GIROS & PA MALČ’K ZGODOVINE & PUISE FILE (KJE SI PR’JATELJ?)

395.00 

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Prevoz z bus/ladja
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

CELINSKA GRČIJA - KRF
ATENE - PELOPONEZ/EPIDAURUS, MIKENE, KORINT, NAFPLION/ - METEORA – DELFI - KRF

Program

1. dan

Jutranji odhod z avtobusom. Vožnja mimo Trsta, Benetk, Bologne do Ancone. Vkrcanje na moderno hitro ladjo in izplutje. Plovba na ladji (diskoteka, bazen, palube za sončenje, prodajalne, casino, bar, restavracije,…). Ne bo vam dolgčas. Noč na Jadranu.

2. dan

Jutro. Izkrcanje v Patrasu. Vožnja preko Peloponeza. Do starodavnih Miken, ki so že leta 1.600 pr.n.št. predstavljale najmočnejše grško kraljestvo (Levja vrata, Kiklopsko obzidje…). Vožnja mimo Navpliona, nekdanje prestolnice Grčije. Nastanitev na obali Peloponeza. Namakanje v morju. Večerja. Zabava?

3. dan

Zajtrk. Vožnja do Epidaurus-a, ki je bolj poznan po neverjetno akustičnem gledališču kot po zdravilnem centru s svetiščem Asclepiusa, boga zdravilstva. Veličasten Korintski prekop. Smer – Atene. Ogled grške prestolnice. Spoznali bomo Akropolo s Partenonom, ki predstavlja najmogočnejši primerek dorskega templja iz 5. stol. pr.n.št., Dionizovo gledališče, stebrišče Karietid, odeon Heroda Atiškega… Agora, Monastiraki, četrt Syntagma s parlamentom, ki ga stražijo poznani “evzones”, stari olimpijski stadion,… Večerja tokrat v tipični taverni. Predlagamo sprehod po Plaki. Obisk diskoteke?

4. dan

Na pot do romantičnih Delfov pod gorovjem Parnassos. Med cipresami in oljkami se skriva najpomembnejše antično preročišče, katerega vpliv je v antiki segal daleč preko meja stare Grčije. Apolonov tempelj, gledališče, gymnasium,… Spoznajmo misterij prerokovanj. Vožnja po Tesalski ravnici do Kalambake. Odpeljali se bomo do bližnje Meteore in si ogledali enega od šestih še delujočih samostanov. Srečanje z bizantinsko umetnostjo in asketskim življenjem menihov. Večerja in nočitev v hotelu. Nočitev.

5. dan

Krf prihajamoooo!!! Z avtobusom se bomo odpeljali preko pindskega pogorja do Igoumenitse. Vkrcanje na trajekt in krajša vožnja do Krfa. Potrebno se bo seznaniti s krajem bivanja. Presenetila vas bo tudi vegetacija, saj Krf sodi med najbolj zelene sredozemske otoke. Obvezno namakanje v Jonskem morju. Večerja in nočitev v hotelu. Night life??

6. dan

Celodnevni izlet bomo pričeli v starem centru mesta Krf. Očarljiva arhitektura, ki ji je najmočnejši pečat pustilo obdobje beneške oblasti. Staro mestno jedro, cerkev Agios Spyridon, imenovana po otoškem svetniku, ki je otočanom poklonil najpogostejše moško ime – Spiros, prestižni Liston, centralni trg, kjer domačini igrajo kriket,… popoldne kopanje na imenitni peščeni plaži Glyfada. Zvečer pa… Naj nas objame atmosfera prijaznega grškega otoka. Večerja in nočitev v hotelu. Gremo se zabavat.

7. dan

Zajtrk. Še zadnje kopanje in sončenje. Prevoz do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Tudi zadnjo noč naj vas grško nebo vsrka v svoj vroči ritem. Kali nihta – lahko noč!

8. dan

V jutranjih urah bomo pristali v Trstu ali Benetkah. Preostane nam le še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v času kosila. Evharisto-hvala Grčija!

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, povratno trajektno vožnjo na relaciji Ancona-Patras, Krf – Trst ali Benetke kot palubni potnik (morebitno doplačilo za štiriposteljno kabino od 59 EUR/osebo), trajektno vožnjo na relaciji Igoumenitsa-Krf-Igoumenitsa, 5 polpenzionov v hotelih *** v večposteljnih sobah, ogledi po programu (Mikene, Epidaurus, Korint, Atene, Delfi, Meteora), izlet v mesto Krf in na Glyfada beach, cestnine, parkirnine in pristaniške pristojbine, lokalne vodnike, kjer je potrebno, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin – pribl. 35 EUR, plačilu se lahko načeloma izognemo.

ODHODI: po želji in skladni z urnikom ladijskih prevozov (bus-ladja)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GIROS & PA MALČ’K ZGODOVINE & PUISE FILE (KJE SI PR’JATELJ?)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.