CRNA GORA ZA RADIŠU…. NA JEDNU STRANU LJETI KO TICA…..

369.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Bus / avio prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

Budva

Program

1. dan

Odhod avtobusa nekaj pred polnočjo. Smer Plitvice, Split, Dubrovnik.

2. dan

Po nočni vožnji s postanki bomo v jutranjih urah prispeli v Dubrovnik. Ta sodi med mesta pod posebno zaščito UNESCO. V spremstvu obveznega lokalnega vodnika se bomo sprehodili po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317. Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala. Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico. Vožnja do Črne gore in nastanitev v omborskem letovišču (Budva/Bečiči/Petrovac… po želji). Večerja. Raziskovanje odličnega, pisanega nočnega utripa. Diskoteka TROCADERO vas pričakuje. Nočitev.

3. dan

Poldnevni izlet. Srečali se boste z veličastnim fjordom Boke in spoznali tudi Kotor – mesto pod zaščito UNESCA. Več kot 4 km dolgo mestno obzidje skriva za seboj urejeno, ponosno mesto. Mestna vrata, pravoslavna cerkev,… Ogledali si bomo Pomorski muzej, saj je Kotor včasih predstavljal močno pomorsko postojanko. Vrnitev v hotel. Kosilo. Prost popoldan za zabavo na plaži. Večerja. Zvečer pa sprehod do centra Budve. Znotraj starega mestnega obzidja, ki odseva center budvanskega kulturnega dogajanja je polno barov, razstavnih prostorov, trgovinic, … odprtih dolgo v noč. V soju zvezd se začne nočno življenje na znani budvanski promenadi z diskotekami na prostem.

4. dan

Po zajtrku (kosilo ta dan lunch paket) se bomo popeljali do stare črnogorske prestolnice Cetinja. Ogled Njegoševega muzeja (palača in samostan), kjer se nam življenje dinastije Petrovićev predstavi v nepredvidljivih razsežnostih male, a zelo pomembne državice. Zatem se bomo povzpeli na Lovčen in si ogledali mavzolej črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Ob povratku je za doplačilo možna degustacija odličnega pršuta in sira v vasici Njeguši. Prosto popoldne. Morda se boste iz Budve z ladjico odpravili tudi na otok Sv. Nikole, ki ga domačini popularno imenujejo Hawai. Zvečer diskoteka? Trocadero, Maine,… morda GRAFIT PARTY, ko vaše majčke nikoli več ne bodo enake?

5. dan

Dopoldne namenjeno kopanju. Kosilo. Kratek popoldanski izlet do Svetega Štefana. Stoletja naseljen otoček – polotoček je v svetu poznan kot prestižni turistični center. Luksuzni Sveti Štefan je vedno znal poskrbeti za želje tudi najbolj petičnih gostov. Od igralcev do politikov. Prosti čas za kopanje na plaži nasproti Sv. Štefana. Nedaleč se nahaja tudi dvorec-hotel Miločer, ki je bil nekdaj rezidenca kralja Aleksandra Karađorđevića. Po želji se lahko sprehodite do Kraljičine plaže. Večerja. Lahko noč bomo rekli nekoliko kasneje. BYE, BYE PARTY??

6. dan

Zajtrk in kosilo. Del dneva prosto za kopanje, sončenje, nakupe spominkov… (odvisno od urnika poleta). Potrebno se bo posloviti. Vožnja proti letališču Dubrovnik in predvidoma večerni polet proti Zagrebu. Preostane nam le še krajša vožnja do doma.

Cena

CENA VKLJUČUJE: enosmerni letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polne penzione v hotelu *** z nastanitvijo v večposteljnih sobah, turistično pristojbino, vse izlete in zunanje oglede po programu, lokalnega vodnika v Dubrovniku, 2 x trajektni prevoz za potnike in avtobus preko Boke Kotorske, vstopnino v pomorski muzej v Kotorju, Njegošev muzej v Cetinju in mavzolej na Lovčenu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: degustacija pršuta in sira v Njeguših – 5 EUR.

ODHOD: po želji (bus-avio)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “CRNA GORA ZA RADIŠU…. NA JEDNU STRANU LJETI KO TICA…..”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.