To potovanje je poteklo in ni več na voljo.

Večni Rim in Vatikan z avtobusom

279.00 

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Skupinsko potovanje
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:
 • 26 oktobra, 2023
Kategoriji: ,

Special offer

Opis

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z osupljivo zgodovinsko, kulturno in umetnostno dediščino kot jo ima Rim. Mesto je skozi zgodovino nastopalo v glavni vlogi pri številnih velikih dogodkih Evrope, v mestu so ustvarjali vrhunski umetniki, znanstveniki so premikali meje svojih dosežkov. Rezultat je mesto z neprecenljivimi zakladi. Muzeji, galerije in cerkve so dom edinstvenim mozaikom, freskam, kipom in fasadam. Sprehodite se po središču mesta in ne da bi se sploh trudili, boste naleteli na mojstrovine titanov evropske umetnosti - kipe Michelangela, slike Caravaggia, freske Raphaela in fontane Berninija. Mesto Rim popolnoma obkroža najmanjšo državo na svetu – Vatikan. V Vatikanu se nahaja najpomembnejša cerkev na svetu - bazilika svetega Petra s slavno kupolo, Sikstinska kapela in Vatikanski muzeji, kjer se nahajajo nekatera svetovno najpomembnejša umetniška dela.

ODHODI

26.10. - 29.10. 2023

Program

1. dan: SLOVENIJA – RIM

Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

2. dan: CELODNEVNI OGLED RIMA

Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti »Večnega mesta«. Najprej si bomo ogledali veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve. Ob njem stoji Konstantinov slavolok, ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu. Ob ogledu ostankov rimskega in cesarskih forumov se bomo skušali vrniti v burne čase razprav in pestrega dogajanja na tem mestu. Popoldne nadaljevanje ogledov s poudarkom na spoznavanju znamenitosti baročnega Rima: slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon – vrhunska mojstrovina rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor za ponoven povratek v Rim vržete kovanec. Pozno popoldne vožnja v okolico Rima in nastanitev v hotelu.

3. dan: RIM – VATIKAN

Vožnja v Vatikan in ogled trga Sv. Petra. Sledi obisk Bazilike sv. Petra – največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola. Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, od koder je lep pogled na zaprti del Vatikana in okolico. Sledi obisk Vatikanskih muzejev, kjer si poleg izjemne zbirke iz različnih umetnostno – zgodovinskih obdobij ogledate tudi edinstveno Sikstinsko kapelo (predrezervacija ob doplačilu). Popoldne prosto za samostojne oglede Rima ali nakupe.

4. dan: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA

Zjutraj vožnja v novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč – Kalistovih katakomb. Po ogledu katakomb vožnja v Orvieto. Ogled očarljivega mesta, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju iz vulkanskega tufa. Razpoznavni znak mesta je katedrala, ki je nekoč bila papeška utrdba. Ogled zunanjosti in nato nekaj prostega časa in nato vožnja v Slovenijo.

 

 

Cena

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona v hotelu 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 45 €
 • med 25 in 34 potnikov: 80 €

DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 € na osebo/na noč
 • kupola bazilike pribl. 8 €
 • vožnja z metrojem pribl. 5 € na dan
 • zobata železnica Orvieto: pribl. 3 €
 • Kolosej in Rimski forumi: pribl. 15 €
 • katakombe pribl. 10 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 49 €
 • vatikanski muzeji 36 €, otroci do 18. leta 26 €

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Večni Rim in Vatikan z avtobusom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.