SEVERNA DALMACIJA IN KORNATI

Trajanje:
3 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

SEVERNA DALMACIJA IN KORNATI

Vpliv imperatorja Dioklecijana na razvoj Splita, Trogir in njegova zapuščina UNESCO, geografske lastnosti nacionalnih parkov Kornati in Krka, zapuščina izumitelja Nikole Tesle

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna dve dalmatinski mesti z znamenitostmi pod zaščito UNESCA,

- razširitev znanja o prisotnosti rimskega imperija na Balkanu s poudarkom na življenju in delovanju cesarja Dioklecijana,

- srečanje z dvema nacionalnima parkoma,

- utrjevanje znanj s področja geografije otoškega sveta severne Dalmacije,

- dijak se bo med plovbo srečal z NP Kornati,

- dijak bo spoznal NP Krka,

- razširitev znanj o ustvarjanju in življenju Nikole Tesle v vrhunskem centru,

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-SPLIT-TROGIR

Vožnja do Splita. Že v 6. stol. pr.n.št. grška kolonija Aspalathos, po Ilirskih vojnah (229 – 219 pr.n.št.) rimska provinca Dalmacija. Zanjo je največ naredil rimski imperator Dioklecijan, posebej seveda z znamenito palačo. Kar na 38.000 m² se nahaja palača in njeni vrtovi, nekdanji trgi,…. Sam objekt je pod zaščito UNESCO. Ogled mesta. Popoldan je moč organizirati obisk odlično organiziranega doma za ostarele in se pobliže spoznati s področjem gerontologije in zdravstvene oskrbe starostnikov. Sledi ogled Trogirja, naseljenega že v 3. stoletju pr.n.št. kot starogrški Tragurion. Mesto – muzej je prav tako pod zaščito UNESCO. Palača Čipiko, stolp Kamerlengo, izredna arhitektura katedrale Sv. Lovre. Nastanitev v hotelu  v severni Dalmaciji.

  1. DAN: NACIONALNI PARK KORNATI

Spoznavanje Nacionalnega parka Kornati z ladjo. Ta najgosteje z otočki posejan arhipelag v Sredozemlju pa šteje kar 158 otokov. 89 od njih sodi v okvir nacionalnega parka Kornati, kjer bomo občudovali tudi do 80 m visoke klife, ki strmo padajo v morje. Organizirano »piknik« kosilo in prost čas za kopanje. Vrnitev v hotel, nočitev.

  1. DAN: NACIONALNI PARK KRKA-GOSPIČ-SLOVENIJA

Tudi ta dan nas pričakujejo naravne znamenitosti severne Dalmacije. Obiskali bomo zeleno svežino nacionalnega parka Krka. Nahaja se kar na 109 km². Nacionalni park je dobil ime po reki Krki, ki ob reki Čikoli predstavlja vodno bogastvo parka. Najprej si bomo ogledali znameniti Skradinski buk. Sedem slapov, ki se pretaka preko 17 apnenčastih teras v dolžini 800 m in širini 200 m do 400 m. Višinska razlika pa znaša 45 m. Izvedeli boste, da so na reki Krki konec 19. stoletja zgradili prvo hidroelektrarno v Evropi, in drugo na svetu. Le nekaj dni po prvi, odprti na slapovih reke Niagare. Vožnja do Gospiča. V Smiljanu bomo obiskali odličen poučni spominski center velikega izumitelja, fizika, elektrotehnika – Nikole Tesle in se seznanili z njegovim življenjem in delom. Vrnitev v Slovenijo.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SEVERNA DALMACIJA IN KORNATI”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.