HALLO ICH BIN EIN BERLINER! JA, JA, JA JAZ PRŠU IZ SLOVENIJA, AHA

255.00 

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

BERLIN, POTSDAM IN NÜRNBERG

Program

1. dan

Večerna ura. Na pot z avtobusom! Vožnja s kratkimi postanki preko Avstrije in Nemčije.

2. dan

Dopoldan bomo prispeli v nemško prestolnico – Berlin. Podali se bomo na krožno vožnjo. Znameniti Alexanderplatz, simbol mesta – Brandenburška vrata, palača Reichstaga, ki je v maju leta 1999 ponovno postala sedež Bundestaga – nemškega parlamenta. Najbolj prestižna berlinska ulica Unter den Linden – Pod lipami, Bebelplatz, Državna opera, katedrala, Humboldtova univerza, mestni park Tiergarten. In že bomo na najznamenitejši ulici nekdanjega zahodnega Berlina – Ku-damm ali Ulica volilnih knezov. Spominska cerkev cesarja Wilhelma, znameniti ZOO! Potrebno se bo ustaviti pod stekleno kupolo »Fujijama« na Potsdamer Platzu. Französischer Dom, Deutscher Dom… Preko Muzejskega otoka se bomo pripeljali nazaj do osrednjega trga Berlina – Alexanderplatza. Nastanitev. Kanček prostega popoldneva. Večerja in nočitev. Ste za spoznavanje pestrega nočnega življenja? Sevedaaaa!!!!

3. dan

Po zajtrku se bomo odpravili na odkrivanje tri milijonskega mesta, ki ga je zgodovina po drugi svetovni vojni tako usodno razdelila na dva dela. Za začetek in v primeru, da ni prevelike gneče – sprehod po stekleni kupoli Reichstaga. Zunanji ogled gradu Charlottenburg, Check-point Charlie, ki predstavlja grozljive trenutke nezmožnosti prehoda iz ene Nemčije v drugo. Alexander platz, kjer nas bo pozdravil Fernsehturm (365 m visok TV stolp) in najstarejši del mesta – Nikolaiviertel. Radovednim predlagamo, da se odpravite na znameniti muzejski otok. Posebej bi izpostavili Altes museum – Stari muzej in Pergamon Museum – pergamonski muzej. Večerja in nočitev v hotelu. Lahko noč!

4. dan

Zajtrk. Vožnja do Potsdama. Ruska četrt Alexandrovka, nizozemska četrt… V 18. stoletju je Friedrich II. izgradil številne čudovite palače v parku Sanssouci. Orientacijski ogled Potsdama in nato nemudoma v že omenjen park. Nova palača, Knobelsdorffov grad Sanssouci iz 1747 leta. Obilje okrasja v slogu rokokoja. Popoldne vrnitev v Berlin. Prosto za samostojno raziskovanje mesta. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan

Zajtrk. Vožnja do mesta Albrechta Dürerja – NÜRNBERG-a. Danes je drugo največje mesto na Bavarskem poznano po velikem predbožičnem sejmu na Hauptmarktu. Prijazen sprehod skozi mesto. Stara mestna hiša, zgodnjegotska cerkev sv. Sebalda, vodnjak Schöner Brunnen, Marijina cerkev. Reka Pegnitz, ki deli staro mestno jedro na dva dela, stare zgradbe in mostovi, dajejo Nürnbergu posebno vzdušje. V Slovenijo bomo prispeli v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione v hotelu **/*** ali youthhostlu v večposteljnih sobah, vse izlete in zunanje oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin v muzeje 3-5 EUR. V nekaterih muzejih je vstop s potrdilom šole brezplačen

ODHOD: po želji (bus-bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “HALLO ICH BIN EIN BERLINER! JA, JA, JA JAZ PRŠU IZ SLOVENIJA, AHA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.