RIM

Trajanje:
4 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Obvezne izbirne vsebine
Lokacija:
Discount:

Special offer

Opis

RIM

Dvig in vzpon rimskega imperija, antična arhitektura na dlani, življenje velikih rimskih imperatorjev, življenje in umetnost Vatikana, rivalstvo Raffaella Sancia in Michelangela Buonarrotija

IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

- dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Rima,

- razširitev znanja  o življenju in delu rimskih imperatorjev,

- uporaba italijanskega jezika,

- dijak bo razširil znanje o življenju in ustvarjanju Michelangela ter rivala Raffaella

- dijak se bo seznanil z zgodovino Vatikana

- pristno spoznavanje italijanske kulture in umetnosti.

 

OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., direktor Miran Bende, dipl. ekon.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 48 učencev na enem avtobusu.

Program

VSEBINA PROGRAMA:

  1. DAN: SLOVENIJA–ITALIJA

Večerni odhod. Vožnja preko Slovenije in Italije.

  1. DAN: RIM–VATIKAN

Vožnja do italijanske prestolnice – Rima. Obisk papeške državice, Vatikana. Vatikanski muzeji z Michelangelovo slikarsko mojstrovino, Sikstinsko kapelo, kjer je izvedel svoje mojstrsko delo v štirih letih (1508 – 1512). Zgodbe Geneze je prelil v devet čudovitih stropnih fresk (ločitev dneva in noči, stvaritev Adama, izgon Adama in Eve iz raja.). Nikakor pa ne smete pozabiti na oltarno sliko Poslednje sodbe. Tu so še Raffaellove sobe,… (vsega nedvomno ne boste videli, saj vatikanska palača obsega približno 11.500 prostorov!). Pričakovalo nas bo že »življenjsko« delo Berninija – trg in bazilika sv. Petra. Kupola cerkve je delo Michelangela, prav tako pa eno najznamenitejših kiparskih del, ki jih moramo videti v cerkvi – Pietá. Sprehodili se bomo tudi do Angelskega gradu, ki ga je dal postaviti cesar Hadrijan kot mavzolej zase in svojo družino. Nastanitev v hotelu.

  1. DAN: RIM

Sprehodili se bomo mimo cesarskih forumov do Trajanovega stebra, mimo spomenika na Beneškem trgu, imenovanega Vittoriano in posvečenega kralju Vittoriu Emanuelu II. (domačini ga žaljivo imenujejo tudi »poročna torta« ali »pisalni stroj«). Zatem nas bo pričakal Kolosej (nekdaj je sprejel več kot 45.000 gledalcev), ki ga je dal izgraditi cesar Vespazijan leta 72. n. š. na tleh nekdanje Neronove Domus Auree. Sprehodili se bomo po Vii Sacri od Titovega slavoloka do kurije in se nato povzpeli na Kapitol ali Campidoglio – nekdanji center rimske vlade. Obiskali bomo trg Navona (stadion v času starega Rima), steber cesarja Marka Avrelija in nekdanje pogansko svetišče Panteon, v katerem so pokopani številni italijanski veljaki. Pri fontani Trevi boste lahko preko ramen vrgli novčič, da se še kdaj vrnete v Rim. Sprehod bomo zaključili na španskih stopnicah in na Španskem trgu z vodnjakom Barcaccia. Nočitev.

  1. DAN: RIM–OSTIA ANTICA-SLOVENIJA

Zajtrk. Vožnja do arheološkega najdišča Ostia antica. Ostia, ki je nekdaj ležala ob izlivu reke Tibere v morje, je bila pomembno rimsko pristanišče in pomorsko okno v svet. Danes še vedno leži ob reki Tiberi, vendar se je obala zaradi nasutja materiala, ki ga s seboj prinaša Tibera, »umaknila« za približno 3 km. Ogledali si bomo nekdaj  pomembno in živahno naselbino, mozaike, terme, gledališče… Po ogledu nam preostane le še vožnja proti domu.

Cena

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “RIM”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.