ČRNA GORA

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

ČRNA GORA

Geografija in geologija fjorda Boke Kotorske, srednjeveška Kotor in Budva, nacionalna parka Lovčen in Skadarsko jezero … in kaj je povzročilo veliki preboj črnogorskega turizma

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna Kotor, Budvo, Cetinje in  njihove znamenitosti,

- dijak razširi znanje o oblikovanju fjordov,

- srečanje z dvema nacionalnima parkoma,

- utrjevanje znanj s področja gorskega sveta Črne gore,

- dijak se bo med plovbo srečal z največjim jezerom na Balkanu,

- spoznavanje črnogorske kulinarike,

- predstavitev fenomena razvoja črnogorskega turizma in obisk Porto Montenegro.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIIJA–KOTOR–BUDVA

Vožnja do Črne gore. Prispeli bomo do fjorda Boke Kotorske in mesta pod zaščito UNESCO, Kotorja. Mesto je bilo prvič omenjeno že leta 168 pr.n.št., saj je bilo del rimske province Dalmatia. V srednjem veku so se pojavili Saraceni, kasneje Iliri, Kotor je bil del bolgarskega imperija, Srbije in dubrovniške republike. Sprehod skozi mesto. Katedrala sv. Trifuna, mestna vrata. Odhod iz Kotorja. Nastanitev v hotelu.

  1. DAN: BUDVA–LOVČEN–CETINJE–SKADARSKO JEZERO

Če bodo vremenske in snežne razmere dopuščale – avtobusni prevoz do 1.574 m visokega Lovčena, ki se nahaja sredi istoimenskega narodnega parka. Obisk mavzoleja črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Panoramska vožnja skozi staro črnogorsko prestolnico – miniaturno Cetinje. Izvedeli boste, da je bil v Cetinju leta 1493 tiskan Cetinjski oktoik, prva knjiga tiskana v slovanskem jeziku. Obisk muzeja Kralja Nikole. Vožnja do Skadarskega jezera. Površina se giblje med 370 km² in 520 km², odvisno od letnega časa in dotokov rek. Z ladjico bomo krenili na spoznavanje jezera. Organizirano piknik kosilo na obali. Postanek na razgledni točki nad otokom Sveti Štefan. Nočitev.

  1. DAN: BUDVA–PORTO MONTENEGRO-SLOVENIJA

Dopoldanski ogled Budve. Njena zgodovina naj bi segala kar 3500 let v preteklost. Posebej so jo zaznamovali antični Grki, Rimljani in kasneje Beneška republika. Ozke ulice izgrajene pod močnim vplivom beneške arhitekture. Cerkev sv. Ivana izgrajena že v 7. st.n.št.. Postanek v Porto Montenegro, ki ga ob Monte Carlu in Porto Cervo na Sardiniji trenutno štejejo za najbolj prestižno marino v Sredozemlju. Zgodba o uspehu črnogorskega turizma. Vrnitev v domovino.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ČRNA GORA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.