NOVOLETNI DUBAJ Z DIREKTNIM LETOM IZ LJUBLJANE, 6 DNI

TERMIN POTOVANJA: 30.12.2023 – 04.01.2024

1. DAN: LJUBLJANA – DUBAJ

nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana v opoldanskih urah in polet letala letalske družbe FlyDubai v Dubaj. Predviden pristanek v Dubaju v poznih nočnih urah. Prevoz do hotela. Nočitev.

2. DAN: DUBAJ (izlet v STARI DEL MESTA in JEEP SAFARI) in SKOK V NOVO LETO

nočitev

Po zajtrku prost dan. Po želji in ob doplačilu se odpravimo na raziskovanje starejšega in bolj tradicionalnega dela mesta. Skozi osrednji upravni del se bomo preko Trga združitve zapeljali do mestnega zaliva Khor, ga prečkali po najstarejšem mestnem mostu in se ustavili v velikem vladarskem parku Zabeel. Tu stojijo palače dubajske vladarske družine,  do uradne delovne rezidence se bomo sprehodili skozi čudovit park. Pot bomo nadaljevali ob Khoru, mimo palač ministrstev do najstarejšega ohranjenega in obnovljenega dela mesta. V Bastakyji se srečamo z začetki poseljevanja, tipično arhitekturo in nekaj tradicije. Mimo stare utrdbe nadaljujemo pot do znamenite tekstilne tržnice. Sprehod med številnimi prodajalnami, nato pa prečkanje mestnega zaliva s tardicionalnimi čolni Abra. Na drugi strani nas bodo močne vonjave povabile na tržnico začimb, na znameniti Tržnici zlata bomo občudovali stvaritve tamkajšnjih zlatarjev. Popoldan  predlagamo nepozaben Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke Večerni povratek v Dubaj, kjer bomo dali slovo staremu in prešeno skočili v novo leto.

3. DAN: DUBAJ – MESTO PRSTIŽA OB OBALI PERZIJSKEGA ZALIVA ( BURJ KHALIFA IN KRIŽARJENJE PO CREEKU)

zajtrk, nočitev

Zajtrk in spoznavanje novejšega dela mesta, ki se vzporedno z obalo razteza na več kot 70 kilometrih dolžine in nekaj zanimivih umetnih otokih. Večji del novega dela Dubaja zaznamuje moderna arhitektura, kjer stavbe med seboj tekmujejo v višini, zanimivih oblikah in fasadah. Spoznali bomo prestižno področje Jumeirah, se ustavili na znameniti plaži ob še danes ikonskemu hotelu Burj Al Arab. Od zunaj si bomo ogledali eno izmed lepših mestnih mošej in mimo najelitnejših hotelov nadaljevali pot do otoka Palm Jumeirah. Umetni  otok v obliki palme je poseljen z vilami, stanovanjskimi zgradbami in prestižnimi hoteli. Z razgledne točke bo krasen pogled na Atlantis. Skozi internetno mesto se bomo podali do Marine. Postanek in osvežitev na eni izmed teras znamenite Marine Walk. Ob najdaljši cesti Sheika Zayeda, ki vodi skozi mesto, so nanizani arhitekturno dosežki zadnjih desetletij. Skupno spoznavanje modernega dela mesta bomo zaključili pri enem največjih nakupovalnih središč na svetu. V sklopu Dubaj malla je tudi najvišja zgradba na svetu Burj Khalifa (doplačilo). Popoldan lahko preživite v nakupovalnem središču, obiščete  akvarij ali spijete kavo ob velikem drsališču. Nikakor ne bomo zamudili ogleda velikih fontan, ki ob večernem času zažarijo v barvah in kjer voda slikovito ubira ritme spremljajoče glasbe. Zvečer predlagamo križarjenje z ladjo Dhow po Creeku (doplačilo), ki bo gotovo posebno doživetje.  Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: DUBAJ – (izlet ABU DHABI ali SARJAH)

zajtrk, nočitev

Prosti dan v Dubaju. Priporočamo obisk sosednjega mesta in emirata Abu Dhabi (doplačilo) prestolice Združenih arabskih emiratov. Predstavlja drugačen koncept mesta, z veliko naravnimi zelenimi površinami,  čudovitimi parki ter obmorsko promenado, ki očara obiskovalce. Ustavili se bomo na polotoku Yaas, znanem po največjem Ferrarijevem svetu in dirkališču Formule 1. Tudi tamkajšnji muzej Louvre je privlačna arhitekturna in umetniška atrakcija. Med vožnjo ob osrednji obalni promenadi bomo občudovali mestne parke in visoke poslovne, stanovanjske in hotelske zgradbe. V muzeju na prostem, Heritage villageu, bomo spoznali začetke Abu Dhabija in tradicijo. Po želji in ob doplačilu obisk nove predsedniške palače ali veličastne Velike mošeje šejka Al Zayeda, ki s svojo arhitekturo, ornamenti in veličastnim dvoranami jemlje dih.

Če ste za dogodivščino bliže, se je možnost izleta v Emirat in mesto Sharjah, ki velja za kulturno in umetniško prestolnico Združenih arabskih emiratov, s številnimi bogatimi muzeji in galerijami. V Sharjahu se bomo popeljali do Univerzitetnega mesta, ki ga zaznamujejo številne univerze, med drugim nova Al Qasimia, arhitekturno pa obiskovalce prevzame Akademija astronomije, vesoljskih znanosti in tehnologije. Nova knjižnica arhitekta Fosterja se uvršča med posebnosti mesta. Nadaljevanje do Trga kulture, kjer stojijo vladarjeva palača, Palača kulture in Javna knjižnica. Na trgu Ittihad bomo občudovali ikonsko Faisalovo mošejo, od tu pa se podali do impozantnega Muzeja islamske civilizacije, ki predstavlja enega izmed bogatejših muzejev bližnjega vzhoda. Nadaljevanje mimo srca Sharjaha, rekonstrukcije starega mesta, zatem pa sprehod po Souq Jubail, največji živilski tržnici v Emiratih . Obisk Modrega Souka, kjer se v čudoviti zgradbi vrstijo trgovinice z lokalnimi izdelki, spominki in tudi zlatom. Na obali notranje mestne lagune se skozi nasad palm sprehodimo do Al Noor mošeje. Tudi enega najbolj znamenitih parkov in mestnih promenad bomo obiskali –  Al Majzal, ker si bomo privoščili daljši postanek za okrepčilni napitek in prigrizek. V poznih popoldanskih urah povratek v Dubaj.

5. DAN: DUBAJ

zajtrk, nočitev

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje, obiske muzejev, najrazličnejših atrakcij ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče.

6. DAN: DUBAJ – SLOVENIJA

Zajtrk. Prevoz na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani, kjer boste pristali v popoldanskih urah.

Cena od 1.398 €

Cena vključuje:

•          direkten polet z letalsko družbo Flydubai z Ljubljane (vključen en kos ročne in en kos oddane prtljage),

•          letališke in varnostne pristojbine

•          avtobusne prevoze po programu

•          5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju – center

•          v ceni enodnevni ogled Dubaja,

•          spremstvo slovenskega vodnika

•          organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

•          med 25 in 34 potnikov 45 €

•          med 15 in 24 potnikov 70 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

•          enoposteljna soba: 398 €

•          jeep safari(min. 10 pax): 89 €, (najava in doplačilo ob prijavi)

•          križarjenje z večer jo – Dhow Cruise Creek 59 €, (najava in doplačilo ob prijavi)

•          stari Dubaj (min. 10 pax ) 36 €, (najava in doplačilo ob prijavi)

•          izlet v Abu Dhabi (min. 15 pax)  75 €, (najava in doplačilo ob prijavi)

•          izlet v Sarjah (min. 15 pax ) 52 €, (najava in doplačilo ob prijavi)

•          vzpon na Burj Khaliffo: 59 €. PRIPOROČAMO (najava in doplačilo možno do 30 dni pred odhodom).

Pri prijavah z večjim številom potnikov ne zagotavljamo nastanitve v hotelu soba ob sobi (to je možno le v kolikor ima hotel proste kapacitete, da nam to lahko omogočijo).

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

•          turistična taksa pribl. 5 eur na sobo na noč v hotelu,

•          napitnine 30 eur (tudi otroci)

•          metro pribl. 5 €.

POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

Maksimalno število oseb v sobi je 3.

Sobe z dvema dodatnima ležiščema v AE  so na vprašanje in z doplačilom za višjo kategorijo sobe.

Odgovorni organizator: PALMA d.o.o.