NOVOLETNA DALMACIJA Z BIVANJEM V HOTELU IMPERIAL 3* V VODICAH

TERMIN POTOVANJA 31.12.2023 – 02.01.2024

1. DAN, 31.12.: SLOVENIJA, VODICE

Na pot z avtobusom v zgodnjih jutranjih urah! iz Maribora ob 08.30. Vožnja preko Hrvaške. Do Vodic. Nastanitev v hotelu. Morda obisk Vodic ali pa kopanje v hotelskem bazenu in priprave na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje v veliki hotelski restavraciji z bogato silvestrsko večerjo. Seveda se boste lahko naplesali. Za to bo poskrbela domača glasbena skupina. Nazdravili bomo na srečno in navihano novo leto in zaplesali v 2024. Zabava v Dalmaciji se nikoli ne konča hitro…

2. DAN, 1.1.: VODICE, ŠIBENIK

Zajtrk. Storitve polpenziona. Poldnevni izlet v Šibenik. Privoščili si bomo ležeren sprehod po Šibeniku. Za razliko od drugih hrvaških obalnih mest Šibenik niso ustanovili ne Iliri, ne Grki in tudi ne Rimljani. Kar Hrvati so ga postavili na noge. Na vodenem ogledu se boste seznanili s starim mestnim jedrom, znamenito gotsko renesančno katedralo sv. Jakova iz začetka 15. stoletja (na listi UNESCO kulturne dediščine). Pogled pa se vam bo nedvomno ustavil tudi na srednjeveški trdnjavi sv. Mihaela (»beneška« utrdba na listi UNESCO) in utrdbi sv. Nikolaja nad mestom. Vrnitev v hotel. Prost popoldan. Tudi drugo večer bo ob večerji organiziran ples v spremstvu glasbene skupine.

3. DAN, 2.1.: VODICE, ZADAR, SLOVENIJA

Vožnja do Zadra. Mesto se pod imenom Idassa prvič omenja v starogrških zapisih. Rimljani so ga v 4. stoletju pr. n. št. imenovali Jadera. Veličastnost starega mesta se skriva na polotoku, ki v svojem jedru skriva kulturnozgodovinske spomenike. Sprehodili se bomo mimo rimskega foruma, edinstvene cerkve sv. Donata iz  9. stol, katedralo sv. Stošije si bomo pogledali natančneje, pa mimo cerkve sv. Marije, mimo cerkve in samostana sv. Franja, srečali pa se boste tudi z mestnim obzidjem in Trgom petih vodnjakov. Za konec nikakor ne smemo izpustiti ogleda dveh modernih arhitekturnih pridobitev. Vkrcanje na avtobus in vožnja priti Sloveniji. Na vrata svojih domov boste potrkali v kasnih večernih urah.

CENA:

285 EURPri najmanj 40 gostih v avtobusu
298 EURPri najmanj 35 gostih v avtobusu
315 EURPri najmanj 30 gostih v avtobusu
339 EURPri najmanj 25 gostih v avtobusu
369 EURPri najmanj 20 gostih v avtobusu

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 50 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 nočitev z zajtrkom in 1 polpenzion (z bifejsko večerjo) v dvoposteljnih sobah, silvestrsko večerjo, živo plesno glasbo prvi in drugi večer, pijačo dobrodošlice, kozarec penine ob polnoči, ogled Zadra in Šibenika z lokalnim vodnikom, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, kozarec penine za na pot.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače pri obrokih, če ni navedeno v programu in morebitnih vstopnin izven programa ogledov.

PREDVIDENA NASTANITEV:

HOTEL IMPERIAL 3* SUPERIOR

Hotel se nahaja na obrobju Vodic, 900 m do centra. Pripada grupaciji RIVIJERA HOTELS. Obnovljen hotel razpolaga z lepo plažo, borovim gozdičkom v parku med hotelom in plažo, velikim zunanjim bazenom, notranjim bazenom, restavracijo, barom, fitnesom, brezplačnim internetom. Hotelske sobe in vile hotela so bile v zadnjih letih obnovljene. Dobra hrana.

Sobe: prijetne, na nivoju lepih sob za hotel 3*. Sobe razpolagajo s kopalnico/WC, mini barom,  klimatsko napravo, balkonom, TV.

PRIJAVA IN PLAČILO: Od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino 30% ter morebitno zavarovanje. Preostali del zneska je moč poravnati najkasneje 14 dni pred odhodom.

Agencija GALILEO 3000 si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene. Morebitna odpoved potovanja je usklajena z 902. členom Obligacijskega zakonika (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo programa).

ODSTOPNINA IN ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE NA POTI V TUJINO: obe navedeni zavarovanji sta možni ob odločitvi za potovanje. Navedene cene veljajo pri odločitvi najmanj najmanj 15 oseb za  eno od oblik zavarovanja. Odstopnina pomeni zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine. Odstopnina znaša 14 EUR, zdravstveno zavarovanje na poti  pa znaša za potovanja do 3 dni 9 EUR (pri ceni do 300 EUR).