BARVITOST HRVAŠKE ISTRE

Trajanje:
2 dneva
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

BARVITOST HRVAŠKE ISTRE

Idiličnost hrvaške Istre se zrcali v miniaturnih kamnitih mestih, ki kar žarijo na gričih notranjosti hrvaške Istre. Ob tem bogata zgodovina Poreča in Rovinja, ki nedvomno predstavlja eno najlepših obmorskih mest v Sredozemlju

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

Cilji:

- spoznavanje szgodovine in kulture Hrvaške

- od kod beseda kravata

- srečanje z zgodovino in etnologijo hrvaške Istre

- od kod posebna lokacija rovinja

- antični Rim v Istri

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

Program potovanja:

 

  1. DAN: SLOVENIJA-POREČ-ROVINJ

Zgoden jutranji odhod. Vožnja do Poreča. Sledi ogled mesta Poreč, ki je bil v času Rimljanov vojaški tabor, nato se je razvilo v utrjeno srednjeveško mesto pod beneško oblastjo. Sprehod po mestu. Po želji bomo obiskali znamenito Evfrazijevo baziliko iz 6. stoletja, ki je od l. 1997 pod zaščito Unesca. Nato se bomo odpravili do Rovinja. Čudovito mesto na zahodni obali Istre, v katerem vas bodo kamnite uličice s slikovitimi galerijami, trgovinami in restavracijami popeljale proti prepoznavnemu zvoniku cerkve Sv. Evfemije, ki se nahaja na hribu sredi polotoka. Cerkev naj bi bila največja baročna stavba v Istri, stolp Sv. Evfemije pa je hkrati tudi najvišja točka Rovinja, s katere se razlega čaroben pogled na mesto in arhipelag, ki ga obkroža. Cerkveni stolp je replika je zvonika bazilike sv. Marka v Benetkah z bronastim kipom sv. Evfemije na vrhu. Kip se obrača v smeri vetra, ki jo kaže s svojo desno roko. Samo pol ure lahkega sprehoda zadostuje, da prehodite tri najbolj znane rovinjske ulice; začnemo s Carrero, ki je polna trgovin in malih galerij, nato se podamo po najlepši, Bregoviti ulici in naprej po neizogibni ulici Grisia, ki je znana po svoji tradicionalni razstavi slik. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

  1. DAN: LIVADE, MOTOVUN, GROŽNJAN, SLOVENIJA

Vožnja do kraja Livade, kjer predelujejo tartufe. Potrudili se bomo (vedno ne moremo zagotoviti), da boste videli kopijo enega največjih najdenih tartufov kdaj koli na svetu, težkega okoli 1,31 kg. Našla sta ga tukajšnji gostinec Giancarlo Zigante in njegova psička Diana, 2. novembra 1999, nedaleč od Buj, in je uvrščen v znamenito Guinnessovo knjigo rekordov kot do takrat največji najdeni tartuf na svetu. Obisk Motovuna. Mestece na griču kraljuje nad dolino reke Mirne, znano po poletnem filmske festivalu. Nato nas čaka Grožnjan – danes poznan kot »mesto umetnikov«. Med izvajanjem projekta revitalizacije so številne zapuščene hiše preuredili v slikarske ateljeje, galerije in druge objekte namenjene kulturni dejavnosti. Tako se v Grožnjanu nahaja dvajset galerij in umetniških ateljejev, poletna mednarodna filmska šola,…  Vožnja na obalo. Popoldanska vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BARVITOST HRVAŠKE ISTRE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.