NEVER ENDING GREEK STORY – TOTALNO…. GR8

377.00 

Trajanje:
8 dni
Prevoz
Prevoz z bus/ladja
Tip potovanja:
Maturantske ekskurzije
Lokacija:
Discount:
Datum odhoda:

Special offer

Opis

CELINSKA GRČIJA - SANTORINI

Program

1. dan

Zgodnji jutranji avtobusni odhod proti Anconi. Vkrcanje na SUPER FAST ladjo. Ladijska plovba (diskoteka, bazen, palube za sončenje, prodajalne, casino, bar, restavracije,…). Ne bo vam dolgčas. Noč na Jadranu.

2. dan

Jutro. Izkrcanje v Patrasu. Vožnja čez Korintski zaliv in mimo Nafpaktos-a ter Iteje do romantičnih Delfov pod gorovjem Parnassos. Med cipresami in oljkami se skriva najpomembnejše antično preročišče, katerega vpliv je v antiki segal daleč preko meja stare Grčije. Apolonov tempelj, gledališče, gymnasium,… Misterij prerokovanj. Smer Atene. Nastanitev v hotelu. Večerja tokrat v tipični taverni. Predlagamo sprehod po znameniti Plaki. Night life? Nočitev v hotelu.

3. dan

Zajtrk. Ogledali si bomo grško prestolnico. Na poldnevnem izletu bomo spoznali Akropolo s Partenonom, ki predstavlja najmogočnejši primerek dorskega templja iz 5. stol. pr.n.št., Dionizovo gledališče, stebrišče Karietid, odeon Heroda Atiškega, muzej… Agora, Monastiraki, četrt Syntagma s parlamentom, ki ga stražijo poznani “evzones”, stari olimpijski stadion,… Popoldne nekaj prostega časa Proti večeru vožnja do pristanišča v Pireju in vkrcanje na ladjo. Santorini prihajamoooo!!! Nočna plovba.

4., 5. in 6. dan

Dobro jutro Santorini! Misterij otoka, kjer naj bi ležala potopljena Atlantida. Srce Kikladov. Vožnja do hotela. Nastanitev. Morski užitki, pesek, sonce, valovi,… Za vas pa bomo organizirali tudi izlet po otoku in to do najlepših krajev – Thire in Oie. Thira leži na vulkanskih skalah 260 m nad morjem. Bele hiške in pisano življenje na ulicah. Tudi romantična, umetniška Oia je izklesana v skale, preko belih pročelij nudi pogled na škrlaten sončni zahod, ki je prava turistična atrakcija kraja. Nepozabno. Po želji se lahko odločite za dodatne ponudbo: *Križarjenje z ladjico med vulkanskimi otočki Kaldere (Vulcano, Terissia, Nea Kameni) – srečanje z divjo prvobitnostjo narave. Grško-internacionalni night life bo prebudil vsakega. “Odklop” vam priporočamo v našem HOT CLUB GALILEO 3000. V Thiri pa v izbranih diskotekah in barih. Zvečer šestega dne vkrcanje na ladjo in plovba proti Pireju.

7. dan

V jutranjih urah izkrcanje v Pireju. Vožnja preko Peloponeza. Celodnevno spoznavanje polotoka. Veličasten Korintski prekop; starodavne Mikene, ki so že l. 1.600 pr.n.št. predstavljale najmočnejše grško kraljestvo (Levja vrata, Kiklopski zidovi, Agamemnonova grobnica); Epidaurus, ki je bolj poznan po neverjetno akustičnem gledališču kot po zdravilnem centru s svetiščem Asclepiusa, boga zdravilstva. Ustavili se bomo tudi v izredno prijetnem Nafplionu, nekdanji prestolnici Grčije. Vožnja do Patrasa, vkrcanje na ladjo. Diskoteka nas bo gostila tudi zadnji večer. Kalinihta – lahko noč!

8. dan

Jutro. Izkrcanje v Anconi. Vožnja do ene najmanjših republik na svetu – San Marina. Sprehodili se bomo do Piazza della Liberta, spoznali kdo je bil Sv. Marin… Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Ponovno doma. Evharisto-hvala Grčija.

Cena

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, povratno trajektno vožnjo na relaciji Ancona-Patras-Ancona kot palubni potniki (doplačilo za štiriposteljno notranjo kabino od 65 EUR/osebo), povratno trajektno vožnjo na relaciji Pirej-Santorini-Pirej kot palubni potnik, vstopno-izstopno takso na Santorinu, 1 polpenzion in 2 nočitvi z zajtrkom v hotelih**/*** v večposteljnih sobah, ogled Aten, Miken, Epidaurusa, Delfov, Thire in Oie ter San Marina, cestnine, parkirnine in pristaniške pristojbine, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin – pribl. 35 EUR, plačilu se lahko načeloma izognemo.

ODHODI: po želji in skladni z urnikom ladijskih prevozov (bus-ladja)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NEVER ENDING GREEK STORY – TOTALNO…. GR8”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.