Tajska – dežela smehljajev

1,998.00 

Trajanje:
9 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 26 oktobra, 2023
 • 26 decembra, 2023
 • 22 januarja, 2024
 • 27 februarja, 2024
 • 26 aprila, 2024
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

 

Odhodi

 

26.10. – 3.11.2023

26.12. - 3.1. 2024

22.1. - 30.1. 2024

27.2. - 6.3. 2024

26.4. - 4.5. 2024

 

Program

1. dan: SLOVENIJA – EVROPA – BANGKOK

POLET V TAJSKO PRESTOLNICO
Odhod z letališča Ljubljana/bližnjega letališča. Polet v tajsko prestolnico Bangkok preko enega izmed evropskih letališč.

2. dan: BANGKOK

LEŽEČI BUDA V WAT PO
Srečanje z lokalnim predstavnikom in začetek našega potovanja z orientacijskim ogledom mesta s postankom v Wat Po, največjem templju na Tajskem, kjer se nahaja znameniti ležeči buda. Po kosilu pristno doživetje Bangkoka. Vožnja po mogočni reki Chao Praya. Prijetno utrujeni se bomo odpravili do hotela. Zvečer po želji (ob doplačilu) vožnja do najvišjega hotela v Bangkoku, kjer bomo uživali ob prekrasnem razgledu na „mesto angelov“. (K)

3. dan: BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – BANGKOK

S ČOLNI DO PLAVAJOČE TRŽNICE
Zgodnji zajtrk in vožnja mimo solin in čudovitih kokosovih plantaž do plavajoče tržnice Damnoen. Vkrcanje na čoln, s katerim bomo zapluli v osrčje plavajoče tržnice, spoznavali raznovrstno tropsko sadje in življenje ob reki. Polni prijetnih doživetij se bomo zapeljali na kosilo v eno izmed lokalnih restavracij. Sledi vožnja nazaj v prestolnico, kjer bomo po želji obiskali veličastno Kraljevo palačo, se prepustili nakupovanju ali samostojnemu pohajkovanju po mestu, ki nikoli ne spi. Zvečer možnost obiska živahne ulice Patpong ali Koh San Road. (Z,K)

4. dan: BANGKOK – AYUTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK

KRALJEVSKA AYUTHAYA
Nadaljevanje potovanja do nekdanje poletne rezidence tajskih kraljev Bang Pa Ina, kjer se bomo vkrcali na ladjico in zapeljali do kraljeve Ayutthaye. Obiskali bomo Wat Yai Chaya Mongkol in starodavne ruševine Wat Chai Wattanarama. Pot nas bo vodila naprej v Lopburi, ki je znan po opičjem templju, katerega si bomo tudi ogledali. Sledi vožnja do Phitsanuloka, kjer se bomo podali na večerno potepanje s tipičnimi prevoznimi sredstvi – rikšami do nočne tržnice. Nastanitev v hotelu. (Z,K)

5. dan: PHITSANULOK – SUKHOTHAI – LAMPANG

OGLED NEKDANJA PRESTOLNICA SUKHOTAI S KOLESI
Ogled Wat Mahathat – a, kjer se skriva po mnenju mnogih najlepši kip bude na Tajskem. Nato vožnja v prvo tajsko prestolnico Sukhothai. S kolesi se bomo zapeljali po starodavnih ruševinah v romantičnem zgodovinskem parku z mnogimi templji, vključno z Wat Sri Chum, v katerem nas čaka velikanski kip sedečega Bude. Po kosilu v eni izmed restavracij v Si Satchanalai naprej do Lampanga, skozi katerega se bomo popeljali kar s kočijami. Nastanitev v hotelu. (Z,K)

6. dan: LAMPANG – PHAYAO – CHIANG RAI

OBISK SKRIVNOSTNEGA ZLATEGA TRIKOTNIKA
Vožnja v Phayao, ki se ponaša z najplitkejšim jezerom na Tajskem. Na poti se bomo ustavili tudi pri enem od gorskih plemen. Po kosilu vožnja do skrivnostnega Zlatega trikotnika. Z ladjico se bomo zapeljali po mogočni reki Mekong in uživali v naravnih lepotah. Nadaljevanje poti v Chiang Rai. Nastanitev v hotelu. (Z,K)

7. dan: CHIANG RAI – CHIANG MAI

KANTOKE NA SEVERU TAJSKE
Po zgodnjem zajtrku ogled sijočega Belega templja, ki združuje sodobnost s tradicijo. Odhod proti Chiang Maiu in ogled nekaterih rokodelskih delavnic (izdelava svile, lesa, lokalnih tekstilnih izdelkov). Po kosilu v lokalni restavraciji ogled Wat Doi Suthep, ki se nahaja v gorah na višini 1.056 metrov. Do templja se bomo povzpeli po stopnicah ali z vzpenjačo in občudovali slikovito pokrajino pod nami. Zvečer po želji in proti doplačilu Kantoke večerja s tradicionalnim plesom in kulinariko s severa Tajske. Nastanitev v hotelu. (Z,K)

8. dan: CHIANG MAI – BANGKOK

JAHANJE SLONOV
Po želji bomo dan preživeli v družbi slonov.  Popoldan prevoz na letališče in polet proti Bangkoku. V večernih urah polet proti enemu izmed azijskih/evropskih letališč. (Z)

9. dan: EVROPA – SLOVENIJA

Pristanek na letališču Ljubljana/bližnjem letališču predvidoma v dopoldanskih urah in povratek proti Sloveniji.

 

Cena

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana / bližnje letališče – Bangkok –  Ljubljana / bližnje letališče
 • notranji let po programu Chiang Mai – Bangkok
 • letališke in varnostne pristojbine
 • povratni prevoz letališče – hotel – letališče
 • lokalni prevozi po programu
 • 6 nočitev, hotel 3/4*
 • obroki kot navedeno v programu (zajtrki v hotelih, kosila in večerje tudi v lokalnih restavracijah)
 • oglede in vstopnine po programu
 • angleško govoreče lokalne vodnike
 • spremstvo in organizacijo potovanja

POPUSTI:

 • otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 5 %

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potnikov: 100 €
 • med 10 in 14 potnikov: 190 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 179 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • Kantoke večerja približno 30 €
 • obisk sirotišnice slonov cca. 60 €
 • napitnine (tudi otroci) 60 €

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :

 • prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 29 € na smer
 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tajska – dežela smehljajev”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.