PRAGA

Trajanje:
2 dneva
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

PRAGA

INTERAKTIVNI TEAM BUILDING PROGRAM

Utrip češke prestolnice, spoznavanje življenja češkega skladatelja Bedžeriha Smetane in Antonina Dvoraka, praška državna opera ali narodno gledališče, spomin na Švejka

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna temeljito kulturo, zgodovino in znamenitosti Prage,

- razširitev znanja o čeških skladateljih Smetani in Dvoraku,

- dijak bo natančneje spoznal tranzicijo, češko žametno revolucijo, v kateri se je Češka osamosvojila,

- dijak bo seznanjen z deli Jožeta Plečnika v Pragi,

- dijak se bo seznanil z bivanjsko kulturo češke prestolnice,

- srečanje z zgodbo o Švejku,

- srečanje s češko kulinariko,

- gledališki umetniški utrip z ogledom opere ali baleta,

- dijaku bo predstavljen sistem vzgoje in izobraževanja na Češkem.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-PRAGA

Vožnja do Prage. Povzpeli se bomo na Hradčane, ki nekako dominirajo nad Prago. Sledi ogled praškega gradu. Ali veste da velja za največji grad na svetu? 570 m dolga in 128 m široka veličastna stavba je nedvomno deležna kar največje pozornosti. Kaj nas pričakuje? Največja mestna cerkev, gotska katedrala sv. Vida, ki so jo začeli graditi davnega l. 1344. Gotska kapela sv. Venčeslava, stara kraljeva palača, Smodniški stolp…  In kaj je ustvarjal v Pragi Plečnik? Očarljivost arhitekture ne pozna meja. Nerudova ulica in baročna Mala strana. Popoldne bo nekoliko bolj sproščeno. Idila zlatega mesta. Nadaljevanje ogledov. Praško Novo mesto je začel graditi Karel IV.. Na tleh nekdanjega “konjskega trga” stoji danes imenitna avenija – trg sv. Venčeslava (Vaclavske namesti). Le streljaj vstran se nahaja najlepši primerek češke arhitekture 19. stol. – Narodno gledališče. Nastanitev v hotelu. Skladno s programom opere ali baleta v času obiska vam predlagamo ogled predstave  v praški državni operi ali narodnem gledališču.

  1. DAN: PRAGA–SLOVENIJA

Dopoldne si bomo ogledali Staromestni trg (Staromestske namesti), ki ga obkrožajo mogočne stavbe: Baročna cerkev sv. Nikolaja, mestna hiša z urnim stolpom (bogata astrološka ura iz leta 1410 je prava mestna posebnost). Ne bomo pozabili na Karlov most z 31 kipi in gotskima stolpoma. Vožnja v Slovenijo.

 

INTERAKTIVNI TEAM BUILDING:

  1. NALOGA:

Oglej si cerkev na sliki – je najbolj oblegana in najbolj znana cerkev v Pragi. Najdi cerkev (namig: za pomoč prosi domačine), napiši komu je cerkev posvečena ter opiši čemu je bila cerkev, poleg bogoslužja,  namenjena v preteklosti ter kaj najdemo v cerkveni kripti.

 

  1. NALOGA

Fotografiraj in napiši kateri je najbolj znan praški most. Kdo in

kdaj je položil temeljni kamen ter katera dva dela Prage povezuje.   

 

  1. NALOGA

Napiši kako se imenuje Praški grad, ki velja za največji grad na svetu?  Kateri znani arhitekt mu je po 1. sv. vojni vtisnil zadnji pomembni pečat? Najdi njegov kip in ob njem napravite skupinsko fotografijo.

 

  1. NALOGA

Dobro si oglej uro na fotografiji – je ena najstarejših in najbolj zapletenih ur, ki so jih kadarkoli napravili. Napiši ime trga in stavbe kjer se ura nahaja? Ura je sestavljena iz treh delov – napiši katerih?  Vsako polno uro, ura »oživi«. Napiši kaj oz. koga ura prikaže?

 

  1. NALOGA:

Najdi kip na sliki (namig: povprašaj domačine), napravite skupinsko fotografijo in napišite koga prikazuje. Napišite zavetnik česa je svetnik na konju.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “PRAGA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.