FORMIDABLE! PARIZ GATE TRGA!

295.00 

Trajanje:
6 dni
Prevoz
Avtobusni prevoz
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

PARIZ

Program

1. dan

Z avtobusom se bomo popoldne odpravili iz Slovenije. V času zvezd bomo prestopili francosko mejo in nadaljevali vožnjo proti Parizu.

2. dan

Bon jour Paris! Popoldan je namenjen spoznavanju romantične francoske prestolnice. Najenostavnejši in najhitrejši način – s podzemno železnico. Radovednost nas bo pognala na ulice. Elizejske poljane, Slavolok zmage, Trg Sprave, Eifflov stolp, zgrajen za svetovno razstavo l. 1889, trg Concorde, Dom Invalidov z grobnico Napoleona, mestni otok s katedralo Notre Dame (če ima Pariz srce, ga predstavlja ta katedrala). Mojstrovina francoske gotike, s temačno, a vzvišeno notranjostjo,… Potrebno pa je spoznati tudi umetniški Montmartre, hrih mučenikov in baziliko Sacre Coeur. Nastanitev v hotelu. Paris by night.

3. dan

Morda vas bo vonj rogljičkov in doooolgega pravkar pečenega francoskega kruha zbezal iz postelje. Na potep! Versaillski vrtovi, kjer stoji tudi dvorec Ludvika XIV., eden največjih muzejev in razstavnih prostorov. Popoldan pa Louvre. Kar na 60.000 m² je razstavljeno 35.000 umetniških del. Lahko izbirate med 8 tematskimi oddelki. Od starega Egipta, Etruščanov,… do tiskanih in risanih umetniških izdelkov. Počitek na nabrežju Siene, kjer so si Parižani uredili svojo »plažo«. Ko se bo na francosko prestolnico spustila noč, vam predlagamo vožnjo z ladjico po Sieni. Nočitev.

4. dan

Zajtrk. Prosto za samostojno potepanje. Lahko pa se odločite za dodatno ponudbo: * s hitro železnico RER v Disney Land. Pet čudežnih dežel, v katerih lahko na ulicah srečate Jako Racmana, Miki miško, Minnie, pa Winnie the Pooh,… Še zadnja noč v Parizu.

5. dan

Zajtrk. Izlet po dolini reke Loare. Najprej do gradu Cheverny iz 17. stoletja, zgrajenega v »čistem« slogu Ludvika XIII. skriva pod sabo najbolj veličastno grajsko opremo. Poslikani stropovi in stene, pisani parketi ter rezbarije na pohištvu pričajo o skrivnem življenju francoskega plemstva. Grad je ostal praktično nespremenjen zadnjih 350 let. Vožnjo bomo nadaljevali do gradu Chenonceau, ki ga imenujejo tudi grad “šestih žensk.” Zunanji ogled. Pravijo mu tudi »grad iz pravljice«.. .Vožnja proti Sloveniji.

6. dan

Zgodaj popoldne boste potrkali na vrata svojih domov. Au Revoir Paris!

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 nočitve z zajtrkom v izbranem hotelu **/** superior (center dostopen z metrojem) v večposteljnih sobah, oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin – za skupine najmanj 20 obiskovalcev (okvirne cene) Versailles 8 EUR, Louvre približno 9 EUR /dijaki do 18. leta kot obiskovalci v skupini načeloma ne plačajo ob predhodni najavi z dopisom šole/, Eifflov stolp približno od 5 – 12 EUR – odvisno od nivoja na katerega se povzpnemo), vstopnin grad Cheverny 9 EUR, vozovnic za metro – najbolj praktičen je »carnet« 10 kart za metro, ki stane trenutno 11,50 EUR, Disney Land 39 EUR (pri rezervaciji in plačilu najmanj 10 dni pred odhodom). Dodatna ponudba: *enourna vožnja z ladjico po Sieni 14 EUR/osebo.

ODHODI: po želji (bus)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “FORMIDABLE! PARIZ GATE TRGA!”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.