BALKAN EKSPRESS – AJDE VOZI MIŠKO!

249.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

NOVI SAD – BEOGRAD – SARAJEVO – MOSTAR – (DELTA REKE NERETVE)

Program

1. dan

Zgoden jutranji odhod z avtobusom. Vožnja do Novega Sada. Petrovaradinska trdnjava, ki si jo bomo ogledali, se imenuje tudi »Gibraltar na Donavi«. Velja za eno največjih in najlepše ohranjenih v Evropi. V mestu se bomo ustavili pred Saborno cerkvijo in mestno hišo. Popoldan vožnja proti Beogradu. Ogled mesta. Trg svobode, spomenik knezu Mihailu Obrenoviću, narodni muzej, narodno gledališče, otroško gledališče Boško Buha. Kalemegdan je že od nekdaj najbolj priljubljeno sprehajališče Beograjčanov. Sprehodili se bomo do trdnjave iz 18. stoletja. Saborna cerkev je najpomembnejše cerkveno poslopje v mestu, nasproti se nahaja patriarhijski dvor. Na panoramski vožnji bomo videli zvezno skupščino, preko mostu Gazela bomo prišli do Novega Beograda, kjer je kongresni Sava center. Večerja in nočitev v hotelu. Namesto večerje v hotelu lahko organiziramo večerjo (ob doplačilu) v stari boemski četrti Skadarlija, ki slovi po odličnih restavracijah. Ste za zabavo po Balkansko?

2. dan

Dopoldanski ogled. Dedinje, Hiša cvetja, od zunaj bomo videli stadion Crvene Zvezde in Partizana, hram Sv. Save. Peljali se bomo mimo Avale, priljubljene izletniške točke, kjer je na vrhu spomenik neznanemu junaku. Na bregovih Šumadije, ki je bogata z marmorjem in granitom, se na vrhu hriba Oplenac vzdiga kulturni spomenik izjemnega pomena – mavzolej dinastije Karadjordjević, muzej in cerkev sv. Djordje, ki si jih bomo ogledali. Prost popoldan v Beogradu. Večerja in nočitev v hotelu. Lahko pa se (ob doplačilu) odločite za organizirano večerjo na enem od številnih splavov na Savi ali Donavi. Beograd je totalni odbitek!!!

3. dan

Zajtrk. Do Sarajeva! Po popoldanskem prihodu v bosansko prestolnico si bomo z obveznim lokalnim vodnikom ogledali mestne znamenitosti. Mestna hiša, Univerza in njena knjižnica iz 19. stoletja, Gazi Husrev – begova džamija iz 16. stoletja, Careva džamija s kupolasto streho, stara pravoslavna cerkev. Baščaršija, s trgovinicami s spominki in seveda številnimi »čevapdžinicami« in »burekdžinicami. Oglede bomo zaključili v tunelu pod letališčem, katerega so zgradili leta 1992 in je v času vojne vihre predstavljal edini izhod iz obkoljenega mesta. Nastanitev. Večerja. Ponočnjakom predlagamo še obisk diskoteke.

4. dan

Vožnja do Mostarja. Mesto je postalo pomembno v času Otomanskega imperija in je takrat predstavljalo upravno administrativno središče hercegovske regije. V tem “turškem” obdobju so izgradili tudi znameniti kamniti most (l. 1566), ki so ga hrvaške vojaške sile porušile 1993. Ogled znamenitosti: most Sultana Sulejmana, Begova džamija, Mehmed Pašina džamija, novi kamniti most, drugi arhitekturni objekti, kjer se prepletajo mediteranski in orientalski vplivi… Vožnja do jadranske obale. Nastanitev. Morda še kopanje pred večerjo? Nočitev.

5. dan

Dopoldan namenjen užitkom na plaži. Izredno pa vam priporočamo dodaten izlet: *z ladjicami po delti reke Neretve. V kraju Metković se bo pričel naš ogled. S posebnimi neretvanskimi ladjicami – trupicami se bomo podali v odkrivanje kanalov in rokavov Neretve, njenih zamočvirjenih predelov kakor tudi bogate flore in favne ob reki. Da bo stvar bolj navihana bo skupino spremljal glasbeni duet, za goste pa bo pripravljena tudi pokušina suhih smokev. Organizirano kosilo. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v kasnih nočnih urah.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polpenzione v hotelu **/*** v večposteljnih sobah, oglede in izlete po programu, obveznega lokalnega vodnika v Beogradu, Sarajevu in Mostarju, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin; Tunel Dobrinja 2,50 EUR, mavzolej in muzej na Oplencu 3,50 EUR, dodatne ponudbe: *izleta s »trupicami« po delti reke Neretve v spremstvu dueta, s kosilom – 30 EUR, možnega doplačila za večerjo na Skadarliji ali na splavih – 14 EUR/ena večerja.

ODHODI: po želji (bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BALKAN EKSPRESS – AJDE VOZI MIŠKO!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.