GORENJSKA

Trajanje:
1 dan
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Discount:

Special offer

Opis

GORENJSKA

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

- Srečanje s srednjeveško Škofje Loko

- obisk Bleda

- spoznavanje gorenjskih etnoloških značilnosti,

- obisk adrenalinskega parka Bled

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: ODHODNO MESTO, ŠKOFJA LOKA, BLED, PUSTOLOVKI PARK BLED

Vožnja do enega najstarejših srednjeveških mest v Sloveniji. Škofja Loka se nam bo predstavila s svojimi znamenitostmi. Kašča, cerkev sv. Jakoba, Kapucinski samostan, Homanova hiša,… Vožnja do slovenskega turističnega bisera, Bleda. Sprehod ob jezeru in seveda »fotogenično« fotografiranje blejskega jezera in gradu, ki na visokih skalah nadzoruje Bled. A poznate legendo o nastanku jezera? Tamkaj, kjer danes leži Blejsko jezero nekoč ni bilo vode, ampak cvetoča, travnata dolina, sredi katere je stal hribček na katerem je bila velikanska skala. V mesečnih nočeh so ob tej skali plesale gorske vile. V zeleni dolini pa so pastirji pasli svoje ovce…….  Več boste izvedeli na poti. Ostalo nam je lepo vilinsko jezero z otočkom pod gorami. Na majhnem z drevjem poraslem apnenčastem otočku stoji cerkev Marijinega vnebovzetja, proštija, mežnarija, župnišče in kapelici. Nekaj prostega časa za pohajkovanje na Bledu. Sledi vožnja do pustolovskega parka Bled. Sedaj pa se začne. Z vzpenjačo do parka. Tam goste pričakuje 81 pustolovščin na 5 različnih poteh med krošnjami v šestih težavnostnih kategorijah. Najprej vam bodo razložili, kako obisk poteka, dobili boste seveda tudi posebno zaščitno opremo. Z usposobljenimi vodniki parka pa se bo avantura pričela. Hoja po plezalnem poligonu visoko med krošnjami (težavnostno stopnjo si izberete sami), nedvomno posebej atraktiven spust z zip-linom (2 x 100 m),… za zaključek pa poletno smučanje v dolino. Nepozabno doživetje. Ostane vam še samo pot domov.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GORENJSKA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.