice. Ločnica med Evropo in Azijo, med ogrsko državo in otomanskim imperijem. Srednjeveško naselje je bilo takrat kraljeva posest družine Huniadi oziroma Korvin. Kralja Matijo Korvina pa poznamo – kralj Matjaž. Ogled: veličastna mestna hiša izgrajena v slogu madžarske secesije (sprejem v glavni dvorani), pravoslavna cerkev, baročna katedrala sv. Tereze Avilske, sinagoga,… pa še palača Rajhl. Le kdo ve, da je bila Subotica v času Kraljevine Jugoslavije tretje najmočnejše mesto kraljevine, za Beogradom in Zagrebom? Kratek sprehod ob jezeru Palić in vožnja do Ergele Kelebija. Odlično urejen kompleks za vzrejo lipicancev (okoli 80 konjev). Obisk konjušnice, predstavitev vzreje, obisk hlevov, muzeja, vožnja z vozom po parku. Možna preizkušnja kratke ježe v spremstvu instruktorjev. Popoldan je moč organizirati obisk odlično organiziranega doma za ostarele in se pobliže spoznati s področjem gerontologije in zdravstvene oskrbe starostnikov. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Slavonska Baranja in Vojvodina”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.