ŠRILANKA

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

ŠRILANKA

Veličastna tropska dežela budizma, veličastnih templjev, nasadov čaja, začimb, slonov

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna Šrilanko in njene znamenitosti ter bogato zgodovino,

- dijak razširi znanje o budizmu in življenju utemeljitelja budistične filozofije Gautami Sidharti Budi,

- utrjevanje znanj s področja gradnje budističneih templjev,

- dijak se bo srečal z znanji o življenju tropskem deževnem gozdu,

- dijak se bo srečal z življenjem slonov,

- dijak bo temeljito spoznal način vzgoje, gojenja in predelave najkvalitetnejših »Cejlonskih« čajev, kakor tudi številnih začimb,

- dijak se bo srečal s tehniko izdelovanja tiskanega blaga batik,

- utrjevanje znanja angleščine,

- dijak se bo srečal z zgodovino neuvrščenih, Sirimavo Bandaranajke in Tamilskih tigrov,

- dijak bo obiskal osnovno šolo in lahko primerjalno opazoval velike razlike v organizaciji šolstva med Evropo in skromno deželo Azije.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: ODHODNO LETALIŠČ-COLOMBO

Organiziran prevoz na odhodno letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Šrilanki.

  1. DAN: COLOMBO–PINAWELLA–SIGIRIYA

Po pristanku na letališču bomo nadaljevali pot v notranjost te otoške države. Vožnja do Pinnawelle, kjer bomo obiskali sirotišnico za slone, v katerem je zatočišče našlo več kot 60 slonov in tudi malih slončkov, ki so jih mamice zapustile v divjini. Najlepše je videti, kako po stekleničkah hranijo mladiče in kako se tisti malo večji kopajo v reki. Vožnja do hotela. Nastanitev, večerja. Nočitev.

  1. DAN.: SIGIRIYA–POLONARUWA-NACIONALNI PARK MINNERIYA

Naše potepanje bomo nadaljevali proti Polonaruwi, drugi antični prestolnici otoka. Kralji družine Singhala so ustvarili nepremagljivo trdnjavo, ki je osvajalci iz indijskega podkontinenta niso mogli osvojiti. Zlato obdobje kraljestva je bilo za časa kralja Parakrama Bahu in njegovega naslednika Nissanka Malle  v 12. stoletju, o čemer še danes pričajo ostanki in impresivni vodni rezervoarji z namakalnimi sistemi in umetnimi jezeri, ki so omogočali življenje takratnim rodovom. Vožnja do NP Minneriya, kjer je kralj Mahasena dal zgraditi velik jez, ki je ustvaril umetno jezero. Področje nacionalnega parka zajema 1.600 km². Izlet z džipi v osrčje nacionalnega parka, kjer bomo iz varne razdalje lahko opazovali črede makakov, divjadi, množico slonov z vodjem krdela na čelu in tudi kakega leoparda, ki ob sončnem zahodu, ko se malce shladi, prihajajo potešit žejo. Vrnitev v hotel. Večerja, nočitev..

  1. DAN: SIGIRIYA–KANDY

Ogled fascinantne Sigiriye. Trdnjava nad trdnjavami, pol boginja, pol princesa. Na vrhu mogočne granitne skale, monolita, ki se ozira na harmonično podobo nekdanjih vrtov, ustvarjenih v 5. stoletju našega štetja. Od leta 1982 je pod zaščito UNESCA. Strašljiv kralj Kasyapa, eden najmogočnejših vladarjev Šri lanke je zgradil nepremagljivo utrdbo, do katere vozi ozka pot skozi skalo, in ji rečejo tudi levja skala, obkrožena z jarkom, braniki in vrtovi. Največji umetniki tistega časa so delali na njegovem dvoru, iz te ere izhajajo tudi čudovite freske Nebeških deviških deklic iz Sigiriye. Na poti do regije Matale se bomo ustavili v vrtu začimb in od bliže spoznali, zakaj je Cejlon tudi dežela dišavnic. Popoldanski prihod v Kandy, ki  predstavlja središče tradicionalnih  umetnosti in religiozno središče Šrilanke. Srce Kandyja predstavlja jezero. Ogledali si bomo mesto. Zvečer si bomo ogledali Tempelj zoba, kjer v sedmih šatuljah hranijo enega od Budinih zob. V mestu vsako leto v času posebnega festivala v čast templja izvedejo prav mimohod okrašenih slonov. Veličastno. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

  1. DAN: KANDY–PLANTAŽE ČAJA-OBALA

Zajtrk. Najprej se bomo srečali s tehniko izdelovanja batika. Manj poznan, v Aziji udomačen način tiskanja vzorcev na blago s pomočjo voska in naravnih barvil. Šrilanka je poznana po čaju izjemne kakovosti. Ustavili se bomo na eni od plantaž, a tudi »čajnih« manufaktur, kjer si bomo ogledali kako poteka postopek pridobivanja najkvalitetnejših vrst čaja. Degustacija te plemenite pijače. Nadaljevanje poti na zahod, na obalo. Na poti bomo obiskali osnovno šolo. Tako bodo lahko dijaki spoznali veliko razliko v organizaciji šolstva v Evropi in v deželah tretjega sveta. Nastanitev v hotelu. Popoldansko predajanje soncu in morskim užitkom. Večerja, nočitev.

  1. DAN: OBALA

Storitev polpenziona. Prost dan za počitek na obali, razgovore s profesorji in vodnikom ter tekmovanjem v interpretiranju šrilanške ljudske folklore (pravljic).

  1. DAN: OBAL–COLOMBO

Morda še zadnje jutranje kopanje. Prevoz do šrilanške prestolnice. Colombo iz dneva v dan spreminja svojo podobo. Mesto si bomo tudi ogledali. Obzidje s starim parlamentom, številne stare rezidence okoli cimetovih vrtov, budistični, hinduistični templji, mošeje. Poslovno središče okoli novega parlamenta, WTC. Trg neodvisnosti. Potrebno se bo posloviti. Vožnja do letališča.

  1. DAN: COLOMBO–ODHODNO LETALIŠČE

Polet proti odhodnem letališču z vmesnim prestopanjem. Organiziran prevoz do vaše šole.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ŠRILANKA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.