GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

Trajanje:
2 dneva
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

Mistični srednji vek in življenje v gradovih

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna temeljito kulturo, zgodovino znamenitostmi južne Češke,

- razširitev znanja o srednjem veku,

- dijak bo natančneje spoznal tegobe srednjega veka od epidemij, soočanje z boleznimi, slabo infrastrukturo mest,

- dijak se bo seznanil z bivanjsko kulturo na gradovih,

- srečanje s prehranjevalnimi navadami srednjega veka,

- dijak bo spoznal sodoben utrip Češke.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-ROŽMBERK NAD VLTAVO-KRUMLOV-ČEŠKE BUDEJOVICE

Vožnja mimo Linza prek mejnega prehoda Doljne Dvorište na Češko. Ogled gradu Rožmberk nad Vltavo. Posebej zanimiva je originalna dekoracija v renesančni viteški dvorani, med slikarji pa je moč v zbirki občudovati Škreto, Kupeckega in J.M. Rotmayrja. Ob Vltavi se bomo odpeljali do bisera med južno češkimi mesti – Češkega Krumlova. Ogled drugega največjega gradu na Češkem (za Hradčani v Pragi). Mestu so od ustanovitve leta 1253 pečat dajale številne znane družine (Rosenbergi, predvsem pa Schwarzenbergi, ki so v “najboljših“ časih pod seboj imeli 200.000 podložnikov). Grad je bogato opremljen, voden ogled traja dobro uro. Vožnja do bližnjih Čeških Budejovic, središča Južne Češke. Nastanitev v hotelu,  sprehod  po starem delu Budejovic. Obisk največjega trga na Češkem, ki ga obkrožajo baročne in renesančne meščanske hiše.

 

  1. DAN: HLUBOKA-PISEK-ZVIKOV-SLOVENIJA

Vožnja do gradu Hluboka, najbolj obiskanega med češkimi  gradovi. Zgradili so ga že  v 13. stoletju, po zadnji prenovi v prejšnjem stoletju spominja na Windsor ali pa ker Neuscwanstein – zaradi številnih stolpičev, bogate notranje opreme in veličastne lege. Vožnja v Pisek, ki je tako kot številna druga češka mesta zaščiten kulturni spomenik. Mesto je dal zgraditi slavni Otokar Premysl II. in se lahko pohvali z  najstarejšim kamnitim mostom v državi (13. stoletje). Zatem se bomo odpeljali še do Zvikova,  očaka med češkimi gradovi, ki je nastal že za vladavine Otokarja Premysla I. in Vaclava I. v letih 1226 – 1248. Ima enkratno lego na sotočju rek Otave in Vltave. Sledi zgolj še vožnja domov.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GRADOVI JUŽNE ČEŠKE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.