ŠE NAPOLEONU SE JE UTRGALO OD LEPOTE

365.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Prevoz z bus / ladja
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

SKRIVNOSTNA IN NEOKRNJENA KORZIKA

Program

1. dan

Avtobusni odhod v večernih urah. Nočna vožnja preko severne Italije.

2. dan

Prebudili se bomo nekaj pred Livornom ali Genovo. Trajektna vožnja do Bastie. Lahko se boste sončili na ležalnikih, obiskali prodajalno, restavracijo, bar. Morje bomo zamenjali za kopno in se najprej ustavili v Cortu. Obisk citadelle. Preko gorskega prelaza Col de Vergio bomo prispeli do hotela v Evisi ali v Portu. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan

Zajtrk. Porto. Prijazno mesto, zasidrano med skalovje, visoke evkaliptuse, starodaven genovski stražni stolp in temno modro morje. Vstop v zaščiteno področje – naravni park Piana, katerega »vrh« so nedvomno neobičajne rdeče skale prekrite z mahom, lišaji in osamelimi bori. Pred vami se bo namreč odprla divja lepota Calanche. Sledi ogled Ajaccia. Katedrala, trg maršala Focha, trg De Gaulle, Napoleonova rojstna hiša in Napoleonova jama, ki nosi v sebi skrivnost genija velikega vojskovodje. Tudi kopali se bomo. Za konec otočje Sanguinaires oziroma Krvoločno otočje. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan

Zajtrk. Sartene – sivi granit najbolj korziškega med korziškimi mesti. Obisk farne cerkve, kjer se vsako leto zaključi neobičajna procesija – catenacciu. Bonifacio, skrit za obzidjem, pripet na bele previsne skale v katere nenehno udarja kristalno čisto morje. Možnost izleta z ladjico po mini arhipelagu okoli Bonifacia. Sprehod v labirintu ulic, mornarskem pokopališču, med številnimi restavracijami in prodajalnami. Popoldne se bomo kopali na najdaljši peščeni plaži na otoku, Robinzonski plaži. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan

Zajtrk. Po vzhodni obali se bomo vrnili do Bastie. Plovba Bastia-Livorno/Genova in vožnja proti Sloveniji.

6. dan

Domov bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, prevoz s trajektom na relaciji Livorno/Genova-Bastia-Livorno/Genova, 3 polpenzione v večposteljnih sobah v hotelih**, vstopno-izstopno takso na otok, pristaniške pristojbine, oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin in fakultativnega izleta z ladjo, kar znaša približno 25 EUR.

ODHODI: po želji (bus-ladja)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ŠE NAPOLEONU SE JE UTRGALO OD LEPOTE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.