NOVOLETNA PRAGA IN BRNO

TERMIN POTOVANJA: 29.01.2023 – 01.01.2024

1. DAN: SLOVENIJA – Č. KRUMLOV – Č. BUDEJOVICE – PRAGA
Nočitev

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prvi daljši postanek bomo naredili v mestecu Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO-vi listi kulturne dediščine sveta. Nekaj prostega časa za osvežitev, nato pa nadaljevanje do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Pozno popoldne prihod v Prago, nastanitev v hotelu.

2. DAN: OGLED PRAGE
Zajtrk, nočitev

Celodnevni ogled češke prestolnice. Zapeljali se bomo skozi mestno četrt Višehrad mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi prosti čas za uživanje v mestu. Zvečer se bomo po želji podali v eno od tipičnih praških pivnic na pravo češko večerjo.

3. DAN: PRAGA
Zajtrk, nočitev

Dopoldne bomo obiskali židovsko četrt, nato pa se sprehodili do Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazoval mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, kjer bomo mesto spoznali še z vodne strani in občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. Zvečer praznovanje na prostem na enem od osrednjih trgov. Po želji novoletna zabava v enem izmed številnih barov in lokalov.

4. DAN: PRAGA – BRNO – SLOVENIJA
Zajtrk

Po ne prezgodnjem zajtrku odhod proti domu. Na poti se bomo ustavili še v drugem največjem Češkem mestu, Brnu. OOb prihodu ogled starega mestnega jedra: stare mestne hiše, elegantnega mestnega trga in palače štirih velikanov. Sprehodili se bomo tudi po Zeljnem trgu in se povzpeli do mogočne katedrale Sv. Petra in Pavla. Po ogledu nadaljevanje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. 

Cena: 324 €

Cena vključuje

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

 • med 35 in 44 potniki 30 €
 • med 25 in 34 potniki 50 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 130 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

 • večerja v pivnici 20 €
 • mini križarjenje po Vltavi s kosilom 29 €
 • Praški grad (mala tura) 250 CZK
 • pivovarna Budvar  9 € oz. 220 CZK 

Cene so informativne in se lahko spremenijo.POPUST: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

Odgovorni organizator: PALMA d.o.o.