Valencija

659.00 

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Letalski prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 11 avgusta, 2023
 • 25 avgusta, 2023
 • 14 septembra, 2023
 • 19 oktobra, 2023
 • 30 oktobra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Valencija je čudovito mesto, ki v prvi vrsti daje užitek bivanja domačinom, z edinstvenimi kulturnimi, arhitekturnimi in gastronomskimi presežki pa tudi vsem obiskovalcem. Je mesto željno napredka in novosti; nekdanjo rečno strugo so spremenili v čudovit zeleni park, ki se vije skozi mesto. Na njej so presenetljive futuristične stavbe, ki jih je zasnoval domačin Santiago Calatrava. Mesto krasijo izjemne zgradbe, odlični muzeji, dolga plaža in značilna stara četrt. Valencija je mesto z odlično gastronomsko ponudbo, le kdo še ni slišal za najboljšo paello na svetu. Če na kratko povzamemo je mesto, ki bo navdušilo tako raziskovalce, kot gurmane.

Odhodi

11. 08. - 14. 08. 2023

25.08. - 28.08. 2023

14.09. - 17.09. 2023

19.10. - 22.10. 2023

30.10. - 02.11. 2023

 

Program

1. dan: SLOVENIJA/TRST/BLIŽNJE LETALIŠČE – VALENCIJA

V poznih popoldanskih urah zbor potnikov na letališču pri Trstu ali bližnjem letališču (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet v Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime “mesto rož” prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Nočni pristanek, prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan: VALENCIJA

Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmero kotnim zvonikom – mestnim simbolom. V katedrali naj bi se nahajal sveti gral. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja, kjer so včasih trgovali predvsem s svilo. Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Mercado Central iz leta 1928, eno najlepših in največjih evropskih tržnic, kjer na 350 lično urejenih stojnicah najdemo izjemno ponudbo lokalnih jedi. Mercado Colon je eden izmed najznamenitejših modernističnih spomenikov mesta, ki danes služi kot mondeno središče s številnimi trgovinicami, kavarnami in restavracijami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Predlagamo najem koles/sprehod in raziskovanje parkov Turie, ki so prepleteni s sprehajalnimi in kolesarskimi potmi. Iz centra se lahko po kolesarskih poteh odpravite v smeri Bioparca ali v smeri plaže – Malvarossa. Prenočevanje. (Z)

3. dan: VALENCIJA

Prepustili se bomo nepozabnemu vzdušju v enem najbolj živahnih mediteranskih mest. Vožnja skozi stari del mesta, kjer so urbano celoto spremenili v eno evropskih najmodernejših mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila s postavitvijo Mesta umetnosti in znanosti. Modernih zgradbe, narejene po načrtih najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava veljajo za simbol mesta. Mesto znanosti, ki se nahaja na bregovih nekdanje reke Turie ni le estetskega, ampak predvsem praktičnega značaja; na enem mestu si lahko ogledate vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti in Oceanografskega muzeja. Sledi zunanji ogled stavb: l`Hemisferic, Muzeja znanosti princa Fili-pa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Operne hiše in center za umetnost, l`Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostu l`Assut…Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za med-narodna tekmovanja. Prosto popoldne. (Z)

4. dan: VALENCIJA –(OBISK BIOPARCA ALI IZLET V LAGUNO ALBUFERA – TRST/ BLIŽNJE LETALIŠČE/SLOVENIJA

Še zadnji sprehodi ali razvajanje v Valenciji. Predlagamo obisk Arene na Plazi de Toros, ki je ena izmed večjih kulturnih in arhitekturnih znamenitosti mesta; glavne železniške postaje Estacion del Norte, ki je poznana po svojih bogatih ornamentih; Kolumbov trg… Za doplačilo priporočamo obisk Bioparca, moderno zasnovanega živalskega vrta, v katerem prevladujejo afriške živali. Tako se lahko odpravite na safari, ne da bi za to morali v Afriko. V kolikor ste bolj navdušeni nad tradicionalno špansko kulinariko, ob doplačilu predlagamo izlet do Lagune La Albufera, od koder izhaja tradicionalna španska paella. Popoldne prevoz do letališča, od koder bomo predvidoma v večernih urah poleteli v Trst ali bližnje letališče (po želji in ob doplačilu prevoz do Slovenije). (Z)

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz po programu,
 • 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 40 x 20 x 25 cm (manjša torba ali manjši nahrbtnik)/osebo,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • tri nočitve z zajtrki v hotelu 3/4*,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 40 €
 • med 25 in 34 potniki 30 €.

DOPLAČILA NA POTI:

 • prevoz z lokalnimi prevoznimi sredstvi 1,5 € na vožnjo  (pribl. 8 € / dan)
 • Oceanografski muzej (v kombinaciji z ostalimi muzeji) od 25 – 35 €,
 • katedrala 4 €,
 • La Lonja 2 €,
 • vožnja s kolesi od 10 €,
 • ogled stadiona Mestalla 12,5 €,
 • muzej bikoborbe 2 €.

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 79 €,
 • 1 x večerja s paello v lokalni restavraciji 25 €;
 • izlet v Laguna de Albufera s kosilom (tradicionalna španska paella) : 45 € (min. 20 prijavljenih),
 • doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 20 €*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 60 € za obe smeri. V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.
 • prevoz Ljubljana –  letališče Trst – Ljubljana 58 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Razpored po dnevih se lahko spremeni.

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.

Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.

Na posameznih odhodih bo doplačilo za oddano prtljago v višini cca. 70 €.

Datumi odhodov z doplačilom za prtljago bo objavljeno sproti na spletni strani.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraj

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :

prevoz Ljubljana –  letališče Trst – Ljubljana 58 €

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.0

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valencija”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.