To potovanje je poteklo in ni več na voljo.

Tenerife s posebnim letalom – raj za ljubitelje narave in aktivne počitnice

1,199.00 

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
  • 19 novembra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Španija, Kanarski otoki, Tenerife

Doma še dokaj hladno, vi pa se v kopalkah nastavljate sončnim žarkom na plaži z razgledom na mogočni vulkan Teide, najvišji vrh Španije. Pogled vam počiva na eksotičnih oranžnih strelicijah, v ozadju meditativno brenkanje in petje najslavnejšega »timpaliste« Benita Cabrere. Iz bližnje gostilnice vam v nosnice prodira vonj slavnega »gubastega krompirčka«, medtem ko vam simpatični camamero (natakar) streže osvežilno pijačo: »Aqui, la bebida para usted«. Govorimo o rajskem otoku Tenerife, kamor vas pod Palmo vabimo s posebnim letalom.

Odhodi

19.11. - 26.11. 2023

Program

1. dan: LJUBLJANA – TENERIFE

Predvidoma v dopoldanskih urah polet s posebnim letalom na otok večne pomladi, Tenerife.  Vožnja do hotela in nastanitev. Prosto za prvo raziskovanje vašega letovišča in sprehode. (večerja, nočitev)

2. dan: NARODNI PARK EL TEIDE – VULKANSKA MESEČEVA POKRAJINA – CHIO – LOS GIGANTES

Zjutraj nas čaka vožnja proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije, vulkanu – Picu del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo. Po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, se bomo pripeljali do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m n.v.. Pod snežno kapo vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Možnost vzpona z gondolo pod vrh vulkana (doplačilo). Nadaljevali bomo mimo čudovitih vulkanskih formacij, ki vam bodo z malo domišljije pričarale neverjetne figure, bujnih gozdov in slikovitih odročnih zaselkov. V vasici Chio bomo napravili postanek in le malo kdo se bo odrekel domačim dobrotam, ki jih pripravljajo spretne roke naše gostiteljice (doplačilo). Mimo klifov Los Gigantes se bomo zapeljali še na južni del otoka in kratek postanek na Playa del la Americas, letoviškem mestu, ki se ponaša s številnimi hoteli. Vrnitev na sever otoka, večerja in nočitev v hotelu. (zajtrk, večerja, nočitev)

3. dan: POČITNIŠKI DAN (ALI NA ZELENI OTOK LA GOMERA)

Temperature na otoku večne pomladi so tudi v teh mesecih več kot prijetne, zato boste dan preživeli povsem počitniško. Če ste eden tistih popotnikov, ki jim je vsakodnevna aktivnost blizu, predlagamo celodnevni izlet na čudovit otok La Gomero. S pristanišča Los Cristianos na jugu, bomo z ladjo odpluli na majhen in še vedno dokaj neraziskan otok, ki slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Otok je poznan tudi po tem, da je bil zadnje postajališče Krištofa Kolumba pred plovbo v Ameriko. Ogledali si boste del Nacionalnega parka de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se boste ustavili na eni izmed razglednih točk, nadaljevali do vasic Rosas in Agulo. Domačini vam bodo predstavili el silbo, jezik žvižgov za sporazumevanje čez soteske. Vožnja do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife. (zajtrk, večerja, nočitev)

4. dan: IZLET PO SEVERU OTOKA: ICOD DE LOS VINOS – GARACHIO

Severni del nezadržno privlači zaradi svoje čudovite narave, ki v svojih nedrjih skriva rodovitne vinske regije in tako se lahko pohvalijo s svetovno znanimi vini. Icod de Los Vinos nam že v imenu naznanja nekaj kar je dragoceno, vi pa se boste odločili kaj od tega vam bo najbolj pri srcu: mogočno zmajevo drevo, staro več kot 600 let, odlična vina ali slikovita arhitektura v strmi hrib potegnjenih uličic. Nadaljevali bomo do mesteca Garachio, ki se ponaša z naravnim »jacuzzijem«, najboljšo malvazijo, po ozkih in barvitih ulicah pa odmeva mehka karibska španščina pomešana z vonjem »cortada« in svežega sira »fresca«. (zajtrk, večerja, nočitev)

5. dan: POČITNIŠKI DAN (PO ŽELJI IZLET NA GRAN CANARIO, LORO PARK ALI BOTANIČNI PARK)

Prosti dan za počitnice. Po želji ga lahko zapolnite z dodatnimi izleti. Priporočamo izlet na otok Gran Canario (doplačilo). Z ladjo se bomo odpeljali na »kontinent v malem« kot ga radi poimenujemo. Po izkrcanju se bomo najprej odpeljali proti jugu, kjer nas čaka razigranost peščenih sipin in morja na eni strani ter bujna poraščenost v notranjosti otoka na drugi strani. Playa Ingles, Dunas, Maspalomas so mesta, ki jih bomo dodali naši zbirki ogledov. Seveda se bomo pomudili tudi v prestolnici Las Palmas, kjer stojijo najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Podali se bomo v predel Vegueta, se sprehodili po trgu Sv. Ane in obiskali hišo, kjer je živel Krištof Kolumb. Stare zmajevce bomo občudovali v parku San Telmo, brbončice pa potolažili v kateri od lokalnih restavracij. Po ogledih vrnitev na »naš otok«. (zajtrk, večerja, nočitev)

6. dan: SANTA CRUZ – LA LAGUNA – CANDELARIA

Na listi naših ogledov so nam ostala še tri mesta, pomembna in zanimiva. Najprej se bomo odpravili do La Lagune, nekoč glavnega mesta, danes univerzitetnega središča, kjer se mladostni stil uspešno spaja s čudovitimi starodavnimi palačami. Mesto je uvrščeno na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Nadaljevali bomo v Santa Cruz, prestolnico in največje mesto na otoku, ki kljub prvemu vtisu ogromnosti vseeno ohranja domačnost. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti ter se pomudili na  Španskem trgu ali mestni tržnici. Za konec še obisk enega najstarejših naselij na otoku, Candelarie. V tukajšnji cerkvici hranijo kipec Črne Marije, mestece pa velja za versko središče vseh kanarskih otokov. (zajtrk, večerja, nočitev)

7. dan: POČITNIŠKI DAN v LAGU MARTINEZ ali LORO PARK

Na izbiro boste imeli počitnišo razvajanje v Lago Martiánez, z odlično lego ob umetnem jezeru in kompleksom bazenov na prostem. Tukaj najdete vrtove, številne terase, bare in restavracije. V bližini je tudi Loro Park, ki se razprostira kar na 135.000 m² površine in se ponaša s pisano paleto rastlinskih vrst in ševilnimi ekostičnimi živalmi. Velja za pravi tropski raj, kjer boste uživali v predstavah delfinov in ork, ter se sprehodili po največjem tunelu za morske pse v Evropi.  Park je eden najbolj trajnostnih in energetsko učinkovitih živalskih parkov na svetu. Vsekakor vreden ogleda. Večerja in nočitev v hotelu. (zajtrk, večerja, nočitev)

8. dan: TENERIFE – LJUBLJANA

Prosto do odhoda na letališče, od koder bomo poleteli v Ljubljano. (zajtrk)

Cena

CENA VKLJUČUJE: povraten let s posebnim letalom  iz Ljubljane na Tenerife, letališke in varnostne pristojbine, vključeni trije izleti po programu, 7 polpenzionov v hotelu 4*, povratni prevoz letališče – hotel – letališče, spremstvo in organizacijo potovanja
Pomembno:
Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.
Najmanjše število prijavljenih potnikov na posebnem letalu: 160 potnikov (skupaj počitniški in potovalni del).
POPUST:
  • Otroci 2 – 12 let na dodatnem ležišču: -10%
OBVEZNA DOPLAČILA ob prijavi:
  • med 35 in 44 potniki 60€ na osebo
  • med 25 in 34 potniki 90€ na osebo
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
  • enoposteljna soba 350 €
  • izlet na Gran Canario 140€ (vključen ladijski in avtobusni  prevoz po programu, vodenje – min. 20 prijavljenih oseb, izlet na La Gomero 98€ – minimalno 20 prijavljenih)
  • Loro Park približno 40€ odrasli in 28€ otroci od 6 do 11 let
  • zdravstveno zavarovanje in zavarovanje rizika odpovedi
OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.
PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.
GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. čenom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).
Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tenerife s posebnim letalom – raj za ljubitelje narave in aktivne počitnice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.