NOTRANJSKA, POKOLPJE, KOČEVSKO

Trajanje:
2 dneva
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Discount:

Special offer

Opis

NOTRANJSKA, POKOLPJE, KOČEVSKO

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

CILJI:

- dijak spozna temeljito, kulturo, zgodovino in znamenitosti Notranjske, Pokolpja in Kočevja,

- dijak se sreča s presihajočim Cerkniškim jezerom,

- srečanje s kraškim pojavom – Križno jamo

- dijak se sreča z etnološkimi posebnostmi Notranjske,

- spoznavanje centra Kočevja,

- srečanje z zgodovino in zapuščino Kočevarjev,

- športna aktivnost – rafting na Kolpi ali paintball.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: ODHODNI KRAJ, RAKOV ŠKOCJAN, KRIŽNE JAME, CERKNIŠKO JEZERO, GRAD SNEŽNIK, KOČEVSKA REKA, OSILNICA

Vožnja do Rakovega Škocjana, kraške doline ob severnem vznožju Javornikov,ki je nastala z udiranjem in rušenjem stropa kraške jame. Po dnu doline vijuga potok Rak, obdan z lazi in poplavnimi travniki. Rak polnijo vode, ki se skozi podzemlje stekajo s Cerkniškega polja in izpod Javornikov. Na sprehodu bomo priča milijone let trajajočim geološkim procesom in naravnim mostovom (mali in veliki most). Zato nominacija Rakovega Škocjana za uvrstitev na seznam Svetovne naravne dediščine UNESCO.  Obisk križne jame, kjer boste dobili mini opremo za obisk jame. Gumijaste škornje in svetilko. V zadnji jami se bomo popeljali z gumijastimi čolni. Vožnja do  presihajočega Cerkniškega jezera na južnem delu Cerkniškega polja. Ko je polje poplavljeno, meri njegova površina 26 km², ob močnem deževju pa lahko doseže tudi do 38 km². Postanek pred atraktivnim gradom Snežnik (zunanji ogled, zelo instagramabilen…), kjer boste seznanjeni z njegovo zgodovino. Vožnja preko Kočevske reke, ker se bomo spomnili Kočevskih Nemcev – Kočevarjev. Svoj jezik, bavarsko narečje kočevarščino, so ohranjali več kot 600 let. Nadaljevanje poti preko prelaza Strma reber. Atraktivna serpentinasta cesta nas bo pripeljala do Osilnice. Nastanitev.

 

  1. DAN: OSILNICA, KOLPA, RAFTING (ALI PAINTBALL), KOČEVJE, MARIBOR

Zajtrk. Dopoldan boste prejeli opremo za rafting (neoprenska obleka, copati, rešilni jopič, čelada, anorak). S seboj pa je potrebno imeti kopalke, brisačo, priporočljiva je tudi krema za sončenje. Z organiziranim prevozom se bomo odpeljali do vstopnega mesta in prisluhnili inštrukcijam vodnika. Začne se nepozaben izlet, ki traja cca 3 ure, odvisno od vodostaja reke. Kolpski raft sodi v turistično kategorijo raftingov,… torej brez strahu. Noro doživetje je spuščanje po brzicah in okljukah Kolpe. Predlagamo vam nepremočljive torbice za vaše mobilne telefone. Nedvomno bo nastalo veliko fotografij. Namesto Raftinga pa se lahko odločite tudi za paintball. Instrukcije, obleko, čelade in vso potrebno opremo dobite na mestu paintballa. Vrnili se bomo do našega hotela. Po Kolpski dolini se bomo odpravili v smeri Kočevja. Mestece leži na kraškem Kočevskem polju, na obeh straneh kraške reke, ponikalnice Rinže. Kratek postanek v centru mesta (premorejo enega največjih sakralnih objektov v Sloveniji, kamnito triladijsko baziliko, posvečeno sv. Jerneju). Mimo Žužemberka ob reki Krki, ki predstavlja osrednji vodotok Suhe krajine. Foto postanek pri Žužemberškem gradu, ki se uvršča med najslikovitejše srednjeveške trdnjave na Slovenskem.  Vrnitev do odhodnega mesta.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NOTRANJSKA, POKOLPJE, KOČEVSKO”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.