BISER ŠPANIJE – ANDALUZIJA

Trajanje:
5 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

BISER ŠPANIJE - ANDALUZIJA

Dežela flamenka, biseri Andaluzije – Granada, Sevilja, Cordoba, španska inkvizicija kot posledica islamizacije iberskega polotoka, mavrska kultura, Španija danes

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Sevilje, Granade, Cordobe,

- razširitev znanja o življenju in delu španske kraljeve družine,

- uporaba španskega jezika,

- dijak bo razširil znanje o  islamizaciji iberskega polotoka,

- seznanjanje s špansko inkvizicijo kot modelom rekonkviste izpod muslimanov in španskih Židov, z začetkom pomembnega leta 1492,

- kdo sta bila Ferdinand II. Aragonski in Izabela Kastiljska?

- dijak se bo seznanil s kolonialnim obdobjem Španije in vplivom izkoriščanja koloniziranih držav na njihov gospodarski razvoj,

- dijak se bo seznanil z izvorom flamenka,

- dijak se bo seznanil z vplivom mavrske kulture na tedanjo Španijo,

- dijak se bo seznanil z delom španske kuhinje,… s poudarkom na pripravi dobre paelle, pa tudi seznanitev s pripravo sangrije,

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA-MALAGA

Avtobusni transfer na letališče. Po poletu v Malago sledi prevoz do izbranega hotela. Dijaki bodo seznanjeni z osnovnimi informacijami o Španiji in Andaluziji. Nastanitev v hotelu. Odvisno od časa pristanka bomo ob zgodnejšem pristanku izvedli nekaj ogledov že ta prvi dan. Večerja, nočitev.

  1. DAN: MALAGA-GRANADA

Vožnja do zadnje mavrske prestolnice v Španiji – GRANADE. V mestu bomo obiskali neprimerljivo mojstrovino islamske umetnosti in arhitekture – mavrsko palačo Alhambro. Obiskali bomo tudi bližnjo trdnjavo El Generalife, ki obiskovalca preseneti s pisanimi vrtovi. Ogled spomenikov, ki so jih postavili španski kralji ob koncu rekonkviste. Izstopata palača Karla V. in veličastna stolnica s kraljevo kapelo, v kateri počivata “katoliška kralja” Ferdinand in Isabela. Nastanitev. Nočitev.

  1. DAN: GRANADA-CORDOBA

Po zajtrku sledi vožnja do CÓRDOBE. Pohajkovali bomo po slikovitih mavrsko obarvanih ulicah in skušali užiti utrip mesta. Ogled najpomembnejšega spomenika – Mezquite, mošeje tisočerih stebrov. Ta pripoveduje zgodbo o svojem sijaju v času kalifata v Cordobi. Mošeja je bila po končani rekonkvisti spremenjena v katoliško cerkev in katedralo ter doživela vrsto arhitekturnih sprememb. Sprehodili se bomo do rimskega mostu čez reko Guadalquivir ter po Juderiji, nekdanjem židovskem predelu mesta. Če bo čas dopuščal bomo obiskali še monumentalne ostanke palače Abd ar-Rahmana III. Medino Azaharo. Nastanitev. Nočitev.

  1. DAN: CORDOBA-SEVILJA

Vožnja do Sevilje. Ogled najpomembnejšega in največjega andaluzijskega mesta. Presune vsakega obiskovalca. Obiskali bomo veličastno katedralo, vrt oranževcev, srečali se boste z domnevnim nagrobnikom Krištofa Kolumba. Navdušil bo znameniti mavrski stolp Giralda. Ta ponuja nepozaben razgled na staro mestno jedro. Nato se bomo podali do mavrske palače Alcázar, ene najbolje ohranjenih tovrstnih stavb na Pirenejskem polotoku. Lahko si ogledamo razkošne prostore palač. Nedvomno izstopa Salón de Embajadores s čudovito stalaktitno oblikovano kupolo iz cedrovega lesa. Ogled mestne hiše in srednjeveške židovske četrti Bario de Santa Cruz… nastanitev v hotelu. Nočitev.

  1. DAN: SEVILJA-SLOVENIJA

Po zajtrku si bomo privoščili še poslovilni sprehod po sevilji. Polet iz Sevilje ali vožnja do Malage in letališča. Polet do odhodnega letališča. Transfer v domovino.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BISER ŠPANIJE – ANDALUZIJA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.