ČRNA GORA S KANČKOM HRVAŠKE IN ALBANIJE

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

ČRNA GORA S KANČKOM HRVAŠKE IN ALBANIJE

Geografija in geologija fjorda Boke Kotorske, srednjeveška Kotor in Budva, nacionalna parka Lovčen in Skadarsko jezero, 2 mesti pod zaščito UNESCO … kaj je povzročilo veliki preboj črnogorskega turizma, izlet v Albanijo in še ogled Dubrovnika

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak spozna Kotor, Budvo, Cetinje in  njihove znamenitosti,

- dijak razširi znanje o oblikovanju fjordov,

- srečanje z dvema nacionalnima parkoma,

- utrjevanje znanj s področja gorskega sveta Črne gore,

- dijak se bo med plovbo srečal z največjim jezerom na Balkanu,

- spoznavanje črnogorske kulinarike,

- predstavitev fenomena razvoja črnogorskega turizma in obisk Porto Montenegro,

- srečanje z biserom Sredozemlja – Dubrovnikom,

- srečanje z mestom Skadar in albansko sedanjostjo.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-DUBROVNIK-BUDVA

Vožnja do Dubrovnika. Čudoviti jadranski biser sodi med mesta pod posebno zaščito UNESCO, kjer so snemali  STAR WARS, Igra prestolov, Robin Hood…. V spremstvu obveznega lokalnega vodnika se bomo sprehodili po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber…Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico.  Potrebno se bo posloviti. Vožnja proti Črni gori. Preko Kotorskega zaliva in do Budve. Nastanitev v hotelu.

  1. DAN: BUDVA-CETINJE-LOVČEN

Po zajtrku se bomo popeljali do stare črnogorske prestolnice Cetinja. Ogled Njegoševega muzeja (palača), kjer se nam življenje dinastije Petrovićev predstavi v nepredvidljivih razsežnostih male, a zelo pomembne državice. Zatem se bomo povzpeli na 1.574 m visok Lovčen in si ogledali mavzolej črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Vožnja do Svetega Štefana. Stoletja naseljen otoček-polotoček je v svetu poznan kot prestižni turistični center, ki je vedno znal poskrbeti za želje tudi najbolj petičnih gostov. Prosti čas za fotografiranje na plaži nasproti Sv. Štefana. Nočitev.

  1. DAN: BUDVA–SKADAR (ALBANIJA)

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v Albanijo. V eno najstarejših in zgodovinsko najpomembnejših mest v Albaniji – Skadra. Mesto leži 85 km od Budve ob Skadarskem jezeru in šteje približno 75.000 prebivalcev. Tako se boste srečali z mestom in Skadarskim jezerom. Mesto »Skodra« je bilo znano že v antiki in je bilo od srede 3. stoletja pr. n. št. prva prestolnica ilirskega Ardijejskega kraljestva. Leta 168 pr. n. št. so mesto zasedli Rimljani in ga kolonizirali. Skadar se je  razvijal tudi v času bizantinske nadvlade, beneške republike, otomanske prisotnosti,… V srednjem veku so mestni obrtniki so proizvajali tkanine, svilo, orožje in srebrn nakit. V drugi polovici 19. stoletja je mesto postalo pomembno središče Skadrskega vilajeta in celega Balkana. Imelo je več kot 3.500 trgovin in delavnic. Ogledali si bomo četrt Pjaca s spomenikom materi Terezi, Gjuhadol, trdnjavo Rozafa,… Povratek v Črno goro. Nočitev.

  1. DAN: BUDVA-KOTOR–PORTO MONTENEGRO

Izlet. Srečali se bomo z veličastnim fjordom Boke in spoznali tudi Kotor – mesto pod zaščito UNESCA. Več kot 4 km dolgo mestno obzidje skriva za seboj urejeno, ponosno mesto.  Ob povratku se bomo le streljaj od Tivata ustavili v Porto Montenegro. Veličasten turistični projekt so Črnogorci ustvarili pred nekaj leti. Danes se Porto Montnegro uvršča med najprestižnejše in najmodernejše marine v Sredozemlju. V luksuznem kompleksu se nahajajo seveda tudi luksuzne hotelske kapacitete, stanovanja za najem, butiki, restavracije…. In seveda prestižne jahte in jadrnice. Tudi podmornica, izdelana v časih Jugoslavije. Paša za oči. Vrnitev v Budvo.

  1. DAN: BUDVA–SLOVENIJA

Dopoldanski ogled Budve. Njena zgodovina naj bi segala kar 3500 let v preteklost. Posebej so jo zaznamovali antični Grki, Rimljani in kasneje Beneška republika. Ozke ulice izgrajene pod močnim vplivom beneške arhitekture. Cerkev sv. Ivana izgrajena že v 7. st.n.št.. Vrnitev v domovino.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ČRNA GORA S KANČKOM HRVAŠKE IN ALBANIJE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.