BEOGRAD-DJERDAP

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

BEOGRAD-DJERDAP

Prestolnica nekdanje SFRJ, danes Srbije, doktrina pravoslavne cerkve in obisk največje hidroelektrarne na Balkanu - Djerdap

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna znamenitosti Beograda,

- dijak razširi znanje o zgodovini Srbije, s poudarkom na dinastijah Obrenovićev in Karadžordževićev,

- utrjevanje znanj s področja zgodovine SFRJ,

- dijak se bo spoznal natančneje s pravoslavno vero,

- dijak se bo srečal z novimi znanji s področja letalstva,

- dijak bo spoznal fenomen turbo-folk glasbe,

- spoznavanje srbske kulinarike,

- dijak bo spoznal zgodovino zadnje balkanske vojne 1992 – 1995,

- dijak si bo ogledal največjo hidroelektrarno na Balkanu – Djerdap na reki Donavi.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA–BEOGRAD

Avtobusni prevoz do Beograda. Mesto na obronkih Avale, v sotočju Save in Donave, je imelo skozi burno zgodovino izredno strateško lego. Le kdo si ga ni lastil? Od Keltov (3. stol. pr.n.š.) do Rimljanov, Hunov, Bizantincev, Slovanov (ti so mu poklonili ime Beli Grad), pa srbskih kraljev Dragutina in Milutina, Ogrov, Turkov,… Ogled mesta. Trg republike, spomenik knezu Mihailu Obrenoviću, narodni muzej, narodno gledališče, kalemegdanska trdnjava. Ulica Kneza Mihajla, Saborna cerkev – najpomembnejše cerkveno poslopje v mestu, patriarhijski dvor. Na panoramski vožnji bomo videli zvezno skupščino, hišo Iva Andrića, Terazije, Dedinje (hiša cvetja). Nočitev v hotelu.

  1. DAN: BEOGRAD-DJERDAP-BEOGRAD

Avtobusni prevoz na srbsko-romunsko mejo. Tam nas čaka ogled največje hidroelektrarne Balkanu. Djerdap. V zgodnjih sedemdesetih letih, ko je bila izgrajena, je veljala za 4. največjo hidroelektrarno na svetu. Ogled elektrarne, srečanje z zgodovino in tehničnimi lastnostmi gradnje. Srečali se bomo tudi z delom nacionalnega parka Djerdap. Vrnitev v Beograd.

  1. DAN: BEOGRAD-SLOVENIJA

Najprej si bomo ogledali beograjsko mestno znamenitost za ljubitelje športa – znameniti stadion Crvene zvezde – Marakano. Uradno sprejme 55.500 gledalcev, največji obisk pa je doživela na tekmi Crvena zvezda – Ferencvarosi leta 1975, ko se je na stadion stlačilo kar 117.000 obiskovalcev. Vožnja do Avale, najvišjega hriba na robu šumadijske planote, kjer se nahaja veličasten spomenik Ivana Meštorviča, posvečen neznanemu junaku. Prav za konec – obisk izredno zanimivega in odlično vodenega muzeja letalstva. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BEOGRAD-DJERDAP”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.